01 / 05 / 2024

bergama Cumalıkızık

bergama Cumalıkızık

Bursa Cumalıkızık ve Bergama, Doha 'da düzenlenen Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) 38. Dünya Miras Komitesi toplantısında Dünya Miras Listesine kabul edildi.

Bursa Cumalıkızık'taki tarihi yapılar restore ediliyor!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, Cumalıkızık’a da sahip çıkıyor.

İş adamı Murat Uysal Cumalıkızık'taki harabe konağı restore ettirdi!

İş adamı Murat Uysal, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe bir konağı alıp restore ettirdi.

700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe konak restore edildi!

İstanbul'da gıda sektöründe 42 yılını geçiren tarihe meraklı olan iş adamı Murat Uysal, emekli olduktan sonra UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe bir konağı restore ettirdi.

İzmir Kuzey Bölgesi nazım imar planı askıda!

Aliağa İlçesi'nin bir bölümünü ve Bergama, Dikili, Kınık İlçelerinin dahil olduğu İzmir Kuzey Bölgesi 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı, 28 Ağustos'ta askıdan indirilecek...

Bursa Cumalıkızık restorasyonunda son durum!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Bursa Cumalıkızık restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

Bergama Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş santrali imar planı askıda!

İzmir Bergama ilçesine bağlı Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş Enerji Santralleri amacıyla hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı...

Bursa Cumalıkızık'taki restorasyonun yüzde 60'ı tamamlandı!

Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk izlerine sahip tarihi değerleri ayağa kaldıran Yıldırım Belediyesi, ilçenin dünyaya açılan penceresi konumunda olan Cumalıkızık'taki restorasyon çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Bursa Cumalıkızık'ta tarih canlanıyor!

Yıldırım Belediyesi, ilçenin dünyaya açılan penceresi konumunda olan Cumalıkızık'taki restorasyon çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Bursa Cumalıkızık yeniden ayağa kalkıyor!

Osmanlı kırsal mimarisinin ilk örneklerinden olan Cumalıkızık, Yıldırım Belediyesi'nin öncülüğünde aslına uygun olarak yapılan restorasyon çalışmalarıyla yeniden ayağa kalkıyor.

Bursa Cumalıkızık yeniden ayağa kalkıyor!

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Osmanlı’nın kırsal mimarisinin ilk örneklerinden Cumalıkızık, Yıldırım Belediyesi öncülüğünde yeniden ayağa kalkıyor.

Yıldırım Belediyesi, Cumalıkızık’a sahip çıkıyor!

Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk izlerini bünyesinde barındıran tarihi değerleri ayağa kaldırmaya devam ettiklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı Edebali, restorasyon çalışmalarıyla Yıldırım’ın dünyaya açılan penceresi Cumalıkızık’a sahip çıktıklarını ifade etti.

İZBETON’dan 8 ilçeye asfalt ve parke çıkarması!

İki yeni şantiyesini devreye alarak asfalt ve parke-bordür üretiminde rekor hedefleyen İZBETON, başta sınırlarına sonradan dahil olan Ödemiş, Dikili, Kiraz, Bergama, Karaburun, Kınık, Tire ve Beydağ köyleri olmak üzere asfalt ve parke atağına başlıyor.

Cumalıkızık'ta tarihi yapılar ayağa kaldırılıyor!

Yıldırım Belediyesi, Osmanlı İmparatorluğunun ilk izlerini bünyesinde barındıran Cumalıkızık'ı ayağa kaldırıyor.

bergama Cumalıkızık Haberi

bergama Cumalıkızık

"Bursa Cumalıkızık" ve "Bergama", Doha'da düzenlenen Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) 38. Dünya Miras Komitesi toplantısında Dünya Miras Listesine girdi. 


Katar Ulusal Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda, Katar'ın değişiklik teklif ettiği "Bursa ve Cumalıkızık: Osmanlı İmparatorluğunun Doğuşu" ve Almanya'nın teklif ettiği "Bergama, çok katmanlı kültürel peyzaj alanı" dosyaları Dünya Miras Listesi'ne kabul edildi.


 "Cumalıkızık Erken Osmanlı Kentsel ve Kırsal Yerleşimleri" ve "Bergama"nın kabülünün ardından Türkiye'nin Dünya Miras Listesi'ne kayıtlı alanlarının sayısı 11'den 13'e çıktı.


 Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi'nin (ICOMOS) değerlendirmelerinin ardından, iki yerleşim merkezi aralarında Türkiye'nin de yer aldığı 21 komite üyesinin ortak kararıyla oylama yapılmadan Dünya Miras Listesi'ne alındı. 


Her iki görüşmede ayrı ayrı söz alan Türkiye'nin UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı, dünya miras alanlarının siyasi rekabet...