04 / 05 / 2024

big ben saat kulesi

big ben saat kulesi

İngiltere'deki Big Ben olarak da bilinen tarihi saat kulesinin adının Westminster Sarayı Elizabeth Kulesi olmasına karar verildi

Bensiz piyasa olmaz dedi! İşte Vestel Akıllı Saat 2’nin fiyatı ve özellikleri…

Akıllı saat piyasasında “ben de varım” diyen Vestel Akıllı Saat 2 modelini uygun fiyattan satışa sunuyor! İşte Vestel Akıllı Saat 2’nin fiyatı ve özellikleri…

İstanbul Yeni Havalimanı'na big bang taşınma!

29 Ekim’de açılışı gerçekleştirilecek olan İstanbul Yeni Havalimanı’na tek hamlede (big - bang) taşınma yapılacak. Taşınma 45 saat sürecek ve uçuşların tamamen kesildiği 12 saatlik bir süreç olacak.

Londra Big Ben saat kulesi 29 milyon sterlin yatırımla yenilenecek!

İngiltere'nin başkenti Londra'nın simge yapılarından tarihi Big Ben saat kulesinde 29 milyon sterlinlik bakım ve tamirat çalışmaları yapılacak. 157 yıldır Londralılara hizmet veren binanın onarımı 3 yıl sürecek.

Enflasyon oranları 3 Temmuz'da saat 10:00'da açıklanacak!

İşyeri ve mesken kiralamalarında yapılacak yıllık zamlar, enflasyon oranlarına göre yapılıyor. Enflasyon oranları, TÜİK tarafından açıklanıyor. Yeni enflasyon oranları 3 Temmuz'da saat 10:00'da açıklanacak...

1930 yılında Karaköy Saat Kulesi'ne bant yapıştırmışlar!

1930 yılında Karaköy Saat Kulesi bozulmuş ve koca saatin suratına bant yapıştırılmış ve Cumhuriyet Gazetesi tamir edilmemisinden şikayet ediyor.1930 yılında ki haberde Karaköy Saat Kulesi'nin fotoğrafı da var.

Ataşehir'deki trafo yangını nedeniyle 2,5 saat elektrik kesintisi yaşandı!

Ataşehir Küçükbakkalköy'deki trafo merkezinde bulunan yeraltı kablolarının yanması nedeniyle saat 20.50'den itibaren elektriği kesilen bölgelere 2,5 saat sonra kademeli olarak enerji verilmeye başlandı.

Big Chefs 23. şubesini Diyarbakır'a açıyor!

Big Chefs ile yeme – içme sektöründe önemli bir başarı elde eden Gamze Cizreli, memleketi Diyarbakır'da Filiz Bedirhanoğlu'nun ortaklığı ve 4 milyon liralık yatırımla 500 kişi kapasiteli en büyük şubesini açtı.

TESK: AVM'ler günde 10 saat açık olmalı!

TESK'e göre; alışveriş merkezleri günde 10 saat açık olmalı ve pazar günü çalışmamalı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun (TESK) önerisi dikkate alınırsa haftanın 6 günü çalışanlar bugün bile alışveriş yapma imkanı bulamayacak.

Derince Limanı özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri bugün saat 14.30'da!

Derince Limanı'nda 39 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemi ile özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri bugün saat 14.30'da başlayacak... Teklifler için son gün 28 Mayıs olarak belirlenmişti...

3. köprünün yapımı 24 saat sürüyor!

3. köprüyü içine alan Kuzey Marmara Otoyolu’nun yapımı hızla devam ediyor. Otoyol inşaatında mesai akşam saatlerinde bitiyor ancak köprünün yapımı 24 saat kesintisiz olarak sürüyor.

Şekerbank gayrimenkullerinin satış ihalesi yarın saat 14.00'te!

Şekerbank gayrimenkullerinin satış ihalesi yarın saat 14.00 'te Eskidji Müzayedecilik tarafından gerçekleştirilecek. 60 ilde 609 gayrimenkulün satışa çıktığı ihalede en pahalı gayrimenkul Ankara'daki fabrika...

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesi yarın saat 17.00'de!

10 milyon dolar geçici teminat bedelli Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı, 30 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle pazarlık usulü özelleştirilme ihalesi yarın saat 17.00'de gerçekleştirilecek.

Arıtma tesislerinin çıkış suları 24 saat online takip ediliyor!

Çevre ve Şehircilik bakanlığı debisi 10.000 m3/gün üzerinde olan arıtma tesislerini 24 saat izliyor. Bu yıl izlemeye alınan havza sayısı ise 6 ya çıktı. Susurluk ve Sakarya havzası da mevsimsel izlemelere dahil edildi.

big ben saat kulesi Haberi

big ben saat kulesi

İngiliz parlamenterler, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in tahttaki 60. yılı onuruna kulenin adının “Elizabeth Kulesi” olmasına onay verdi. 


Thames Nehri kenarında bulunan tarihi İngiliz Parlamentosu'nun parçası olan kuleye Kraliçe'nin adının verilmesini, Muhafazakar Partili milletvekili Tobias Ellwood önermişti. 


Öneri, aralarında İngiltere Başbakanı David Cameron, Başbakan Yardımcısı Nick Clegg ve muhalefetteki İşçi Partisi 'nin lideri Ed Miliband'in de bulunduğu milletvekillerinin yarısından fazlasının onayını aldı. 


“Westminster Sarayı” olarak da bilinen parlamentonun bir bölümünün yeniden adlandırılması İngiltere 'de ilk kez yapılmıyor. Saray 1860 yılında yeniden inşa edildiğinde, batısındaki kuleye ülkenin 63 yılla tahtta kalan en uzun süreli monarkı olan Kraliçe Victoria'nın adı verilmişti. 


Saat kulesi dünya genelinde “Big Ben” adıyla bilinse de aslında bu isim kuledeki 13,5 tonluk çanın takma adı. 


86 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth'in tahttaki 60. yılı,...