28 / 12 / 2024

BEP yasası

BEP yasası

BEP nedir? Binalarda yaşam standardı ve hizmet kalitesinin, endüstriyel işletmelerde ise üretim kalitesi ve miktarının düşüşüne yol açmadan enerji tüketiminin azaltılması amaçlayan uygulama olarak tanımlanıyor...

AVM Yasası 2014 amacı ve kapsamı!

AVM Yasası 2014 tasarısının amacı nedir? AVM Kanun tasarısı neyi amaçlıyor? AVM Yasası neden çıkarılıyor? AVM Yasası hangi AVM, mağaza ve zincir mağaza şubelerini kapsayacak? AVM Yasası, mağaza ve alanlarını nasıl tanımlıyor?

AVM Yasası 2014 Madde Gerekçeleri!

AVM Yasası tasarısının madde gerekçeleri nelerdir? AVM Yasası ile yeni AVM veya Büyük Mağaza kurulması için kimden izin almak gerekecek? AVM'ler hangi gün ve saatler arasında açık kalacak? AVM'ler şehir dışına taşınacak mı?

AVM Yasası'nın gerekçesi nedir?

AVM Yasası olarak anılan Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi'nin genel gerekçesi nedir? AVM Yasası'na GYODER ve TÜSİAD itiraz etti mi? AVM Yasası'nın gerekçeleri nelerdir?

AVM Yasası'nda kimlerin imzası var?

AVM Yasası olarak bilinen Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi hangi milletvekilleri TBMM Komisyon'una sundu? AVM Yasası kanun teklifinin ilk imza sahipleri milletvekilleri kimler?

Alp Önder Özpamukçu: AVM Yasası piyasayı zedeler!

Kategori Mağazacıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alp Önder Özpamukçu, 'AVM Yasası'nın sektör temsilcilerinden görüş alınmadan Meclis gündemine alınmasını eleştirerek, düzenlemeyle serbest piyasa ekonomisinin zedeleyeceğini belirtti

Perakende Yasası’yla ilgili kanuna tepki geldi!

Meclise son dakika gelen Perakende Yasası’yla ilgili kanun teklifi, sektörde tepkiye neden oldu. Bu teklif kabul edilirse 400 metrekareden büyük tüm mağazalar pazar günü kapanacak..

Yeni AVM yasası 2014!

Alışveriş merkezleri ile ilgili olarak Aralık 2014'te TBMM Baskanlığı'na kanun tasarısı sunuldu. Yeni AVM yasası tasarısında, AVM'lerin çalışma gün ve saatlerine düzenlemeler getirildi. İşte diğer detaylar..

Tahir Tellioğlu: Müteahhitlik Hizmet Yasası çıkarsa büyük bir atılım yapılacak!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, Müteahhitlik Hizmet Yasası'nın yıl sonuna kadar çıkması durumunda inşaat ve müteahhitlik sektörünün, 2015'te Türkiye'de ve dünyada büyük bir atılım yapacağını belirtti.

Yeni Tüketici Yasası'na göre, 30 ve üzeri konutlara bina tamamlama sigortası şart!

Konut sektörünün büyük bir kısmını oluşturan sat-yap yani ön ödemeli konutlar tüketici lehine yeni düzenlemeler yapıldı. 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren Yeni Tüketici Yasası'nda belirtilen düzenlemeleri Resmi Gazete yayımlandı.

Yeni Büyükşehir Yasası ile İlçelere 300 Milyonluk yatırım!

Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte 30 Mart'tan itibaren Büyükşehir sınırlarına dahil olan ilçeler, Büyükşehir Belediyesinin yatırımları ile adeta şantiyeye dönüşüyor. Projeleri hazırlanan büyük yatırımların temelleri atılmaya başlandı.

Gelir vergisi yasası değişiyor mu?

31 Aralık 1960 tarihinde kabul edilen 193 sayılı Gelir vergisi kanunu gereğince; Gerçek kişilerin gelirleri gelir vergisine tâbi tutuluyor. Peki, Gelir vergisi yasası değişiyor mu?

Emlak vergisi af yasası ile nasıl yapılandırılır?

6552 sayılı Torba Yasası ile bazı vergi ve alacaklara af getirildi. Af getirilen vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Peki, emlak vergisi af yasası ile nasıl yapılandırılır?

Çevre temizlik vergisi torba yasası!

Torba Yasası olan 6552 sayılı kanunda yer alan yapılandırma hakkı tanınan vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Çevre temizlik vergisi torba yasası ile nasıl yapılandırılır?

BEP yasası Haberi

BEP yasası

BEP nedir?

BEP Binalarda Enerji Performansı;  Binalarda yaşam standardı ve hizmet kalitesinin, endüstriyel işletmelerde ise üretim kalitesi ve miktarının düşüşüne yol açmadan enerji tüketiminin azaltılması amaçlayan uygulama olarak tanımlanıyor.


Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği mevcut ve yeni yapılacak binalarda;

Mimari tasarım, mekanik tesisat, aydınlatma, elektrik tesisatı gibi binanın enerji kullanımını ilgilendiren konularda bina projelerinin ve enerji kimlik belgesinin hazırlanmasına ve uygulanmasına ilişkin hesaplama metotlarına, standartlara, yöntemlere ve asgari performans kriterlerine,

Enerji kimlik belgesi (EKB) düzenlenmesi, bina kontrolleri ve denetim faaliyetleri için yetkilendirmelere,

Enerji ihtiyacının, kojenerasyon sistemi ve yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanmasına,

Ülke genelindeki bina envanterinin oluşturulmasına ve güncel tutulmasına, toplumdaki enerji kültürü ve verimlilik bilincinin geliştirilmesine yönelik eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerine,

ilişkin iş ve işlemleri kapsıyor.


Yönetmelik kapsamında Enerji Kimlik Belgesi (EKB)’nin hazırlanmasında kullanılacak ulusal hesaplama yönteminin yazılımı...