10 / 05 / 2024

Beton sektörü gelişim

Beton sektörü gelişim

Son yıllarda inşaat sektörünün hızlanması ve kentsel dönüşüm projeleriyle büyümeye devam eden Türkiye'deki beton pazarı, Avrupa'da lider; dünyada ise ABD ve Çin'in ardından 3'üncü sırada.

Çimento ve hazır beton sektörü mercek altında: Rekabet Kurumu 370 milyon TL ceza kesti! 

Rekabet Kurumu çimento ve hazır beton sektörlerine ilişkin son dönemde açtıkları soruşturmalarda 370 milyon TL tutarında idari para cezası kestiklerinin altını çizen Birol Küle, denetimlerin sürdüğüne dikkat çekti. İşte o açıklama...

Çimento ve hazır beton sektörüne şok! Cumhurbaşkanı açıkladı: Fahiş fiyat artışları yakın takibe alındı

Yüksek fiyatlarla mücadele için birçok sektörde ağır ceza ve yaptırımlar uygulayan Hükümet şimdi de çimento ve hazır beton sektörünü mercek altına aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ticaret Bakanı Bolat, çimento ve hazır beton sektörü için ağır yaptırımların yolda olduğunu vurguladı.

Konut sektöründe deprem ve seçim etkisi: Sektörün gelişimi için yeni adımlar gerekli!

Gayrimenkul sektörünün deprem ve seçim sebebiyle durağan bir süreç geçirdiğine dikkat çeken KONUTDER’in yeni Başkanı Ramadan Kumova, sektörün gelişimi için yeni enstrümanlar gerektiğinin altını çizdi.

Konutta atılan adımlar hazır beton sektöründe heyecan yarattı!

İlk Evim İlk İşyerim, Yeni Evim Konut Finansman Programı gibi uygulamalar hazır beton sektöründe de heyecan yarattı. İşte detaylar...

Hazır beton sektörü 2021 yılını büyüyerek kapattı!

Türkiye Hazır Beton Birliği 2021 yılı kapsamındaki Hazır Beton Sektör Raporu’nunun detaylarını yayımladı.

İnşaat sektörünü 2021'in 2'nci yarısında neler bekliyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan istatistiklere göre; 2019'da hazır beton sektöründe ciddi bir düşüş kaydedildi. Peki inşaat sektörünü 2021'in 2'nci yarısında neler bekliyor? THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, sektörü ve verileri değerlendirdi.

Hazır Beton Sektörü 2020'yi büyümeyle kapattı! 

Türkiye Hazır Beton Birliği, 2020 Yılı Hazır Beton Sektör Raporu’nu açıkladı. Açıklanan rapora göre sektörün 2020 yılını yüzde 22 büyüme ile kapattığı tahmin ediliyor.

Yapay zeka gayrimenkul ve emlak sektörünü şekillendiriyor!

Gayrimenkul ve emlak sektörü gelişen teknoloji ve yapay zeka ile birlikte yeniden şekilleniyor. Keypoint Gayrimenkul’ün kurucusu Tarık Seçkin, yapay zekanın gayrimenkul sektörüne etkileri hakkında açıklamalarda bulundu. 

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi'nde çimento ve hazır beton sektörü de olmalı!

TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, çimento ve hazır beton sektörünün de Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamına alınması gerektiğini söyledi...

KGS belgeli hazır betonun konut sektörüne faydası!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından düzenlenen yuvarlak masa toplantısında, hazır beton sektörünün sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü...

Hazır betonda sektör oyuncularının beklentisi 20 aydan sonra olumlu tarafta! 

THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, THBB'nin 33. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Işık, "Sektör oyuncularının beklentisinin 20 aydan sonra ilk defa olumlu tarafa geçti. Yani beton sektörü oyuncuları olarak beklentimiz pozitif yöne kaydı" dedi...

Sayın AŞ hazır beton sektöründe Antalya'da!

İnşaat sektöründe 40'ıncı yılını geride bırakan Sayın AŞ, yeni projesi Life Point Residance ile yatırımlarına devam edecek. Firmanın piyasaya sunduğu Mabella markası da şimdiden beğenileri topladı.

İMSİAD derneğinde inşaat sektörü gelişmeleri masaya yatırıldı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) ve Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği (BEGD) üyeleri İMSİAD dernek merkezinde gerçekleştirilen buluşmada, inşaat sektöründe yaşanan güncel gelişmeleri değerlendirdi...

Beton sektörü gelişim Haberi

Beton sektörü gelişim

Son yıllarda inşaat sektörünün hızlanması ve kentsel dönüşüm projeleriyle büyümeye devam eden Türkiye'deki beton pazarı, Avrupa'da lider; dünyada ise ABD ve Çin'in ardından 3'üncü sırada. 

Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, 

DÜNYA gazetesine verdiği özel röportajında sektör hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Son yıllarda sektör hacminin giderek büyüdüğünü söyleyen Işık, "Sektör geçen yıl yüzde 5 oranında büyüdü. 2014'ü 107 milyon metreküp beton üretimi ile tamamladık. Bu da yaklaşık 9-10 müyar liralık bir büyüklüğe denk geliyor" ifadesine yer verdi. 


Türkiye'deki 20 milyon yapının 7 milyonunun depreme dayanıksız olduğunu belirten Işık, "Bu da beraberinde kentsel dönüşümü ve inşaat sektörünü hızlandırıyor. Ayrıca halihazırda bulunan 3'üncü köprü, yeni havalimanı, Boğaz'ın altından yeni alt geçit gibi projeler sektördeki büyümeyi devam ettirecektir" dedi. 


BETO KGS...