07 / 05 / 2024

Beyazıt Meydanı ve Alt geçit inşaatı

Beyazıt Meydanı ve Alt geçit inşaatı

Arkeoloji Müzesi yetkililerine meydan düzenleme projesinin henüz kuruldan geçmediği açıkladı. Beyazıt Meydan düzenlemesi projesinin koruma kurulu kararı olmaksızın başladığı ortaya çıktı.

1957 yılında Saraçhane ve Beyazıt'taki binaların yıkımına başlanmış!

1957 yılında Saraçhane ile Beyazıt arasındaki bina ve dükkanlar yıkılmaya başlanmış.

Katma Değer Vergisi Artışıyla Hangi Ürünler Zamlandı? Yeme İçme, Beyaz Eşya ve Bebek Bezi Kaç Oranda Zamlandı?

Resmî Gazete ’de Katma Değer Vergisi oranlarında artış olduğu duyuruldu. Son yapılan zamlar arasında ise yeme içme, beyaz eşya ve bebek bezi oldu. Bu ürünler belirli oranlarda zamlanarak tüketicilere sunuldu. İşte yeme içme, beyaz eşya ve bebek bezi ürünlerindeki zam oranları…

Beyaz eşya ve giyime zam gelmeyecek! İşte nedeni

Zincir marketlerde start alan ‘fiyat sabitleme’ genişliyor. Giyim, beyaz eşya ve plastikçiler de fiyat sabitleyecek. İşte tüm detaylar...

A101’de beyaz eşya ve mobilyada dev kampanya! A101 23 Eylül 2022 fiyat listesi..

22 Eylül’de yayınlanan A101 indirim kataloğunda birçok üründe kampanyalı fiyatlar sizi bekliyor. Televizyonlar, dolaplar, bulaşık makineleri, çamaşır makineleri ve daha birçok üründe inanılmaz fiyatlar sizi bekliyor. Acele edin, stoklar tükenmeden indirimli fiyattan beyaz eşya ve mobilyalara sahip o

Gezi Parkı'nın mülkiyeti Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfına geçti!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin "Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı"na geçtiğini duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Antalya'daki Tramvay Hattı iddialarına cevap!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Antalya Meydan-Havalimanı-EXPO Tramvay Hattı ile ilgili iddialara yanıt verdi.

Beyazıt Gayrimenkul Gıda İnşaat Hayvancılık Oto.Teks.Telekom.Ve Ve Kafeterya San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Beyazıt Gayrimenkul Gıda İnşaat Hayvancılık Oto.Teks.Telekom.Ve Ve Kafeterya San.Ve Tic.Ltd.Şti. Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Vedat Oruç tarafından kuruldu.

Beyazıt Öztürk İspanya’daki evini 600 bin dolara satıyor!

Ünlü şovmen Beyazıt Öztürk, İspanya’da daha önce 400 bin dolara satın aldığı evini 600 bin dolara satışa çıkardı. Öztürk, annesiyle birlikte yaşamak için bahçeli ve havuzlu bir villa arıyor.

Beyazıt Camisi'nin restorasyonu 48.8 milyon TL'ye yapıldı!

İstanbul'da "orijinalliğini koruyan en eski selatin camisi" olarak kabul edilen Beyazıt Camisi'nde büyük bir titizlikle restorasyon yapıldı. Yılmaz Yapı Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yürütülen restorasyonu, 48 milyon 899 bin 746 TL'ye yapıldı...

İstanbul Üniversitesi'nin merkez kütüphanesi yenileniyor!

İstanbul Üniversitesi'nin (İÜ), Beyazıt Meydanı'nda yer alan eski Merkez Kütüphanesi'nin olduğu alanda inşa etmek için açtığı ihale sonuçlandı. Yaklaşık 47 milyon TL'ye ihale edilen yeni “İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphane ve Gençlik Merkezi” bu yıl içerisinde tamamlanacak.

Beyazıt Meydanı, Turgut Cansever'in ödüllü projesi temel alınarak düzenlenecek!

İstanbul'un simge meydanlarından Beyazıt, Türkiye'nin yetiştirdiği önemli mimarlardan Turgut Cansever'in 1960 yıllarında düzenlenen yarışmada kendisine birincilik getiren proje temel alınarak düzenlenecek.

AVM yatırımcılarının gözü meydan ve caddelerde!

Yerli ve yabancı AVM yatırımcıları, şehir merkezlerinde yatırım yapmaya odaklandı. Merkezlerin yatırımcılar için cazip olduğunu söyleyen JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, meydan ve caddelerin yatırımcıların radarında olduğunu kaydetti.

Beyazıt Öztürk Bebek'ten villa aldı!

Ayazağaza'da orman içindeki bir siteden 2.5 milyon liraya aldığı iki daireyi birleştiren Beyazıt Öztürk, aradığı huzuru yeni yuvasında da bulamadı ve eski semti Bebek'e geri döndü.

Beyazıt Meydanı ve Alt geçit inşaatı Haberi

Beyazıt Meydanı ve Alt geçit inşaatı

Beyazıt Meydanı ve Alt geçit inşaatı bir süredir devam ediyor. Daha önce lahit ve lahit kapakları bulunmuştu. Önceki günde çok sayıda mermer blok kamyonlara yüklenerek meydandan uzaklaştırıldığı ortaya çıktı. Mermer blokların İstanbul Üniversitesi ana kapısı önündeki merpen basamakları olduğu ileri sürüldü. İstanbul Arkeoloji Müzesi yetkilileri blokları incelemek üzere bir ekip görevlendirdi. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyazıt Meydanı için yeni bir düzenleme projesi yaptı. Henüz Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nca onaylanmayan yeni düzenleme için müteahhit firma çalışmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde kamyon kasasına yüklenen ve nereye götürüldüğü bilinmeyen bloklar çevredeki vatandaşlar tarafından şikayet edildi. Arkeologlar Derneği de fotoğraflarını yayınladığı blokların akıbetini sordu. Tarihi Yarımada içinde en önemli merkezlerden biri olan Beyazıt meydanında başında arkeolog olmadan çalışmaların devam etmesi hem bilim dünyasını hem de kamuoyunu...