27 / 04 / 2024

Konutta atılan adımlar hazır beton sektöründe heyecan yarattı!

Konutta atılan adımlar hazır beton sektöründe heyecan yarattı!

İlk Evim İlk İşyerim, Yeni Evim Konut Finansman Programı gibi uygulamalar hazır beton sektöründe de heyecan yarattı. İşte detaylar...



Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, son dönemlerde konut sektöründe atılan adımların hazır beton sektöründe heyecan yarattığını dile getirerek, İlk Evim İlk İşyerim, Yeni Evim Konut Finansman Programı gibi uygulamalar ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Maliye Bakanlığı'nın konut sektörünü canlandırmaya yönelik adımlarını gördüklerini ve canı gönülden alkışladıklarını söyledi.

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, İstanbul Fuar Merkezi’nde 15-17 Mart 2023 tarihlerinde dünyanın en önemli akademisyenlerinin, mühendislerin konuşmacı olarak katılım sağlayacağı, BETON 2023 Hazır Beton Kongresi ile 15-18 Mart 2023 tarihlerinde sektörün en büyük bileşenlerini oluşturan BETON 2023 Hazır Beton, Çimento, Agrega, İnşaat Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı'nın tanıtım toplantısında gerçekleştirdiği konuşmada sektörün 2023 hedeflerine ve projelerine değindi.

Konutta atılan adımlar hazır beton sektöründe heyecan yarattı!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, inşaat sektöründe 2022 yılının 3. çeyreğinde yaşanan yüzde 14'lük daralma oranının son dönemlerdeki en yüksek gerilemeye işaret ettiğine değinen Yavuz Işık, 2023 yılı açısından sevindirici ve kendilerini umutlandıran ilk verinin ise TÜİK’in ekonomik güven endeksinde, inşaat sektörü aktörlerinin alınan kayıtlı siparişlerinin arttığını bildirmesi olduğunu dile getirdi. 
Yavuz Işık, ocak ayındaki değerin son 28 ayın en yüksek değer olduğuna da değinerek, konut satış rakamlarında geçen senenin aralık ayında bir hareketlilik gördüklerini ve bu hareketin 2023 yılının ilk çeyreğinde de devam edeceğini fakat rakamların kendilerine başka bir sorunu işaret ettiğini söyledi. Yavuz Işık açıklamasında "Aralık ayı itibarıyla ipotekli konut satışlarındaki yüzde 52’yi bulan azalma, konut sektöründe finansmana erişimin ne derece önemli olduğunu göstermektedir." diye konuştu.


Geri Dön