19 / 05 / 2024

Berlin havalimanı projesinde son durum

Berlin havalimanı projesinde son durum

Almanya’nın yıllardan beri çaba gösterdiği Berlin havalimanı projesi suya düştü. Maliyeti beş misline çıkaran finansman hatalarından sonra, mühendislik hesaplarında da büyük yanlışlıklar ortaya çıkınca inşaat durduruldu.

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 82'si tamamlandı!

Merakla beklenen Rize-Artvin Havalimanı projesinde yüzde 82 genel ilerleme sağlandı.

Sudan Hartum'daki havaalanını Summa İnşaat yapacak!

Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk tarafından, Ulaştırma Bakanlığı'na Hartum yeni havalimanı projesinde daha önce sözleşmeye imza atılan Türk şirketi Summa İnşaat ile devam edilmesinin talimatını verdi.

Berlin Havalimanı 31 Ekim'de açılıyor!

Yılan hikayesine dönen Berlin Havalimanı (BER) 31 Ekim tarihinde  nihayet açılıyor. Açılışı 6 kez ertelenen BER için tören de yapılmıyor.

Tokat yeni havalimanı projesinde sona gelindi!

AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan yaptığı açıklamada şehirde yapımı sürdürülen yeni havaalanı inşaatının yüzde 82'lik kısmının tamamlandığı söyledi.

Berlin-Brandenburg Havalimanı 31 Ekim'de açılacak!

Berlin'de senelerdir faaliyete girmesi beklenen ve 31 Ekim tarihinde açılacağı duyurulan Berlin-Brandenburg Havalimanı'nda (BER) son hazırlıklar tamamlanıyor.

Berlin Havalimanı 31 Ekim'de açılacak!

Almanya'da açılışı yılan hikayesine dönen ve artık açılması beklenen Berlin Havalimanı'nın 31 Ekim'de açılacağı açıklandı. Havalimanına ilk taşınacak şirket ise Türk Hava Yolları (THY) olacak.

Berlin-Brandenburg Havalimanı'nın inşaatı bitirilemiyor!

Berlin-Brandenburg Havalimanı'nın kaba inşaatı bitince ülkede kutlama yapıldı. Yapımına 2006 yılında yılında başlanan havalimanının açılışı 5 kez ertelenmişti.  

Berlin-Brandenburg Uluslararası Havalimanı tamamlanamıyor! 

Almanya Tegel Havalimanı yerine yapılması planlanan Berlin-Brandenburg Uluslararası Havalimanı hala inşaat halinde. Üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen havalimanında çalışmalar bitmiyor. 

Berlin Havalimanı nasıl ulusal travmaya dönüştü?

inşaatına 2006'da başlanan ve milyarlarca Euro'ya mal olan Brandenburg Havalimanı, ilan edilen açılış tarihinin üzerinden yedi yıl geçmesine rağmen hâlâ açılamadı...

Almanlar 13 yıl önce başladığı Berlin Havalimanı'nı bitiremiyor!

İstanbul Havalimanı'nın yapım sürecinde çok sayıda kara propagandaya imza atan Alman basını, yapımına 13 yıl önce başlanan Berlin-Brandenburg Havalimanı'nın 2020 yılında yapılması planlanan açılışının tehlikede olduğunu yazdı...

Almanlar İstanbul Havalimanı'na hayran kaldı!

Alman vatandaşları 2006 yılından beri bitirilemeyen Berlin Havalimanı'nı İstanbul Havalimanı ile kıyasladı. Almanlar ülkedeki politikacılara yüklendi.

Gayrettepe İstanbul Havalimanı Metrosu'nda çalışmalar tam gaz!

İmar planları onaylanan çalışmaları hızla devam ettiği Gayrettepe-Kemerburgaz-İstanbul Havalimanı Metro Hattı projesinde sona yaklaşılıyor. Saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verecek projenin 2020'de hizmete açılması planlanıyor.

Almanlar, 'İstanbul Havalimanı bitti, Berlin ne halde' diyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Dikkat edin, İstanbul Havalimanı 42 ayda burası bitti. Berlin, 2006'da temel attı Berlin Havalimanı hala devam ediyor ve şimdi Almanlar kendi gazetelerinden 'Buradan 3 kat, 4 kat büyük olan İstanbul Havalimanı bitti Berlin ne halde' diyorlar" dedi...

Berlin havalimanı projesinde son durum Haberi

Berlin havalimanı projesinde son durum

Almanya’nın yıllardan beri çaba gösterdiği Berlin havalimanı projesi suya düştü. Maliyeti beş misline çıkaran finansman hatalarından sonra, mühendislik hesaplarında da büyük yanlışlıklar ortaya çıkınca inşaat durduruldu ve çalışmaların devamı belirsiz bir tarihe ertelendi. 


Berlin havaalanının zemin etüdünün yapılmadığı, uçuş pistlerinin güvenilir olmadığı uzun zamandır biliniyordu. Son olarak ana terminal çatısının da mühendislik ölçütlerine uygun olmayıp yolcuların üzerine çökme tehlikesi bulunduğu anlaşılınca çalışmaların devamı resmen yasaklandı. 


Daha önce de salon havalandırmasındaki yolsuzluk soruşturmasında taşeron firma sorumlusu hapis ve para cezasına mahkum olmuş, Berlin Belediye Başkanı da istifa etmek zorunda kalmıştı. 


Almanya'nın başı 'ticari' skandallarla derde girdi


Eskiden Afrika ülkelerinde yaşanan skandallara benzer olaylara sahne olan Almanya’da Lufthansa’nın yan firması Germanwings’in ilaç bağımlısı  pilotu yüzünden uçak düşmüş ve 150 yolcu ölmüştü. Lufthansa bu gelişme sonuda...