20 / 05 / 2024

bes fonları

bes fonları

Otomatik BES’te fonların ayrıntıları netleşti. Şirketlerin toplam 4 faizli ve 2 faizsiz kategoride fon sunma zorunluluğu bulunuyor. Paranın yüzde 10’u girişim sermaye ve gayrimenkul yatırım fonunda olacak

DASK fonlarında mevduat düzenlemesi! Tüm bankaların hesaplarında değerlendirilebilecek!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) fonlarının tüm bankaların vadeli ya da vadesiz mevduat ve katılma hesaplarında değerlendirilmesine karar verildi. Söz konusu düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konut almak için BES'in yarısı çekilebilecek! Nasıl başvuru yapılır? İşte şartlar...

Konut alımı için BES'te kısmen ödeme hakkından faydalanmanın detayları tek tek belli oldu. Peki nasıl başvuru yapılır? İşte ayrıntılar...

BES’te kısmi çekiş hakkı geldi! Uzmanlar uyardı! Sistemi durağanlığa mı sürükleyecek?

BES'teki birikime kısmi çekiş hakkı geldi. Bu doğrultuda, katılımcılar sistemden çıkış yapmadan birikimlerinin yüzde 50'sine kadar olan kısmını toplu olarak alabilecek. Uzmanlar BES havuzundan gerçekleştirilecek yüklü ödemelerin sistemi durağanlığa sürükleyebileceği konusunda uyardı.

BES'te kısmen ödeme dönemi: Resmi Gazete'de yayımlandı

Resmi Gazete'de yayımlanan bir yönetmelik değişikliği, Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) katılımcılara birikimlerinin yüzde 50'sine kadar olan kısmını toplu halde çekebilme hakkı tanıdı.

Konut almak isteyenlere yeni gelir kapısı aralandı! BES birikimlerin yüzde 50'si sözleşme sonlandırılmadan verilecek! 

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem start aldı. Bu kapsamda BES'te sözleşme sonlandırılmadan birikimlerin yüzde 50'sine kadar olan kısmı, konut alımı, doğal afet, evlenme ve eğitim harcamaları için kullanılabilecek. İşte detaylar...

Allianz Türkiye’nin BES fonları 7 ayda yüzde 50 getiri ile birinci oldu!

Allianz Türkiye, bireysel emeklilik fonları getiri sıralamasında en fazla kazandıran BES fonları arasında başı çekti. Allianz BES fonları ilk 7 ayda yüzde 50 oranında prim yaptı.

BES'te devlet katkısına asgari ücret zammı!

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)'nde yeni dönem başladı. Asgari ücret zammı ile birlikte BES'te devlet katkısı da arttı. Peki, nasıl? İşte detaylar...

BES ve DASK'ta yeni dönemin formülleri!

DASK ve BES’te yeni dönem sinyalleri verildi. İşte BES ve DASK ile ilgili araştırılan diğer detaylar...

Türkiye Hayat Emeklilik’ten bir ilk! Düğünde, doğum gününde altın yerine BES hediye ediliyor!

Türkiye Hayat Emeklilik yeni çıkardığı ‘BES Birikim Hediyesi’ ile hediye anlayışına farklı bir boyut kazandırdı. İsteyenler doğum günü, düğün veya bayram gibi özel günlerde sevdiklerine hediye BES gönderebilecek.

İşte BES fonlarının performansı! Hangi fonlar en fazla getiriyi sağladı? 2023’de hangi fonlar daha çok kazandıracak?

Bireysel emeklilik hem yüzde 30’luk devlet katkısı hem de birikimlerin hisse senedi, altın, kira sertifikası ve tahvil gibi çok çeşitli enstrümanlara yatırım yapma seçeneği ile oldukça cazip bir enstrüman. Peki, BES fonları 2022 ve 2023 performansları nasıl? Detaylar haberimizde…

Küresel hisse senedi fonları üst üste beşinci çıkışını yaşıyor

Küresel hisse senedi fonları, ABD ve Çin'den gelen yumuşak ekonomik verilerle birlikte ABD borç tavanına ilişkin belirsizlikler ve küresel ekonomiye ilişkin endişelerin altını oyarak 17 Mayıs'a kadar olan haftada beşinci kez de çıkış yaşadı.

Yatırımcılar seçim öncesinde hangi fonlarda demir attı? İşte en favori yatırım fonları!

Piyasalar seçimlere odaklanırken, yatırımcılar da seçim belirsizliği nedeniyle herhangi bir risk almamak için kendilerini güvende hissedecekleri şekilde pozisyonlarını aldı. Peki, şu anda yatırım fonları dünyasında neler oluyor? Yatırımcılar hangi fonları tercih ediyor? İşte uzmanından yanıtları…

EYT'lilere kritik BES uyarısı: Çok daha yüksek gelir getirecek! Maaş ve promosyonlar ne olacak?

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş EYT'lilerin BES avantajı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki maaş ve promosyonlar ne olacak?

bes fonları Haberi

bes fonları

Ocak 2017’de başlayacak 45 yaş altı tüm çalışanların bireysel emeklilik sistemine girmesine imkan tanıyan otomatik katılımda fon seçimi netleşti. Fonlar arasında gayrimenkul sektörüne bir sürpriz çıktı. Altyapı projeleriyle emlak sektörünü destekleyecek fon zorunlu tutuldu.


Hazine Müsteşarlığı’nın hazırladığı sunuma göre, çalışanların maaşından kesilen paralar ilk bir yıl başlangıç fonunda değerlendirilecek. Başlangıç fonunun kurulmasının yetişmemesi durumunda bu fon devreye girene kadar ilk 2 aylık cayma döneminde ‘likit fon’ veya ‘faizsiz standart fon’ sunulabilecek. Ana paranın korunması sorumluluğu şirkette olacak.


2 aylık cayma süresi sonrasında başlangıç fonundan çıkmak isteyene Risk Profili Anketi yapılarak diğer fon seçenekleri önerilecek. 1 Temmuz 2017 tarihine kadar çalışan istese de başlangıç fonundan çıkamayacak.


Faizli veya faizsiz fon

Başlangıç fonunda katılımcının faizli ve faizsiz olmak üzere iki tercihi olacak. Faizli fonun yüzde...