13 / 05 / 2024

beykoz billur ve cam müzesi nerede

beykoz billur ve cam müzesi nerede

Beykoz’da cam tarihinin sergileneceği, gelecek kuşaklara aktarılacağı, ilçenin turizmi ve tanıtımına katkı sağlayacak olan “Beykoz Billur ve Cam Müzesi” kuruluyor.

Beykoz'a Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve 5 bin yeni konut müjdesi!

Beykoz Belediye Meclisi'nin 2019-2024 döneminin son toplantısında önemli açıklamalar yapan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, yeniden seçilmesi halinde ilçede 5 bin konut inşa edeceklerini ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurulacağını dile getirdi.

Akiş GYO'dan Londra ve Beykoz'a kentsel dönüşüm projesi!

Akiş GYO'nun Londra ve Beykoz olacak şekilde tipik iki kentsel dönüşüm projesi bulunuyor. Akiş GYO Genel Müdürü Levent Çanakçılı, projeler ve sektör ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Yüksekdağ İnşaat'tan Beykoz ve Göktürk'e 2 yeni proje geliyor!

Çamlıca’da hayata geçirdikleri projeyi mayıs ayında tamamlayacaklarını söyleyen Yüksekdağ Group Başkan Yardımcısı Cemil Yüksekdağ yaptığı açıklamada, Beykoz ve Göktürk'te iki yeni proje inşa edeceklerini söyledi.

Beykoz Soğuksu ve Acarlar 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Soğuksu Ve Acarlar Mahallelerinin Bir Kısmına Ait 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği Ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Beykoz'un o mahalleleri için imar kararı! 2. ve 3. etap planları resmen onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Kasım ayı olağan toplantısında Beykoz'daki  2. ve 3. Etap İmar Planları'nın onayına karar verildi.

Beykoz Kavacık, Rüzgarlıbahçe ve Göztepe Mahallelerinin imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Kavacık, Rüzgarlıbahçe ve Göztepe Mahallelerinin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Sarı Siyah Beykoz Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sarı Siyah Beykoz Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Turgay Sucuoğlu tarafından kuruldu.

Beykoz'un 6 mahallesinin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Çengeldere, Fatih, Yavuzselim, Baklacı, Çiftlik Ve Görele Mahalleleri 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Revizyonu Değişikliği Ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Revizyonu Değişikliği askıya çıkarıldı.

Beykoz Kavacık, Yenimahalle ve Göztepe mahallelerinin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Kavacık, Göztepe ve Yenimahalle Mahallelerinin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

İstanbul Beykoz Üniversitesi Öğretim görevlisi ve Araştırma görevlisi alıyor! Son başvuru 10 Nisan 2023…

İstanbul Beykoz Üniversitesi Öğretim görevlisi ve Araştırma görevlisi alacağını duyurdu. Son başvuru 10 Nisan 2023…

Beykoz Gümüşsuyu ve İncirköy mahallelerinin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Gümüşsuyu Ve İncirköy Mahallelerinin Bir Kısmına Ait 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı NİP Değişikliği Ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Beykoz Proje Geliştirme İnşaat Ve Taahhüt Anonim Şirketi kuruldu!

Beykoz Proje Geliştirme İnşaat Ve Taahhüt Anonim Şirketi Beykoz'da 150 bin TL sermaye bedeli ile Kadir Şahin, Erol Yıldız ve Melih Pezük ortaklığında kuruldu. 

Beykoz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı revizyonu değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Çengeldere, Fatih, Yavuzselim, Baklacı, Çiftlik ve Görele Mahalleleri 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Revizyonu Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Revizyonu Değişikliği askıya çıkarıldı.

beykoz billur ve cam müzesi nerede Haberi

beykoz billur ve cam müzesi nerede

Osmanlı’dan günümüze cam üretimiyle bilinenBeykoz’da cam tarihinin sergileneceği, gelecek kuşaklara aktarılacağı, ilçenin turizmi ve tanıtımına katkı sunacak “Beykoz Billur ve Cam Müzesi” kuruluyor.

Beykoz Belediyesi'nde yer alan habere göre, TBMM Milli Saraylar tarafından ilçenin ilk nitelikli müzesi olarak kurulan “Beykoz Billur ve Cam Müzesi”nde Selçuklu’dan günümüze cam sanatını  anlatan tarihi eser, obje ve ürünler bulunacak.

Tarihi Abraham Paşa Köşkü’nde

Beykoz Korusu içinde yaklaşık 400 dönüm arazi üzerindeki Tarihi Abraham Paşa Köşkü’nde yapım çalışmaları süren müzede ağırlıklı olarak  Milli Saraylar’ın envanterine kayıtlı eserler yer alacak. 

1.400 metrekarelik kapalı alanı bulunan köşk, dönemlerine göre 13 sergi salonuyla düzenlenerek hizmete açılacak. Camın ham maddesiyle başlayan yolculukta Selçuklu ve Osmanlı Saraylarından eserler ziyaretçilerin ilgisine de sunulacak.

Başkan Murat Aydın: “İlçemiz Çok Değerli Bir Müzeye Kavuşuyor”

Yapımı süren müzede incelemelerde bulunan...