01 / 05 / 2024

beykoz 2b satışında indirim

beykoz 2b satışında indirim

İstanbul’un en çok 2B arazisine sahip ilçesi Beykoz’da, belediye, ilgili bakanlıklar ve hükümet tarafından üzerinde titizlikle çalışılan 6292 sayılı 2B yasasıyla imarlı ve tapulu yaşamın kapıları açılıyor, ilçedeki mülkiyet sorunu tarihe karışıyor....

Hazine'ye ait 2B ve tarım arazilerinin satışında son dakika! Resmen 4 gün kaldı! Başvuru ve ödemeleri kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Hazine'ye ait 2/B ve tarım arazileri satışında başvuru süresinin 31 Aralık günü biteceği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

Konut satışında denizi gören ilçeler öne çıktı!

Türkiye'nin üç büyük şehrinde denize kıyısı olan ilçeler konut satışında öne çıkıyor. Aralık ayında satışını en fazla artıran ilçe yüzde 143 artışla Beykoz olarak açıklandı.

2 soruda 2B arazilerin satışında değer artış kazancı hesabı!

Kurtuluş Partners Vergi Uzmanı Mustafa Bey,2B arazilerin satışında değer artış kazancı hesabını 2 soruda tüm detaylarıyla açıkladı...

Yabancılara konut satışında Trabzon 3. sırada!

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Mayıs 2017 konut satışı verilerini değerlendirdi. Hacısalihoğlu, bölgenin yabancılara konut satışında Türkiye’de üçüncü sırayı aldığını belirtti.

Yabancılara ve gurbetçilere gayrimenkul satışında KDV istisnası!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Akif Akarca bugünkü yazısında Yabancılara ve yurtdışında yaşayan Türklere gayrimenkul satışında KDV istisnasının detaylarını paylaştı. İşte o haber...

İşte yabancıya KDV'siz konut satışında merak edilenler!

Ekonomist dergisi yazarı M. Fatih Köprü bu haftaki yazısında yabancıya KDV'siz konut satışında merak edilenleri kaleme aldı. İşte o yazı...

Gayrimenkul satışında yeni trendler!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu’nun (GİSP) düzenlediği, “Gayrimenkul Satışında Yeni Trendler” başlıklı yuvarlak masa toplantısı üyelerin, ‘GİSP Genç’ takımının ve gayrimenkul satış sektörününü oyuncularıyla gerçekleştirildi.

Ev satışında 5 yıl muafiyeti kalktı mı?

Ev ve işyeri gibi gayrimenkullerin satışında doğan gelir vergisi, gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satılması halinde ödeniyor. Peki, son düzenlemelere göre ev satışında 5 yıl muafiyeti kalktı mı?

Ön ödemeli konut satışında 24 aya kadar sözleşmeden dönülebiliyor!

Tüketici, ön ödemeli konut satışında sözleşme tarihinden itibaren 24 aya kadar herhangi bir gerekçe göstermeksizin sözleşmeden dönebilecek.

Yabancıya konut satışında KDV indirimi olacak!

MERSİN Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, bugün başlayacak olan yabancıya konut satışında KDV indiriminin olacağını dile getirdi.

Türkiye konut satışında OECD ikincisi!

Nef’in İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, Türkiye’nin konut satışında OECD ikincisi olduğu dile getirdi.

Ön ödemeli konut satışında sözleşmeden vazgeçebilirsiniz!

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, ön ödemeli konut satışında alıcıyı uyardı. Madenli, herhangi bir gerekçe göstermeksizin sözleşmeden vazgeçebileceğini hatırlattı.

Maketten konut satışında firmaların yeni hakları!

Maketten konut satışları hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte yönetmelik kapsamında yer alan maketten konut satışında firmaların yeni hakları..

beykoz 2b satışında indirim Haberi

beykoz 2b satışında indirim


Beykoz’da yıllardır devam eden ve kuşaktan kuşağa miras kalan mülkiyet sorunu 2/B arazilerinin hak sahiplerine satışıyla nihayet tarihe karışacak, ilçe sakinleri geleceği güven ve huzurla karşılayacak.


Orman vasfını yitiren arazileri kapsayan 2/B yasasının 2012 yılında yürürlüğe girmesinin ardından ilçede bulunan 25 bin hak sahibi tapularına kavuşacak. Tüm vatandaşların tapulu ve imarlı yaşama kavuşması için büyük gayret gösteren Beykoz Belediyesi yasada yer alan proje alanı uygulamasını hayata geçirecek.


Hiç kimse hak kaybına uğramayacak


Rayiç bedel fiyatlarının ilçe sakinlerinin alım gücüne göre yüksek olması üzerine özel proje alanı uygulamasına yönelen Beykoz Belediyesi, hak sahiplerinin arsalarını daha kolay alabilmesi amacıyla Çevre Şehircilik Bakanlığı’na başvurdu.  


Proje alanı uygulamasıyla, hiç kimse hak kaybına uğramayacak ve ilçe sakinleri yıllardır özlemini çektikleri tapularının yanı sıra tapulu ve imarlı parsellerine...