29 / 04 / 2024

Zamlar faturaya nasıl yansıyacak? Bu yıl doğal gaza kaç para ödeyeceksiniz?

Zamlar faturaya nasıl yansıyacak? Bu yıl doğal gaza kaç para ödeyeceksiniz?

BOTAŞ'ın yaptığı zamlar sonrasında yapılan hesaplamaya göre geçen yıl bin lira olan doğal gaz faturası bu yıl kaç lira olacak?



Avrupayı kasıp kavuran enerji faturalarında zam dalgası Türkiye'nin de kapısını çaldı. BOTAŞ Eylül ayı itibariyle geçerli olacak doğal gaz zamlarını açıkladı. BOTAŞ'ın açıklamasında zammın zorunlu hale geldiğinin pandemiden sonra dünyada doğal gaz tüketiminin ve fiyatlarının arttığına işaret edildi. Şirketin açıklamasında doğal gaz fiyatlarında imkanlar çerçevesinde tüketiciyi en az etkileyecek şekilde bir düzenleme yapıldığı kaydedilirken ekonomist Oğuz Demir, geçen yıl ödenen doğal gaz faturası ile bu yıl ödenecek fatura arasında bir karşılaştırma yaparak aradaki yüzde 100'ün üzerindeki farka dikkat çekti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön