04 / 05 / 2024

bergama turistik yerler

bergama turistik yerler

İzmir'deki müze ve örenyerlerini ziyaret edenlerin sayısı 2013 yılına kıyasla sadece binde 2 oranında artarken, 2014 yılında "UNESCO Dünya Mirası Listesi"ne giren Bergama'daki 1 müze ve 3 örenyerinin ziyaretçi sayısında önemli ölçüde artış gözlendi.

Mehmet Gönenç: Bergama kültür turizminin başkenti olacak!

Mehmet Gönenç, bu durumun ilçesi için bir dönüm noktası olduğunu belirterek, ilçenin rotasını kültür başkenti olarak belirledi: Tarım ve sanayi de olacak ancak lokomotifimiz kültür turizmi...

Tatilcilerin yönü değişti! Ege'deki o evlere talep arttı!

Normalleşme sürecinin başlamasıyla yazlık evlere talep arttı. Gayrimenkul danışmanı Zafer Nerez, Çeşme, Marmaris ve Kuşadası gibi turistik yerler başta olmak üzere sahil bölgesinde bulunan yazlıkların satış ve kiralanmasında yüzde 12 artış yaşandı.

Sefa Taşkın: Bergama, Atina ve Roma gibi olabilir!

Paris'te düzenlenen "Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı" konulu tanıtım etkinliğine katılan Bergama eski Belediye Başkanı Sefa Taşkın, "Dünya Kültür Mirası listesine girmek, Bergama'ya açılmış bir kredidir" dedi.

Bergama, TAV İzmir havalimanında yıl boyunca tanıtılacak!

İZKA kalkınma kurulu toplantısında AK Parti Büyükşehir Meclis Üyesi Bülent Tercan 'ın önerisi ile Bergama 'nın UNESCO Dünya mirası listesine girmesi TAV İzmir havalimanında tanıtılacak.

İZKA Bergama'ya destek olacak!

İZKA Kalkınma Kurulu, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmeyi başaran Bergama için afiş hazırlayıp havalimanlarına asılması için destek olma kararı aldı...

Ünal Pala: Turistik yörelerin dokusuna uygun konut üretilsin!

Bodrum'da Primex AŞ ile Park Azur Torba Villaları 'nı inşa eden Uzaltaş İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, "Turistik yörelerin dokusuna uygun konut üretilsin" dedi.

Neotur Turistik Yatırımlar Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Karaköy Şubesi açıldı!

Neotur Turistik Yatırımlar Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Karaköy Şubesi, Tanju Sevim, Ali Bükülmez tarafından 150 bin TL'lik sermaye ile 9 Aralık 2014 tarihinde kuruldu.

1968 yılında Haliç'te turistik gazino inşa edilecekmiş!

1968 yılında Haliç'in Unkapanı semtindeki eski kömür deposu, Belediye tarafından turistik gazino yeri olarak seçilmiş. Pis kokudan geçilmeyen Haliç sahillerine inşa edilecek gazino binası tek katlı olacakmış.

Türkiye’de turistik organizasyonların şekli değişti!

Türkiye’de, turistik organizasyonların da ‘şekli’ değişti. Özellikle üst düzey yöneticiler için ‘farklılık’ yaratan tur operatörleri, artık Romanya’daki Dracula’nın şatosunda misafilerini ağırlıyor ya da 165 metreden Formula 1 yarışı seyrettiriyor.

Bergama Yortanlı Mahallesi belediyeden 3 yıllığına kiralık 11 tarla!

Bergama Belediye Başkanlığı; Bergama Yortanlı Mahallesi 'ndeki 11 tarlayı 3 yıllığına açık teklif artırma usulü ile 11 Aralık 2014 tarihinde ihale yöntemi ile kiraya veriyor.

İZKA'dan Bergama'da altyapı yatırımı desteği!

İZKA'nın bu yıl OSB'ler ve serbest bölgelere yönelik bir proje çağrısına çıktığını hatırlatan Bergama OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever, OSB'lerde altyapı projelerine ağırlık vereceklerini söyledi...

Pozitif Turistik Servis Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pozitif Turistik Servis Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi, Fatih Mehmet Günezdi, Ergün Ali Kır tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 3 Aralık'ta Şişli, Ergenekon Mahallesi'nde kuruldu.

Adıyaman'da muhtarlar turistik yerleri gezdi!

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun 15. İstişare ve Yönetim Kurulu toplantısına katılmak üzere Adıyaman’ a gelen muhtarlar Adıyaman’ın tarihi ve turistik yerlerini de gezmeyi ihmal etmediler...

Apartmanlarda ortak yerler nelerdir?

Ana gayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlerine "Ortak yerler" deniyor. Peki, apartmanlarda ortak yerler nelerdir? İşte apartmanlarda ortak yerler..

bergama turistik yerler Haberi

bergama turistik yerler


İzmir turizminde yaşanan durağanlığa karşın, Bergama'daki müze ve örenyerleri ziyaretçi sayısını artırdı - Geçen yıl İzmir'deki müze ve örenyerlerini ziyaret edenlerin sayısı 2013 yılına kıyasla sadece binde 2 oranında artarken, 2014 yılında "UNESCO Dünya Mirası Listesi"ne giren Bergama'daki 1 müze ve 3 örenyerinin ziyaretçi sayısında önemli ölçüde artış gözlendi. Bergama'daki Bazilika (Kızılavlu), yüzde 298'lik oranla İzmir'de bir önceki yıla göre ziyaretçi sayısını en fazla artıran örenyeri oldu. 

Bergama'da, Bazilika (Kızılavlu), Akropol, Asklepion örenyerleri ile Bergama Müzesi, ziyaretçi sayısında artış görülen yerler oldu. Bir önceki yıl 5 bin 157 ziyaretçi çeken Bazilika'yı, 2014'te yüzde 298 oranında artışla 20 bin 540 kişi ziyaret etti. Bergama'daki diğer örenyerleri Asklepion'un 2014'teki ziyaretçi sayısı yüzde 1,2 artışla 130 bin 484, Akropol'ün yüzde 4,9 artışla 234...