08 / 05 / 2024

beylikdüzü nasil bir yer

beylikdüzü nasil bir yer

Beylikdüzü´nün nasıl doğduğunu anlayabilmek için 1990´ların başına dönmek gerekiyor

Beylikdüzü'nün 3 mahallesine dönüşüm müjdesi! Avrupai bir kente dönüşecek!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık yaptığı açıklamada çok büyük bir kentsel yenilenme projesini hayata geçireceklerini belirterek, projenin Beylikdüzü’nün üç mahallesini ve yaklaşık 150 bin nüfusun yaşadığı bir bölgeyi kapsayacağını söyledi.

Tor Beylikdüzü yeni bir yaşamın kapılarını aralıyor!

 Tor Holding’in yeni konut projeleri arasında yer alan Tor Beylikdüzü, yeni bir yaşamın kapılarını aralıyor...

İstanbul'a 'HIZRAY' geliyor: Beylikdüzü-Pendik arası bir saate iniyor!

Beylikdüzü-Sabiha Gökçen Havalimanı arasında hayata geçirilmesi planlanan yeni metro hattı için bu yıl ihaleye çıkılacak. HIZRAY ismi verilen hatla 72 kilometre uzunluğundaki mesafe bir saatte kat edilecek.

İncirli-Beylikdüzü metro hattında çalışmalar başlıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü’nde bir dizi ziyaret gerçekleştirerek incelemelerde bulundu. Başkan İmamoğlu, ziyaret sırasında Beylikdüzü halkının uzun süredir beklediği İncirli-Beylikdüzü metro hattı için çalışmaların başlayacağını açıkladı. 

Beylikdüzü'nde her mahalleye bir kreş projesinde temel atıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Beylikdüzü Belediyesi, mutlu bir gelecek için Kavaklı Mutlu Çocuk Merkezi’nin temelini attı. 

Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü kentsel dönüşümünde bir çivi çakmamış!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü'nde kentsel dönüşüme ait bir tane çivi çakmamış, taş üstüne taş koymamış" dedi...

Beylikdüzü'ndeki Küba Cafe'nin yıkımına tepki!

AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mustafa Necati Işık, Beylikdüzü'ndeki bir kafenin belediye ekipleri tarafından yıkılmasına tepki gösterdi 

Beylikdüzü Belediye Meclisi Ekim ayı 1. oturumu gerçekleşti!

Beylikdüzü Belediyesi, Ekim ayı meclisi toplandı. Gündem maddelerinin görüşüldüğü mecliste 22 gündem maddesi, 7 sözlü ve bir yazılı önerge karara bağlandı.

Beylikdüzü Kültür Merkezi yıl sonunda hizmete hazır!

Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi, tüm nitelikleri daha da iyileştirilmiş şekilde hizmet vermek için bakımdan geçiriliyor. İçerisinde birçok belediye biriminin bulunduğu merkezdeki ofisler, farklı noktalara taşınarak hizmet vermeye devam ediyor.

Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde tadilat çalışmaları başladı!

Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi, daha iyi bir şekilde hizmet verebilmek için tadilat çalışması başlattı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun verdiği bilgiye göre modern bir hale bürünecek olan merkezin büyük bir bölümünün tadilatının 2016 yılı sonuna kadar bitmesi planlanıyor.

Esenyurt'taki konutlar Beylikdüzü olarak satılıyor!

Beylikdüzü'nde hizmet veren birçok emlakçı, Esenyurt'un uzak bölgelerinde yapılan konutların bazı emlak siteleri tarafından Beylikdüzü adres gösterilerek satışa sunulduğunu ifade ederek vatandaşı mağdur ettiğini savundu.

Makyol Yaşam Beylikdüzü’nde erken teslim avantajı!

Eşsiz konumu ile eksiksiz bir yaşam alanı sunan Makyol Yaşam Beylikdüzü söz verilen tarihten altı ay önce, Temmuz ayında teslim ediliyor. Makyol Yaşam Beylikdüzü’nde yüzde 5 peşinat ile daire sahibi olmanın tam zamanı..

Beylikdüzü'nde konut fiyatları metro ile uçacak!

İstanbul'un birçok ilçesine oranla çok daha planlı bir gelişim gösteren Beylikdüzü'nde daire birim metrekare fiyatları ortalama bin 800 ile 3 bin 500 TL aralığında değişiyor. İşte bölgeyi değerlendiren 15 proje...

beylikdüzü nasil bir yer Haberi

beylikdüzü nasil bir yer

BEYLİKDÜZÜ, 1990´ların başından beri İstanbul´un rant merkezi... Beylikdüzü´nün nasıl doğduğunu anlayabilmek için 1990´ların başına dönmek gerekiyor.

Bakırköy´e bağlı olan Büyükçekmece ANAP döneminde bölününce, Kavaklı, Yakuplu, Gürpınar, Tepecik, Mimar Sinan, Selimpaşa, Kumburgaz, Celaliye-Kamiloba ve Muratbey, E5´in üstünde de Esenyurt, Bahçeşehir, Kıraç ve Hadımköy, daha sonra da Halkalı ve Başakşehir doğdu. AKP sonunda da seçmen kitlesinin dengesini hesap ederek Beylikdüzü, Esenyurt, Başakşehir´i (Bahçeşehir´i yok ederek) ilçe yaptı.
Yani bölge tam bir yağmaya açıldı; imar rantı pazarı kuruldu.

Son 15-20 yıldan beri bölgenin bir tek egemeni vardır, ANAP´lı Ali Çebi.
Çebi, Büyükçekmece´nin ilk belediye başkanıydı; sonra yerini hemşerisi Hasan Akgün aldı. Çebi 1999´da Küçükçekmece´ye yöneldi; yıldızı yükselen -iktidar oldu- DSP´ye geçti. Ancak seçimi kaybetti.
Ali Çebi, Kavaklı -şimdiki adıyla Beylikdüzü- AKP tarafından gecekondu önleme bölgesi ilan...