25 / 07 / 2024

beton kalitesi

beton kalitesi

Müteahhitlerin, kaliteli beton tedarik etme sorunu vardır. İnşaat sektöründe yaşanan sorunların kaynağı, 'Müteahhitlik Hizmet Yasası' nın olmayışındandır. Beton'un kalitesi, bina güvenliği açısından, hayati önem taşımaktadır.

Beton kalitesi nasıl anlaşılır?

Beton, yol, bina, köprü ve baraj, kanal gibi birçok yapının inşaatında kullanılıyor. Herhangi bir binanın sağlamlığı beton kalitesi ile doğru orantılıdır. Peki beton kalitesi nasıl anlaşılır, detayları haberimizde...

Konut sektöründe kurallar değişiyor! Mücevher arazilere koleksiyon konut yapıyorlar

Homer Yapı, metrekare, beton kalitesi gibi olgularla hareket eden klasik konut sektörüne, hayat tarzı, bir arada huzurlu yaşam felsefesi ve koleksiyon değerinde yapılar gibi kavramsal açılımlar getiren yeni bir faaliyeti başlattı.

2000'den önceki binalar için çarpıcı uyarı! Depremde yıkılan binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi!

KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin, depremde yıkılan 300'ü aşkın binadan aldıkları karot örneklerine göre, binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi. 

Avcılar'da beton kalitesi tartışması: Şantiye şefi öldürüldü!

Avcılar’da Üniversite Mahallesi’nde bir inşaatta, beton kalitesini beğenmeyen şantiye şefi, beton firmasının görevlisi tarafından öldürüldü. Olay Çarşamba günü akşam saatlerinde meydana geldi.

Kahramanmaraş merkezli depremler için bir rapor daha! KTÜ açıkladı: Beton kalitesi limitlerden çok düşük!

Trabzon’dan afet bölgesine giden KTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı İşleri Daire Başkanlığı öğretim üyelerinden oluşan 15 kişilik uzman heyet, ön verileri paylaştı. Beton kalitesi limitlerden çok düşük!

DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerle ilgili raporlar peş peşe hazırlanıyor. DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

Bursa’da yapı stokunun beton ve demir kalitesi düşük!

Bursa ve çevresinde kamu ve özel sektör yatırımlarında hızlanma gözlemlediklerine vurgu yapan Bursa Beton Genel Müdürü Barbaros Onulay, Bursa’da kentsel dönüşüm kapsamındaki alanlarda yapı stokunun beton ve demir kalitesinin en düşük seviyede olduğunu belirtti.

İzmir'deki binaların beton kalitesi korkutuyor!

İzmir’de tarihin en büyük yıkımlarından birine sebep olan depremin üzerinden henüz 2.5 ay bile geçmedi. Bayraklı’da yıkılan binaların bazılarında C3 kalitesinde beton kullanıldığı belirlendi.

AFAD’dan İzmir depremi raporu: Beton kalitesi yetersiz!

30 Ekim'de İzmir Seferihisar açıklarında yaşanan depremle ilgili AFAD'ın hazırladığı rapor yayımlandı. Raporda beton kalitesinin yetersiz olduğuna dikkat çekildi.

Beton kalitesi karekod ile takip edilecek!

İnşaatlara dökülen taze betonların içine çip atılarak başlatılan beton takip sisteminde, mikserlere karekodlu beton irsaliyesi ve etiket uygulaması yakın zamanda hayata geçiyor.

Yavuz Işık: C6-C8 beton kullanılan bina kendiliğinden yıkılır!

Son dönemlerde Türkiye'de peş peşe yaşanan depremler ve uzmanların yaptığı uyarılar insanları “Güvenilir yapı için nelere dikkat edilmeli?" sorusunu araştırmaya yöneltti. Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, yapılarda kullanılan beton kalitesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu...

Kartal'daki binanın çökmesinin ana nedeni: Beton kalitesi!

Kartal'da çöken bina iddianamesinin detayları ortaya çıktı Binanın yıkılmasının ana nedeninin 'Beton kalitesi' olduğu kaydedildi.

Konut satın alırken hazır beton kalitesi sorgulanmalı!

Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, konut alırken beton kalitesinin sorgulanması gerekliliğine yeniden vurgu yaptı. Vardar, inşaatlarda kaliteli dekorasyon malzemelerinin kullanımında gösterilen hassasiyetin hazır beton kalitesinde de gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Kadıköy'de 3 yılda 2 bin 311 bina test edildi!

Kadıköy Belediyesi Beton Zemin Laboratuvarı’nda son üç yılda 2 bin 311 binanın beton kalitesi test edildi. Beton Zemin Laboratuvarı, Zemin, Kentsel Yenileme Bürosu ve Yeni İnşaatlardan Alınan Taze Beton Alım Birimi olmak üzere üç farklı aşamada testlerini yapıyor.

beton kalitesi Haberi

beton kalitesi

Türkiye’de, daha fazla kar elde etmek isteyen, sözde beton üretim firmalarının olduğu bilinmektedir. İMKON'un da defalarca dile getirdiği konunun iç yüzünü, kamuoyunun bilmesinde yarar görüyoruz.

Beton'un kalitesi, bina güvenliği açısından, hayati önem taşımaktadır. Ancak, kimi beton üreticilerinin Müteahhitlere, C20-25 kalitesinde değil, daha düşük seviyede beton tedarik ettiği görülmektedir. Önceki gün  Rekabet Kurulunda, Türkiye'nin dört bir yanından gelen sektör temsilcilerinin de hazır bulunduğu bir toplantı yapılmış, 'Betonun kalitesi ve denetimler yolları'  üzerinde şikayet ve kaygılar dile getirilmiştir. 

Bilindiği üzere, Van depremi sonrası yapılan incelemelerde, yıkılan binaların beton ölçümleri,  C14-15 seviyesinde çıkmıştır. Oysaki;  Müteahhitlerin üretim firmalarından aldığı betonun değeri,  -irsaliyede belirtildiği üzere-,  C20-25 olarak gözükmekteydi. Yani buradan aldatılan, Müteahhit olmuştu. Ancak kamuoyu, müteahhidi, 'çürük bina' yapmakla suçlamıştı.

Yapı denetim firmalarında bu konunun üzerine gitmesine...