18 / 05 / 2024

Beyoğlu Çeşmeleri fotoğraf sergisi ne zaman

Beyoğlu Çeşmeleri fotoğraf sergisi ne zaman

Beyoğlu Belediyesi Beyoğlu Belleği ve Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü iş birliği içinde gerçekleştirilen “Beyoğlu’nun Çeşmeleri” Sergisi, Beyoğlu çeşmelerini dönemsel, bölgesel, mimari açıdan farklı özelliklerini yansıtacak şekilde ele alıyor.

Ekrem İmamoğlu: Beyoğlu'nun kentsel dönüşüm ve tapu sorununu mahalle mahalle ele alacağız!

Yerel seçim sonrası ilk ziyaretini Beyoğlu Belediyesi Başkanı İnan Güney’e yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu’nun kentsel dönüşüm ve tapu sorunları olduğunu ve bunları mahalle mahalle ele alacaklarını söyledi.

1934 yılında Beyoğlu sokakları bütçe yetersizliğinden berbat haldeymiş!

1934 yılında Beyoğlu sokakları, bütçe yetersizliğinden dolayı berbat haldeymiş. Bütçe darlığı dolayısıyla belediye yol inşası için şubelerine çok az tahsisat ayırmıştı, Beyoğlu'nda bundan nasibini aldı. İşte detaylar...

Yeni kentsel dönüşüm yasasında ilk adım Beyoğlu Belediyesi'nden geldi: Binaların fotoğrafları çekiliyor! 

Kentsel dönüşümde yeni bir dönemi başlatacak yasal değişikliğin Meclis’ten jet hızıyla geçtiği gün, Beyoğlu Belediyesi de çalışmaları başlattı. İşte detaylar..

MediaMarkt fotoğraf makinesi ve aksiyon kameralarında yüzde 5 indirim! İşte 26 Eylül 2022 fiyat listesi 

Sonbaharın eşsiz renklerini kendinize hediye edeceğiniz fotoğraf makinesiyle ölümsüzleştirin. Ya da yapacağınız doğa sporlarını aksiyon kameranızla kayıt altına alın. Daha da uzaklara gidecekseniz yine MediaMarkt’ın indirimli teleskoplarından birini alarak uzayın derinliklerinde kaybolun.  İşte Med

Beyoğlu Belediyesi'ne emlak vergisi tepkisi!

Beyoğlu Belediyesi emlak vergisine yüzde 45 zam yapmak istiyor. İlçe sakinleri ise bu zammı onaylamıyor. 

Beyoğlu'nda inşaattan düşen işçi yaralandı!

Beyoğlu'nda işe başlığı ilk günde üçüncü kattan inşaattaki çukura düşen 56 yaşındaki Hayrettin Şahin, hayatını kaybetti.

Beyoğlu Belediyesi'nden riskli yapılarla ilgili önemli karar!

İstanbul Beyoğlu Belediye Meclisi'nde ilçe genelinde bulunan riskli yapılarla ilgili mevcut imar planlarına eklenmek üzere hazırlanan Plan Notu Teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Beyoğlu Belediyesi Mis Sokak'taki Ferah Apartmanı’nı kiralayacak iddiası!

Beyoğlu’nun kafe, bar ve müzikli eğlence mekânlarıyla ünlü Mis Sokağı, Beyoğlu Belediyesi’nin dikkatinde. Beyoğlu Belediye yönetimi, Mis Sokak üzerinde yer alan, tarihi Ferah Apartmanı’nı (Martin Apartmanı) restore edip kiralamak için Meclis’ten yetki talep etti. 

Beyoğlu Belediyesi'nden 'arazi tahsisi' açıklaması! 

Beyoğlu Belediyesi'nden, İBB arazisinin Beyoğlu Belediyesine usulsüz tahsis edildiği yönündeki haberlere ilişkin açıklama yapıldı. Beyoğlu Belediyesi, haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti...

TÜRGEV’den alınan arazi Beyoğlu Belediyesi’ne bedelsiz tahsis edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun TÜRGEV’e tahsisini engellediği arazi İBB Meclisi’nde Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis edildi.

Beyoğlu 2020-2024 Stratejik Planı ve 2020 bütçesi meclise sunuldu!

2020-2024 Beyoğlu Belediyesi Stratejik Planı meclise sunuldu. Çalışmada depreme hazırlık süreci ile ilgili, "Yurttaşların sürekli eğitim alabilecekleri ve tatbikat yapabilecekleri, yeterli alana sahip bir afet bilinçlendirme ve eğitim parkı yapmak." maddeleri yer aldı...

Beyoğlu'na kentsel dönüşüm sözü!

CHP Beyoğlu Belediyesi başkan adayı Alper Taş, Beyoğlu ilçesi Hasköy Kalaycıbahçe’de seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi. Taş, “Yerinde dönüşüm yapacağız'' dedi.

Mina Başaran'ın öldüğü jetin son fotoğrafı!

Başaran Holding'e ait uçağın İran'da düşmesiyle 11 kişinin yaşamını yitirdiği kazayla ilgili ön rapor hazırlandı. Ön raporda, iş jetinin son fotoğrafına da yer verildi.

Beyoğlu Çeşmeleri fotoğraf sergisi ne zaman Haberi

Beyoğlu Çeşmeleri fotoğraf sergisi ne zaman

Çeşmeler, kent içinde işlevsel özelliklerinin yanında mimari bir yapı olarak da çıkar karşımıza.  Meydan çeşmelerinden duvar çeşmelerine, çoğu zaman önünden geçip de fark etmediğimiz şehrin süsleridir. Birçoğu günümüzde işlevini yitirmiş olsa da tarihi özellikleriyle kültürel mirasımızın önemli bir parçasını oluştururlar.


I. Mahmut zamanında Taksim suyu tesislerinin inşa edilmesiyle Beyoğlu’na üç koldan su verilmeye başlanır.  Suyun gelmesi Beyoğlu için de bir dönüm noktasıdır, Beyoğlu’nun her bir semtini içini alarak halkın su ihtiyacını karşılayacak şekilde birçok çeşme yapılmaya başlanır.  Bu gelişmeye bağlı olarak Beyoğlu çeşmelerinin büyük çoğunluğunun 18. Yüzyıl ve sonrasında yapıldığı görülür.


Bulundukları yere hayat veren çeşmelerin Beyoğlu’ndaki dağılımını görmek amacıyla sergi farklı semtlerden çeşme örneklerine yer veriyor. Her bir semtin meydanında, sokak köşesinde, duvarında rastlanabilecek çeşmeler bir dönemin sosyal hayatına da...