07 / 07 / 2024

Bilecik Yellieyrek arkeolojik sit alanı

Bilecik Yellieyrek arkeolojik sit alanı

Bilecik İli, Pazaryeri İlçesi, Sarıdayı Köyü, Yellieyrek Mevkii ’nde tespit edilen Yellieyrek Yerleşimi’nin III. (Üç) Derece Arkeolojik Sit olarak tesciline, inşai müdahalede bulunulmamasına karar verildi.

Uşak Alahabalı'da 1. derece arkeolojik sit alanı belirlendi!

Uşak Eşme Alahabalı Köyünde yer alan, Alahabalı Arkeolojik yerleşiminin 1/25.000 ölçekli harita ile kadastro paftasında gösterildiği şekliyle I. (birinci) derece arkeolojik sit olarak tescil edildi...

Bilecik Bozüyük Yenimahalle'de 8.5 milyon TL'ye satılık 4 adet arsa!

Bilecik Bozüyük ilçesine bağlı Yenimahalle bölgesinde Bozüyük Malmüdürlüğü tarafından, 4 adet arsa 8 milyon 534 bin 986 TL bedelle satışa çıkarıldı. Arsaların ihalesi 3 Kasım 2014 tarihinde yapılacak.

Tarihi II. Kılıçarslan Köşkü'nün arkeolojik kazı işleri ihaleye çıkıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı; Tarihi II. Kılıçarslan Köşkü'nün arkeolojik kazı işlerini 6 Kasım 2014 tarihinde saat 11.00'de ihaleye çıkarıyor. İş 500 günde tamamlanacak.

Lüleburgaz Tepealtı Tümülüsü 1. derece arkeolojik sit alanı oldu!

Kırklareli Lüleburgaz İlçesine bağlı Emirali Köyü, Tepealtı Mevkii, sit alanı dışında kalan, tapulama harici alanda tespit edilen Tepealtı Tümülüsü'nün 1. derece arkeolojik sit alanı olmasına karar verildi...

Sivas Kızılyar Tümülüsü 1. derece arkeolojik sit alanı oldu!

Sivas Karamehmetoğlu (Karamehmet) Köyü, Hüyüklü Mevkii'nde, sit alanı dışında bulunan, tapunun İ37bl2b pafta, 137 parselinde kayıtlı, özel mülkiyete ait taşınmaz üzerinde tespit edilen Kızılyar Tümülüsü 1. derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edildi.

Bilecik'te fırtına minareyi devirdi!

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde, etkili olan fırtına nedeniyle cami minaresi devrildi, araç ve evler hasar gördü. Bazı evlerin çatısını uçuran fırtına, çatılardaki güneş enerjilerini çevreye savurdu, elektrik tellerini kopardı.

Porland kıdem ödülleri partisi Bilecik'te düzenlendi!

Porland’da 20., 15., 10. ve 5. yıllarını tamamlayan 129 kişi, Bilecik Şeyh Edebali Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle plaket ve hediye çeki ile ödüllendirildi.

Kentsel arkeolojik sit alanı nedir?

Tarih öncesi devirlerde yaşayan medeniyetlerin sosyo-ekonomik, mimari, kültürel ve benzeri özellikleri hakkında bilgi veren alanlara sit alanları deniyor. Peki, Kentsel arkeolojik sit alanı nedir?

2. derece arkeolojik sit alanı nedir?

Sit alanları arkeolojik, tarihi, kentsel ve doğal sit alanları olmak üzere 4’e ayrılıyor. Tarihte yaşayan insanlar hakkında bilgilere ulaşabilceğimiz alanlara arkeolojik sit alanları deniyor. Peki, 2. derece arkeolojik sit alanı nedir?

1.derece arkeolojik sit alanı nedir?

Jeolojik devirlerle, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait olup, ender bulunmaları veya özellikleri ve güzellikleri bakımından korunması gerekli alanlara sit alanı deniyor. Peki, 1.derece arkeolojik sit alanı nedir?

Arkeolojik sit alanı nedir?

Doğal değerlerin korunması sonraki kuşaklara olduğu gibi aktarılması amacı ile tarihi ve güzelliklere sahip ender bulunan alanlar sit alanları olarak ifade ediliyor. Peki, arkeolojik sit alanı nedir?

Bilecik'teki şiddetli yağış, karayolunda ulaşımı durdurdu!

Toprak kayması nedeniyle ulaşıma kapanan Bilecik - İstanbul karayolunda 5 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Yol, ekiplerin 1 saat süren temizleme çalışmasının ardından tekrar ulaşıma açıldı.

Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi Bilecik'te!

"Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi", Bilecik'te ziyarete açıldı.Vali Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Koç ve beraberindekiler, gezici tırı gezerek yetkili Bahadır Uslu'dan bilgi aldı.

Bilecik Yellieyrek arkeolojik sit alanı Haberi

Bilecik Yellieyrek arkeolojik sit alanı

ESKİŞEHİR KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR:

                                                                                                                       11.04/67

Toplantı Tarih ve no   : 08.08.2014 – 133                                                   Toplantı Yeri

Karar Tarih ve no       : 08.08.2014 - 2660                ...