03 / 05 / 2024

Beyoğlu riskli alan kararı tbmm gündemine mi taşındı

Beyoğlu riskli alan kararı tbmm gündemine mi taşındı

İstanbul Beyoğlu’nun bazı mahallelerinin riskli alan ilan edilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu soru önergesini Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sundu.

İBB, Beyoğlu'nda ticaret alanı imarlı arsa satacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Beyoğlu Sütlüce'de yer alan ticaret alanı imarlı arsayı satışa çıkardı.

Beyoğlu Sütlüce- Keçecipiri - Dolapdere - Piyalepaşa Bulvarı'ndaki riskli yapılara ilişkin plan tadilatı askıda!

Beyoğlu ilçesi, Sütlüce- Keçecipiri - Dolapdere - Piyalepaşa Bulvarı ve Çevresi 1. Etap Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin Plan Notu İlavesi 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Beyoğlu Kemankeş Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Beyoğlu ilçesi, Kemankeş Mahallesi, 2217 ada 8-9 parseller ile 7 parselin bir kısmı 2216 ada 2 parsel ile bir kısım tescil dışı alan ve yakın çevresine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 20.06.2021 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar planı değişikliği askıya çıkarıldı.

Beyoğlu'nda 21.3 milyon TL'ye icradan satılık bina!

İstanbul 10. İcra Dairesi, İstanbul Beyoğlu'nda yer alan 7 katlı kargir binayı 21 milyon 300 bin TL bedelle icradan satışa çıkardı.

Beyoğlu'ndaki Hilton Garden Inn Oteli’nin imar planı iptal edildi!

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan Sütlüce Mahallesi’ndeki inşaatı sırasında etrafında yer alan binalara verdiği zararla tartışmalara sebep olan Hilton Garden Inn Oteli’nin parseliyle ilgili imar planı değişikliği yargı tarafından iptal edildi. 

Beyoğlu'ndaki depreme dayanıksız binalar yenileniyor!

İstanbul'un gözde ilçelerinden olan Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm kapsamında yer almayan bölgelerdeki yüzlerce riskli binanın yenilenmesi için hazırlanmış olan Plan Notu Teklifi, Beyoğlu Belediyesi Meclisi’nden sonra İBB Meclisi'nde de görüşüldü.

Ümraniye Elmalıkent Mahallesi'ndeki riskli alan kararına Danıştay'dan dur!

2020 Kasım'da Ümraniye ilçesi Elmalıkent Mahallesi’ndeki 62 dönüm büyüklüğündeki alan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile riskli alan ilan edildi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Danıştay tarafından kararın hukuka aykırı bulunduğunu aktardı.

Milli Emlak Beyoğlu ve Arnavutköy'deki iki gayrimenkulü satışa çıkardı!

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Beyoğlu ve Arnavutköy'de yer alan iki adet gayrimenkulü 25 milyon 578 bin 320 TL bedelle satışa çıkardı. 

Beyoğlu Paradise Hotel 20 milyon TL'ye icradan satılıyor!

T.C. İstanbul 3. Satış Memurluğu tarafından, İstanbul ili, Beyoğlu ilçesi, Asmalı Mescid Mahallesi, 313 ada 2 parselde yer alan Paradise Hotel 20 milyon TL'ye satılıyor...

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi bugün Şişli'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Nurten Tem Ekinci tarafından kuruldu.

Beyoğlu Belediyesi'nden riskli yapılarla ilgili önemli karar!

İstanbul Beyoğlu Belediye Meclisi'nde ilçe genelinde bulunan riskli yapılarla ilgili mevcut imar planlarına eklenmek üzere hazırlanan Plan Notu Teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Beyoğlu'nda 9.7 milyon TL'ye icradan satılık dükkan!

T.C. İstanbul 9. Satış Memurluğu, İstanbul ili, Beyoğlu ilçesi, Katip Mustafa Çelebi Mahallesi, 466 ada 4 parselde yer alan dükkanı 9 milyon 700 bin TL'ye satıyor...

Beyoğlu Belediyesi Mis Sokak'taki Ferah Apartmanı’nı kiralayacak iddiası!

Beyoğlu’nun kafe, bar ve müzikli eğlence mekânlarıyla ünlü Mis Sokağı, Beyoğlu Belediyesi’nin dikkatinde. Beyoğlu Belediye yönetimi, Mis Sokak üzerinde yer alan, tarihi Ferah Apartmanı’nı (Martin Apartmanı) restore edip kiralamak için Meclis’ten yetki talep etti. 

Beyoğlu riskli alan kararı tbmm gündemine mi taşındı Haberi

Beyoğlu riskli alan kararı tbmm gündemine mi taşındı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Beyoğlu’nun bazı mahallelerinin riskli alan ilan edilmesini Meclis gündemine taşıdı. Tanrıkulu, Beyoğlu İlçesinin mahallelerinin hangi gerekçeler ile riskli alan statüsüne alındığının ve rant fırsatı oluşmaması için alınan önlemlerin neler olduğunun açıklanmasını istedi.


CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul’un Beyoğlu İlçesi’nin bazı mahallelerinin riskli alan ilan edilmesini Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunulan soru önergesinde, İstanbul’un Beyoğlu İlçesi Fetihtepe, Kaptanpaşa, Keçecipiri, Piripaşa, Piyalepaşa ve Kulaksız mahalleleri içerisinde bulunan bazı yerlerin riskli alan ilan edilmesine dair Bakanlar Kurulu kararının, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdiği anımsatıldı. 


MAHKEME İPTAL ETMİŞTİ

Söz konusu 6 mahalleyle ilgili daha önce Beyoğlu Belediye Meclisince alınan riskli alan kararının, bölge halkı ve sivil toplum kuruluşları tarafından yargıya taşındığını ve kararının...