03 / 05 / 2024

beyoğlu anıtlar kurulu kaçak inşaat

beyoğlu anıtlar kurulu kaçak inşaat

Anıtlar Kurulu, projesine izin verdiği Beyoğlu’ndaki tarihi bina inşaatının orijinal plana sadık kalmadan yapıldığını ancak 9 yıl sonra fark etti...

Mermerler Grup yeni otel projesi için Anıtlar Kurulu'ndan onay bekliyor!

Yıllık 11 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Carousel AVM için COVID-19 sürecinde 200 bin dolarlık teknoloji yatırımı yapan Mermerler Grup, yeni projesi için çalışmalara başladı. Osmanlı döneminde stratejik roller üstlenen tarihi bir yapının yer aldığı yeni otel projesi için Anıtlar Kurulu'ndan onay bekle

Beyoğlu'nda riskli binanın yıkımı tamamlandı!

Beyoğlu'nda deprem sonucunda çökme tehlikesi oluşan ve boşaltılan bina yıkıldı.

Yatay mimari için ilk adım Beyoğlu’nda atıldı!

”Yatay Şehirleşmeyle Yükselen Türkiye” projesinin startını, Beyoğlu’nda Örnektepe Dönüşüm Projesi’nin temeli atarak veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Beyoğlu değişiyor. Bir çekim merkezi haline geliyor.” dedi.

Mimar Sinan Genim’e Beyoğlu Nişanı verildi!

Mimar Sinan Genim’e, ‘Beyoğlu’nda 6 Yapı 6 Öykü’ başlıklı yeni kişisel sergisinin açılışı öncesi Beyoğlu Nişanı verildi. 

Beyoğlu Cihangir Camisi'nde silüet korkusu!

İstanbul Beyoğlu'nda yer alan ve Kanuni Sultan Süleyman döneminde, 1559 yılında Mimar Sinan’ın yaptığı Cihangir Camisi'nde silüet korkusu yaşanıyor. 

Beyoğlu'ndaki binalar restorasyonla hayata dönüyor!

Kulaksız, Okmeydanı ve Örnektepe bölgelerini ziyaret ederek vatandaşlarla buluşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Beyoğlu’nda işler yolunda. İlçemizin dört bir yanında hiçbir ayrım yapmaksızın aynı yatırımları yapıyoruz.” diye konuştu.

Beyoğlu Şehircilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Beyoğlu Şehircilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Doğan İlbeyli ve Selim Süleymanoğlu ortaklığında 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Beyoğlu Yusuf Ağa Sıbyan Mektebi restore edildi!

18. yüzyıl mimarisinin önemli yapıtlarından birisi olan Yusuf Ağa Sıbyan Mektebi’nde Beyoğlu Belediyesi’nin destekleriyle başlatılan restorasyon çalışması tamamlandı.

Beyoğlu'nda 35 firmayla 47 proje sürüyor!

Beyoğlu Yatırımcılar Grubu ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, MIPIM 2017 öncesinde düzenlenen basın toplantısında buluştu. Toplantıda konuşan Demircan bölgedeki yatırımları ve projelerdeki son durum hakkında bilgi verdi.

Beyoğlu Taksim 360 tam fiyat listesi!

Ofis, konut, rezidans ve ticari ünitelerden oluşan Taksim 360 projesi 500 milyon dolar yatırım bedeliyle hayata geçiriliyor. İşte Beyoğlu Taksim 360 tam fiyat listesi...

Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan Alsancak Stadı'na onay!

Yenilenme süreci devam eden İzmir'deki Alsancak Stadı projesinde bir adım daha atıldı. Öngörülen İmar Planı Değişikliği, Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından kabul edildi.

TOKİ Beyoğlu Sütlüce Projesi'nin detayları belli oldu!

TOKİ ve Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle İstanbul Beyoğlu Sütlüce’de 397 adet konut, 16 dükkan ve külliyeden oluşan yeni bir proje hayata geçiriliyor.

Beyoğlu'ndaki lüks otel odalarının aylığı bin TL'ye düştü!

Yoğun sezonda aylığı 10 bin lirayı aşan Beyoğlu'ndaki lüks otel odaları, kriz nedeniyle bin liraya kadar düştü. 2017'den umutlu olan sektör, en azından yaza kadar 'Öğrenciye, bekara, çalışana' mantığıyla kısa vadeli çözümlere yöneldi.

beyoğlu anıtlar kurulu kaçak inşaat Haberi

beyoğlu anıtlar kurulu kaçak inşaat

Anıtlar Kurulu, projesine izin verdiği Beyoğlu’ndaki tarihi bina inşaatının orijinal plana sadık kalmadan yapıldığını ancak 9 yıl sonra fark etti...


Anıtlar Kurulu ile Beyoğlu Belediyesi arasındaki proje anlaşmazlıkları, denetimsiz inşaatlarla tarihi binaları birer birer yok ediyor. Son olarak Beyoğlu’nda göz göre göre yapılan kaçak bir inşaat, ancak 9 yıl sonra fark edilebildi. Tarlabaşı’nda İstanbul 1. Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından ‘Kentsel Sit Alanı’ içinde ilan edilen bir bina, kurulun onay verdiği projeden tamamen farklı bir şekilde inşa edildi.


200 BİN DOLARA İKİ KAT ALDI


Beyoğlu Belediyesi tarafından onaylanan ve üstüne kaçak katların da çıktığı proje, ancak yandaki binanın restorasyon süreci ile fark edildi. Koruma Kurulu ise binanın şimdiki mülk sahipleri ile ilgili suç duyurusunda bulunarak, projesine onay verdiği...