03 / 05 / 2024

beylerbeyi sarayı ziyaret

beylerbeyi sarayı ziyaret

Milli Saraylar'a bağlı tarihi mekan ve müzeleri gezen ziyaretçi sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 10 artış göstererek 1 milyon 450 bin kişiye ulaştı.

Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Sarayı restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Saraylarının restore edileceğini açıkladı. 

Beylerbeyi Sarayı özel tekniklerle restore ediliyor! 

Boğaz'ın kıyısında bulunan 156 yıllık tarihe sahip Beylerbeyi Sarayı özel tekniklerle restore ediliyor. 

Simit Sarayı, M1Konya AVM'de şube açtı!

Geniş marka karmasıyla Konya ve çevresi için kıymetli bir yaşam merkezi olan M1Konya AVM, Türkiye’nin en önemli markalarından Simit Sarayı’nı ziyaretçilerin hizmetine açtı.

Tarihi Beylerbeyi Sarayı eski ihtişamına kavuşuyor!

Kars Kalesi eteklerinde bulunan ve 3 yıl önce restorasyonuna başlanan tarihi Beylerbeyi Sarayı, eski ihtişamına kavuşuyor...

Tekfur Sarayı 'Müze' olarak kapılarını açtı!

2005 yılında ilk restorasyon çalışmalarına başlanan Tekfur Sarayı müze olarak kapılarını ilk kez ziyaretçilere açtı. Açılışa İBB Genel sekteri Hayri Baraçlı’nın yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Turizmde otel-AVM işbirliği!

Kız Kulesi, Beylerbeyi Sarayı, Çamlıca Tepesi, Adalar gibi mekânlarıyla turistlerin ilgi odağı olan Anadolu Yakası, alışveriş turistinin de yeni adresi oldu. 

Kars Beylerbeyi Sarayı otel oluyor!

Kars Kalesi'nin eteklerinde yer alan Beylerbeyi Sarayı, restorasyonun ardından butik otel olarak turizme kazandırılacak

Çorlu Adliye Sarayı Mayıs 2018'de tamamlanacak!

Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel Tekirdağ'da devam edenyatırım projelerini ziyaret etti. Yüksel, 100 dönüm üzerinde inşa edilen Tekirdağ Şehir Hastanesi'nin 18 ay içerisinde, Çorlu Adliye Sarayı'nın ise 2018 Mayıs'ta tamamlanacağını dile getirdi.

Beylerbeyi Sarayı Tüneli yenileniyor!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar-Beylerbeyi hattındaki sahil trafiğini rahatlatmak için açılan tarihi Beylerbeyi Sarayı Tünelinin bakım için kapatıldığını söyledi.

Tekirdağ Saray'daki yol yapım çalışmaları tamamlandı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı ve Saray İlçelerini ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

Tarihi Beylerbeyi Sarayı gün yüzüne çıkıyor!

Kars’ta uzun yıllar 30 Ekim Ortaokulu arkasında kalan ve yıkılmaya yüz tutan tarihi Beylerbeyi Sarayı, okulun yıkılmasıyla gün yüzüne çıktı.

Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşıma açıldı!

Üsküdar-Beylerbeyi hattındaki sahil trafiğini rahatlatması hedeflenen ve 1970'li yıllardan bu yana trafiğe kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşıma açıldı.

Beylerbeyi Sarayı Tüneli Pazartesi açılıyor!

1970'li yıllardan bu yana trafiğe kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli, 19 Eylül Pazartesi günü trafiğe açılacak. Tünelin 45-50 dakikada geçilen yolu 3 dakikaya düşürmesi bekleniyor

beylerbeyi sarayı ziyaret Haberi

beylerbeyi sarayı ziyaret

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Sekreterliği Milli Saraylar'a bağlı, tarihi saray, köşk ve kasırlar geçen yıl yerli ve yabancı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Müzecilik ve Tanıtım Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 1 Ocak - 31 Aralık 2014 döneminde Milli Saraylar'a bağlı tarihi mekan ve müzeleri gezen ziyaretçi sayısı, bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 10 artış göstererek, 1 milyon 450 bin kişiye ulaştı.

Dolmabahçe Sarayı, 972 bin kişiyle en çok ziyaret edilen mekan olurken, Beylerbeyi Sarayı da geçen yıl 175 bin ziyaretçiyi ağırladı. Beylerbeyi Sarayı'nı 63 bin kişiyle Ihlamur Kasrı, 58 bin kişiyle Küçüksu Kasrı ve 52 bin kişiyle yeni açılan Milli Saraylar Resim Müzesi takip etti.Yıldız Şale Kasrı, Maslak Kasrı, Aynalıkavak Kasrı, Saray Koleksiyonları Müzesi, Yalova Atatürk Köşkü ve...