26 / 07 / 2024

Beydağdaki evler yan mı yattı

Beydağdaki evler yan mı yattı

Hak sahibi köylüler, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı da konudan haberdar etmek istiyoruz. Cumhurbaşkanı 'nın danışmanlığını yapan Binali Yıldırım Bey’in kapısını çalmak istiyoruz." dedi.

1941'de Boğaz'daki evler için yeni imar kararı alınmış: Bitişik ve iki kattan fazla olmayacak!

1941 yılında Boğaz'ın yeni planına göre, Boğaz'da birbirine bitişik ev ve iki kattan fazla ev yapılmasına izin verilmeyecekmiş.

1938'de Yenikapı ve Ahırkapı'daki teneke evler istimlak edilecekmiş!

1938 yılında Yenikapı ve Ahırkapı'daki teneke evler, bölgede çirkin görüntüye neden olduğu için istimlak edilmesine karar vermiş.

Nef Meram satışta! 157 villalık yeni proje Eylül 2025'te teslim!

İstanbul'daki projelerinin yanı sıra arsa satışlarına da devam eden Nef'in Konya'da hayata geçirdiği Nef Meram satışa çıktı. 157 villanın yer aldığı projenin teslimlerinin 2025 yılının Eylül ayında yapılması planlanıyor. 

Nef Meram nerede? Nef Konya Meram fiyat listesi!

İstanbul'daki projelerinin yanı sıra arsa satışlarına da devam eden Nef, Konya projesi için de ön talep topluyor. Peki Nef Meram nerede? Nef Konya Meram fiyat listesi...

Nef Meram ön talep topluyor! 157 villalık yeni proje!

İstanbul'daki projelerinin yanı sıra arsa satışlarına da devam eden Nef, Konya projesi için düğmeye bastı. Nef'in Konya projesinde 157 villa yer alacak.

Bursa Mudanya'daki evler tehlike altında!

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Şehit Mehmet Caddesinde yer alan evler toprak kayması nedeniyle tehlike altında. Bölgede yaşayan vatandaşlar evlerin yıkılmasından korkuyor. 

Manisa Kula'daki tarihi evler otel oluyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kula'daki tarihi evler, otel olarak kullanılması için Kula Belediyesi'ne tahsis edildi. 

Fahrettin Altun Üsküdar'daki o arsayı 12 kat yüksek fiyata kiralamış!

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un, Üsküdar'daki dairesinin yanında yer alan mezbelelik arsanın Altun tarafından yıllık 3.100 TL'ye kiraladığı ortaya çıktı.

Altınordu’daki Belde Evler Projesi yıkılıyor!

Ordu Altınordu’daki Belde Evler Projesi için yıkım kararı alındı. Proje sahipleri bu kapsamda dava açtı ve mahkemeler projenin devam etmesi yönünde karar verdi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler projenin yapı ruhsatını iptal etti ve yıkım kararı aldırdı.

Mimarlar Odası: Sur'daki evler cezaevine benzedi!

Mimarlar Odası Diyarbakır Şube Başkanı Şerefhan Aydın, Sur'da inşa edilen 181 yapının, 8 bin yıllık Sur'un tarihi dokusuna aykırı olduğunu söyledi ve yeni yapıları cezaevine benzetti.

Riva'daki yüzen evler ilgi odağı oldu!

Beykoz'daki Riva deresi üzerinde bulunan yüzey evler ilgi odağı oldu. Fotoğrafçı ve gezginlerin uğrak yerleri arasına girdi.

Rize'deki stat inşaatı mahalleyi kaydırdı! 

Rize Kendirli Beldesi'nde stat inşaatı bir mahallenin kaymasına sebep oldu. Mahalledeki evler yan yatmaya başladı. 

Zonguldak Ontemmuz'daki evler tapudan mahrum!

Zonguldak merkezde yer alan Ontemmuz mahallesinin evleri, kimine göre yüz, kimine göre yüz elli yaşında. Gelin görün ki, mahalleli, atalarının kurduğu, savunduğu, yaşattığı bu taşınmazların tapusundan mahrum.

Beydağdaki evler yan mı yattı Haberi

Beydağdaki evler yan mı yattı


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir'in Kiraz ilçesi Karaman köyünde yaptığı Beydağ Barajı'ndan dolayı mevcut evleri su altında kalacak hak sahiplerini mağdur etti. İskan Kanunu gereğince söz konusu Kendi Evini Yapana Yardım (KEYY) konutlarının projesine uygun inşa edilmediğini, yıkım raporu verilen evlerin bu haliyle devam ettirildiğini, dolgu zemin üzerine projesine aykırı inşaat yapıldığını, temel inşaatlarında usulsüzlüğün aşikâr olduğunu ve çıplak gözle dahi bakıldığında evlerin yan yatmaya başladığını dile getiren hak sahibi köylüler, "Neden devletin bu usulsüzlükleri görmezden geldiğine bir anlam veremiyoruz. İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahhatin Varan’dan ümidimizi kestik. İzmir Valisi Mustafa Toprak ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin bize sahip çıkmasını bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı da konudan haberdar etmek istiyoruz. Cumhurbaşkanı'nın danışmanlığını yapan Binali...