18 / 05 / 2024

Beyazıt Meydanında yenileme çalışmaları

Beyazıt Meydanında yenileme çalışmaları

İstanbul'un en işlek yerlerinden olan ve yerli, yabancı çok sayıda turistin ziyaret ettiği Beyazıt Meydanı, kent imgesini oluşturan temel öğelerden biri.Beyazıt Meydanı'ndaki yenileme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

1957 yılında Saraçhane ve Beyazıt'taki binaların yıkımına başlanmış!

1957 yılında Saraçhane ile Beyazıt arasındaki bina ve dükkanlar yıkılmaya başlanmış.

İstanbul Üniversitesi'nin merkez kütüphanesi yenileniyor!

İstanbul Üniversitesi'nin (İÜ), Beyazıt Meydanı'nda yer alan eski Merkez Kütüphanesi'nin olduğu alanda inşa etmek için açtığı ihale sonuçlandı. Yaklaşık 47 milyon TL'ye ihale edilen yeni “İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphane ve Gençlik Merkezi” bu yıl içerisinde tamamlanacak.

Beyazıt Meydanı, Turgut Cansever'in ödüllü projesi temel alınarak düzenlenecek!

İstanbul'un simge meydanlarından Beyazıt, Türkiye'nin yetiştirdiği önemli mimarlardan Turgut Cansever'in 1960 yıllarında düzenlenen yarışmada kendisine birincilik getiren proje temel alınarak düzenlenecek.

Sakarya Demokrasi Meydanı'nda yenileme çalışmaları başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Demokrasi Meydanı’nda yenileme çalışmalarının gelecek hafta içerisinde başlayacağını müjdeledi.

Beyazıt Öztürk Bebek'ten villa aldı!

Ayazağaza'da orman içindeki bir siteden 2.5 milyon liraya aldığı iki daireyi birleştiren Beyazıt Öztürk, aradığı huzuru yeni yuvasında da bulamadı ve eski semti Bebek'e geri döndü.

Beyazıt ve Çemberlitaş meydanları yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tarihi Yarımada'nın önemli noktaları arasında yer alan Beyazıt ve Çemberlitaş meydanları ile buralara erişim sağlayan caddelerin yeniden düzenlemesini gerçekleştiriyor.

Tabanlıoğlu Mimarlık Beyazıt Devlet Kütüphanesi Renevasyonu ödül aldı!

Tabanlıoğlu Mimarlık’ın imza attığı Beyazıt Devlet Kütüphanesi Renovasyonu ödül aldı.Tabanlıoğlu projesi, LEAF Awards 2017’de de yarışma jürisi tarafından Yılın Yenileme Çalışmas dalında birinci seçildi.

Beyazıt Kütüphanesi Yenileme Projesi 40 çağdaş yapı arasında!

Tabanlıoğlu Mimarlık, Mies Van Der Rohe Ödülü 2017'de yüzlerce projeyi geride bıraktı. Tabanlıoğlu, Beyazıt Kütüphanesi Yenileme Projesi ile 40 çağdaş yapı arasında gösterildi.

Esenboğa Yıldırım Beyazıt Cami açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda inşa edilen ve ibadete açılan camiye "Yıldırım Beyazıt'ın adını verdiklerini bildirdi.

Taksim Meydanı'nda çalışmalar ne durumda?

İstanbul'u ziyaret eden tüm turistlerin mutlaka uğradığı, kentin kalbi olarak nitelenen Taksim Meydanı'nda çalışmalar 3 yıldır bitmiyor. Meydanda gün boyu iş makineleri çalışıyor.

Beyazıt Öztürk'ten Barselona'ya taşınacağı iddialarına yanıt!

Beyazıt Öztürk hakkında çıkan Türkiye’yi terk ederek Barselona’ya yerleştiği haberleri hakkında açıklamalarda bulundu. Öztürk, “Barselona’ya yerleşeceğim söyleniyor. Tamamen yalan bir haber. " dedi.

Beyazıt Devlet Kütüphanesi restore edildi!

1884 yılında Kütüphane-i Umumi-i Osmani adıyla kurulan, günümüzde İstanbul’un en eski ve en büyük kütüphanesi olan Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nde Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Anta ve Freddy Bursa Kent Meydanı'nda mağaza açtı!

Dünyaca ünlü spor giyim markaları Anta ve Freddy, Neo Trend tarafından Türkiye'ye getirildi. İlk Anta ve Freddy mağazasıysa Bursa Kent Meydanı'nda açıldı.

Beyazıt Meydanında yenileme çalışmaları Haberi

Beyazıt Meydanında yenileme çalışmaları

İstanbul'un en çok turist çeken yeri olan Beyazıt Meydanı'ndaki yenileme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.  İstanbul'un en işlek yerlerinden olan ve yerli, yabancı çok sayıda turistin ziyaret ettiği Beyazıt Meydanı, kent imgesini oluşturan temel öğelerden biri. Beyazıt Camii'ni ve mahallesini içine alan semtin sınırları, Divanyolu yönünde Çarşıkapı ve Kapalıçarşı, güneyde Soğanağa Mahallesi, batıda Aksaray yönünde Hasan Paşa Hanı, Seyyid Hasan Paşa Külliyesi ile İstanbul Üniversitesi (İÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi ile belirleniyor.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentin bu özel alanını yenilemek için çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor. Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü tarafından Beyazıt Camisi ve 2. Beyazıt Medresesi'nde yapılan restorasyon çalışmaları da devam ediyor.  Darülfünun Alt Geçidi ve bu sırada yıkılan 8 dükkandan kazanılan alan yayalara tahsis edildi. Tarihi yapıları...