04 / 05 / 2024

beyşehir gölü doğal sit alanı

beyşehir gölü doğal sit alanı

Türkiye’nin en önemli milli parklarından olan Beyşehir Gölü Milli Parkı, eko turizmine kazandırılıyor. Bu yıl içerisinde milli park sahasında sürdürülebilir eko turizm planlamasının yapıldığı bildirildi....

BOTAŞ duyurdu! Doğal gaz fiyatlarına zam geldi mi? 

BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada yılbaşından itibaren ocak ayında doğal gaz satış tarifelerine yönelik detaylar ile ilgili bilgi verildi. Buna göre, doğal gazda ocak ayında  geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı olan tarifenin sabit kalacağı açıklandı. İ

Avrupa'da doğal gaz fiyatları güçlü arz ile geriliyor...

Avrupa doğal gaz rakamları, soğuk hava koşullarına rağmen beklenenden düşük depolama çekilmeleri ve güçlü arz nedeni ile  bugün aşağı yönlü hareket ediyor. İşte haberin ayrıntıları...

Doğal gaz faturası yüksek gelenlere müjde! Güzel haber İş Bankası'ndan geldi!

Türkiye'nin önde gelen bankaları arasında yer alan İş Bankası'ndan müjde geldi! Bankadan gelen bilgilere göre; doğal gaz faturaları yüzde 10 indirimli olacak. İşte ayrıntılar...

Elektrik ve doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ duyurdu

BOTAŞ'ın yayımladığı ekim ayı tarife tablosuna göre; doğal gazda mesken, sanayi ve elektrik üretim amaçlı abonelerin ekim tarifesi sabit bırakıldı. Elektrikte de tüm abone gruplarının 1 Ekim'den itibaren geçerli olan tarifeleri de aynı kaldı.

TOKİ Nevşehir Gülşehir projesinde 240 ay taksitle 2+1, 3+1!

TOKİ'nin Nevşehir projelerinin hayata geçirileceği ilçeler açıklandı. Peki TOKİ Nevşehir Gülşehir projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Nevşehir Gülşehir TOKİ'ye nasıl başvurulur? Nevşehir Gülşehir TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

Zamlar faturaya nasıl yansıyacak? Bu yıl doğal gaza kaç para ödeyeceksiniz?

BOTAŞ'ın yaptığı zamlar sonrasında yapılan hesaplamaya göre geçen yıl bin lira olan doğal gaz faturası bu yıl kaç lira olacak?

Doğal gaza zam geldi mi? BOTAŞ'tan yeni tarife açıklaması

Mesken, sanayi ve elektrik üretim amaçlı doğal gaz aboneleri Mayıs ayında doğal gaz tarifesinin ne olacağını merak ediyordu. BOTAŞ’tan açıklama geldi.

Gül Akustik Alçı Ve Dekorasyon İnşaat Mal.Alüm.Plas.Doğ.Paz.San. Tic.Ltd.Şti.Sultangazi Şubesi açıldı!

Gül Akustik Alçı Ve Dekorasyon İnşaat Mal.Alüm.Plas.Doğ.Paz.San. Tic.Ltd.Şti.Sultangazi Şubesi bugün Sultangazi'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Eyüp Büyükbayrak, Hakkı Büyükbayrak ve Fehmi Büyükbayrak ortaklığında kuruldu.

Çevre derneklerinden Salda Gölü'ndeki inşaat çalışmaları açıklaması!

Birinci derece doğal sit alanı olan Salda Gölü’ndeki çalışmalar gündemden düşmüyor. Gölün kıyısında hayata geçirilen millet bahçesinin korumak yerine yoğunluğu yükselteceği ifade ediliyor. 

Kartal Gölü Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Muğla İli, Köyceğiz İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kartal Gölü Doğal Sit Alanının koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Beyşehir Gölü'nde tarihi yapılar keşfedildi!

Beyşehir Gölü’nün batı kıyısında bulunan Anadolu Selçuklulara ait Kubadabad Saray Külliyesi kazılarında drone ile yapılan belgeleme çalışmaları sırasında, göl kıyısından yaklaşık 100 metre açıkta ve 2 metre derinlikte bina kalıntıları ortaya çıktı. 

Adil Bayındır'dan 'Beyşehir Gölü imara açıldı' iddiasına cevap: İnşaat yok, beton yok! 

Konya Beyşehir’in Bağımsız Belediye Başkanı Adil Bayındır, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir’in çevresinin imara açıldığına yönelik iddialara ilişkin, "İnşaat yok, beton yok, ben buralıyım Beyşehir benim suyum" dedi.

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir’e plaj ve marina yapılacak!

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölleri arasında yer alan Beyşehir Gölü kenarındaki 188 hektarlık alanda plaj, marina, kamping alanı, bungalovlar ve çadır kamplı tesisler inşa edilecek.

beyşehir gölü doğal sit alanı Haberi

beyşehir gölü doğal sit alanı


Türkiye’nin en önemli milli parklarından olan Beyşehir Gölü Milli Parkı, eko turizmine kazandırılıyor. Bu yıl içerisinde milli park sahasında sürdürülebilir eko turizm planlamasının yapıldığı bildirildi.


Konya Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü Mustafa Sungur, teşkilat olarak Konya ili sınırları içerisinde yer alan Beyşehir Gölü Milli Parkı’nı son derece önemsediklerini söyledi. Bünyesindeki Beyşehir Gölü’nü de ‘Konya’nın denizi’ olarak nitelendiren Sungur, son yıllarda komşu illerden ve bölgeden insanların yaz döneminde akın akın gelerek deniz aktivitesi yaşadığı bir mekan haline geldiğini vurguladı. 2013 yılı içerisinde hazırlanan program gereği Beyşehir Gölü Milli Parkı için sürdürülebilir eko turizm planlaması yapıldığını belirten Sungur, bunun ihalesinin gerçekleştirildiğini, ihale ile ilgili birinci ara raporun da alındığını söyledi. İhaleyi üstlenen firmanın sahayı köy köy, karış karış dolaşarak alanda...