03 / 05 / 2024

beşgen kampüs yapımı

beşgen kampüs yapımı

MİT için Ankara Etimesgut'ta, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'unkine benzer beşgen bir kampüs yapılacak. MİT'in Yenimahalle'deki kampüs alanını terk ederek, 2017 yılında Etimesgut'taki bölgeye yerleşmesi planlanıyor.

Malatya kayısısı, yapımı tamamlanan ticaret merkezi ile rekabet gücünü artıracak

Malatya Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki kayısı üretici ve ihracatçılarının rekabet gücünü katlayacak Kayısı Ticaret Merkezi’nin yapımını bitirdi. Sektörde çağ atlatacak olan merkezin detayları...

Trabzon Beşikdüzü'nde Turizm ve Doğa Sporları Merkezi tesisi yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Trabzon Beşikdüzü Belediyesi tarafından, Beşikdağ Turizm ve Doğa Sporları Merkezi ticari tesisleri yapım karşılığı ve teleferik tesisi 29 sene süreyle işletilmesi ihale edilecek. Tesisin yıllık kira bedeli 1 milyon 800 bin TL olarak açıklandı. 

Amazon, ikinci genel müdürlük kampüsünü neden Washington'da yapıyor?

Dünyadaki en değerli beş şirketten biri olan Amazon, 2017 yılında 2'nci genel müdürlük kampüsü için yer arayışında olduğunu duyurdu. Uzun süren değerlendirmeler ardından kampüs için Washington seçildi. Peki Amazon, ikinci genel müdürlük kampüsünü neden Washington'da yapıyor?

Ege Üniversitesi kampüsündeki caminin yapımı TBMM'de!

Ege Üniversitesi kampüsünde yer alan bir caminin yapım masraflarının kim tarafından karşılandığı ve ismiyle ilgili bazı iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adana Metal Sanayi Sitesi'ne sanayi kampüsü yapılıyor!

Adana Sanayi Odası tarafından verimlilik yolunda Adana sanayisinin yalın dönüşümü ile Sanayi 4.0'a geçiş için önemli fırsatlar yaratacak Adana Metal Sanayi Sitesi'nde Sanayi Kampüsü ve İnovasyon Merkezi yapılıyor.

Tunceli Üniversitesi Aktuluk Yerleşkesi 2. Etap Kampüs binası ihalesi 4 Kasım'da!

Tunceli Üniversitesi Aktuluk Yerleşkesi 2. Etap Kampüs Binalarının İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi ihalesi 4 Kasım 2019 tarihinde saat 15:00'de yapılacak.

Çankaya Üniversitesi'nden bina yapım ihalesi 30 Mayıs'ta!

Çankaya Üniversitesi Merkez Kampüs Hazırlık Okulu Ek Binası - Fakülteler 2.Grup Yapılar A Blok – B Blok yapım işi ihalesi 30 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak...

Edirne Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü 29 Ekim'de açılacak!

Edirne'de yapımı devam eden Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü 29 Ekim'de açılacak...

Bau Kampüs Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Bau Kampüs Yapı Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile 28 Haziran 2017 tarihinde kuruldu.

TOKİ Hakkari Üniversitesi Zeynel Bey Kampüsü yapıyor!

Hakkari Üniversitesi Zeynel Bey Kampüsüne Ait Merkezi Birimler Binaları İnşaatı İle Genel Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi Ön Yeterlik ihalesi bugün saat 11:00'de başlayacak..

Üniversite Kampüsü ofise dönüşecek!

Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü, Cumhurbaşkanlığı ofisi olarak kullanılacak. Süreç 2 yıl önce restorasyon yapılacağı gerekçesiyle İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nin Yıldız Kampüsü’nden Davutpaşa Kampüsü’ne taşınmasıyla başlamıştı.

Diyanet'ten Terzioğlu Kampüsü Camisi'ne 2.5 milyon TL yardım!

Diyanet İşleri Başkanlığı, ÇOMÜ Terzioğlu Kampüsü'nde yapımı süren 15 bin kişilik cami inşaatına 2.5 milyon TL yardım yaptı.

Kdz. Ereğli Eğitim Kampüsü'nün proje ihalesi yapıldı!

Yıkım işlemlerinin tamamlandığı Kdz. Ereğli Eğitim Kampüsü’nün proje ihalesi yapıldı.

beşgen kampüs yapımı Haberi

beşgen kampüs yapımı

MİT için Ankara Etimesgut'ta, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'unkine benzer beşgen bir kampüs yapılacağı iddia edildi.


Hakan Fidan'ın müsteşarlığa getirilmesinin ardından ölçek büyüten Milli İstihbarat Teşkilatı, şimdi de yeni yerleşke için düğmeye bastı. Ankara şehir merkezindeki Yenimahalle'de faaliyet gösteren MİT için bina darlığı yüzünden yer arayışına girilmişti. Bu çerçevede Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler'in Ankara Polatlı ve Eskişehir Sivrihisar'a taşınması sonrasında boşalacak arazi gündeme geldi. Arazinin MİT'e devri kararlaştırıldı. Askerin taşınması sonrasında Ankara'da boşalacak arazi MİT'e tahsis edilecek. Araziye istihbarat binalarının yanı sıra lojmanlar da inşa edilecek.


2017'DE BİTECEK 

Etimesgut'a bağlı Alsancak, İstasyon, Erler ve Bağlıca mahalleleri arasında kalan arazi için yol ve zemin düzeltme inşaatlarının başladığı belirtiliyor. MİT'in Yenimahalle'deki kampüs alanını terk ederek, 2017 yılında Etimesgut'taki bölgeye yerleşmesi planlanıyor. MİT kampüsünün inşaatını Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı...