17 / 05 / 2024

bergama LM Wind Power eğitim merkezi

bergama LM Wind Power eğitim merkezi

Dünyanın en büyük rüzgâr türbini kanat üreticisi olan Danimarkalı LM Wind Power Şirketi, Bergama’daki eğitim merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

LM Wind Power'dan Bergama'ya eğitim merkezi!

Dünyanın en büyük rüzgâr türbini kanat üreticisi olan Danimarkalı LM Wind Power Şirketi, Bergama’daki eğitim merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

LM Wind Power'dan Bergama OSB'ye 40 milyon euroluk yatırım!

Dünyanın en büyük rüzgar türbini kanat üreticisi olan Danimarkalı LM Wind Power Blades Turkey, 40 milyon Euro'luk yatırım için Bergama'yı seçti.

İzmir Bergama'ya 40 milyar Euro'luk fabrika inşa edilecek!

LM Wind Power, dünyanın en büyük rüzgar tribünü kanat fabrikasını İzmir’in Bergama İlçesi’ne kuracak. 40 milyar Euro yatırım ile inşa edilen fabrikada 450 işçi çalıştırılacak.

1984 yılında Çiçek Pasajı 500 milyon değerle satışa çıkarılmış!

1984 yılında tarihi Çiçek Pasajı'na 500 milyon değerle satışa çıkarılmış. Sadrazam Küçük Sait Paşa'nın mirasçıları tarafından ikinci kez satışa çıkarılan pasaj, 500 milyon değerle satışa çıkarılsa da alıcı bulmamış.

Bergama'da 170 dönüm şahıs arazisi kamulaştırıldı!

Bayındır'da alacakları 53 ve 80’er dönümlük iki arazide K.Menderes için büyük iş makinelerinin konuşlanacağı bir şantiye kuracaklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Bergama'da da 170 dönüm şahıs arazisini kamulaştırıyoruz" dedi

Bergama Madencilik Akhisar’da iki tesis kurdu!

Perlit madenciliği alanında bölge lideri olmayı hedefleyen Bergama Madencilik, hem üretimini artırmak hem de katma değeri yüksek ürünlere imza atmak için atağa geçti. 100 milyon dolara iki tesis kuran şirket, üretim için gün sayıyor

1982 yılında yeni Kadıköy İskelesi hizmete açılmış!

1982 yılında 2 bin kişilik kapalı alana sahip Kadıköy İskelesi hizmete açılmış. Yapımı üç yıl süren, aynı anda iki vapurun yanaşabileceği yeni iskele 125 milyon liraya mal olmuş.

1982 yılında Bahçeköy'de Canlı Ağaç Koleksiyonu Parkı açılmış!

1982 yılında Bahçeköy'de İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nce Canlı Ağaç Koleksiyonu Parkı açılmış. 4 kıtanın ağaçlarının bulunduğu park, 560 bin metrekarelik alanda kurulmuş ve 7 bin 500 cins ağaç varmış.

1982 yılında Arap işadamlarına tatil köyü satılmış!

1982 yılında Silivri'de 68 villadan oluşan tatil köyü, Suudi Arabistanlı işadamlarına satılmış. 5 milyon 200 bin dolara satılan ''Mehmetler Tatil Köyü''nde yat limanı, lokanta, gazino, diskotek ve oyun alanları bulunmaktaymış.

1981 yılında Çamlıca Tepesi'nde Seyir Balkonu açılmış!

1981 yılında Çamlıca Tepesi'nde 6 dönümlük arazi üzerinde 55 milyon lira harcanarak Seyir Balkonu açılmış. Türkiye Turing Otomobil Kurumu tarafından inşa edilen, ''Seyir Balkonu'' adı verilen tesis törenle açılmış.

1981 yılında Boğaziçi'ndeki korular inşaata açılmış!

1981 yılında Boğaziçi'nde 3 bin metrekareden büyük korular inşaata açılmış. Boğaz'ın iki yakasında toplam genişlikleri 1 milyar 70 milyon 308 bin 589 metrekareyi bulan 67 korunun 267 milyon 577 bin 147 metrekaresine inşaat yapılabilecekmiş.

1981 yılında Küçüksu İskelesi kapatılmış!

1981 yılında Küçüksu Kasrı'nın denize kaymaması için Küçüksu İskelesi kapatılmış. Boğaz vapurlarının uskurlarının denizde oluşturduğu sarsıntı ve akıntıların Küçüksu Kasrı'nı tehdit etmesi yüzünden kapanan İskele, plaj olarak kullanılmaya başlanmış.

1981 yılında Boğaz Tüp Geçişi için ilk anlaşmaya varılmış!

1981 yılında Yenikapı ile Fenerbahçe arasında, deniz dibine yapılması düşünülen Tüp Geçit için ilk anlaşmaya varılmış. Ön araştırma çalışmasını bir Amerikan firması ile birlikte bir Türk firması yapacakmış.

bergama LM Wind Power eğitim merkezi Haberi

bergama LM Wind Power eğitim merkezi


Dünyanın en büyük rüzgâr türbini kanat üreticisi olan Danimarkalı LM Wind Power Şirketi, Bergama’daki eğitim merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Bergama Belediyesi’nden derslik yapmak için sözleşme yaparak kiraladığı eski tekstil fabrikasına ait 2 depoda gerçekleşen açılışa Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hüseyin Vatansever, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, LM Wind Power Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ben Malefijt, LM Wind Power Avrupa Operasyon Direktörü Jesper Sorensen katıldı.

Kısa bir süre önce Bergama’ya 40 milyon Euro yatırım kararı alan Danimarkalı LM Wind Power Şirketi ile yapılan anlaşmaya göre derslik haline getirilen depolar işçilere yönelik eğitim amaçlı kullanacak. Burada eğitim alan işçiler, Bergama Organize Sanayi bölgesinde yapımı süren tesiste aktif olarak çalışabilecek. Bergama’ya yenilebilir enerjide...