29 / 04 / 2024

bilecik yht tünel açma makinesi

bilecik yht tünel açma makinesi

Bilecik’te Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı inşaat çalışmaları sırasında çöken tünelin altında kalan 33 milyon Euro değerinde olduğu belirtilen tünel açma makinesi 5 yıldır çıkartılamadı.

Hızlı tren bileti fiyatları son bir senede yüzde 300 zamlandı! YHT Ankara, İstanbul, Konya, Karaman biletleri...

Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine son bir yılda yüzde 300 zam! İstanbul - Ankara, Eskişehir, Konya, Karaman, Kocaeli, Sakarya Bilecik hattında seyahat edenler, bilet fiyatlarının artmasıyla pahalı bir deneyimle karşı karşıya kalacak.

Ankara-İstanbul YHT Tünel 26 projesi 2022 açılacak!

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Ankara-İstanbul TCDD Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında devam eden ‘Tünel 26’ projesinin 2022 yılında hizmete açılacağını söyledi.

Bilecik'te YHT ulaşım hattı inşaat çalışmaları başladı!

Bilecik Belediyesi tarafından, Karasu caddesi Tekmar yolu ile Yüksek Hızlı Tren (YHT) arasında 15 metre genişliğinde yol ve altyapı çalışmasına başlanıldı..

Bilecik'te elektrik kesintisi nedeniyle YHT seferleri yapılamadı!

BİLECİK'TE, elektrik kesintisi dolayısıyla Ankara-İstanbul karşılıklı Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinde aksama meydana geldi. YHT, Bilecik-Sakarya hattında meydana gelen elektrik kesintisi dolayısıyla Bilecik'te inşaatı devam YHT Garı'nda bekletildi.

Elektrik kesintisi, YHT seferlerini aksattı!

Alınan bilgiye göre, sabah 06.00'da Ankara'dan İstanbul'a hareket eden YHT, Bilecik - Sakarya hattında meydana gelen elektrik kesintisi nedeniyle Bilecik'te inşaatı devam YHT Garı'nda bekletildi.

YHT Projesi Bilecik ekonomisini canlandıracak!

Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi, Türkiye ve Bilecik için büyük önem taşıyor. Yenişehir-Bilecik bağlantı yolu ile kente ulaşım kolaylaşacak ve kent önemli bir cazibe merkezi olacak.

Bilecik Otogarı YHT Garı'na bağlanacak!

DSİ Eskişehir Bölge Müdürü Hayrettin Baysal yapımı devam eden projelerde incelemelerde bulundu. Bilecik Belediyesi şehirlerarası otobüs terminali ile Yüksek Hızlı Tren (YHT) garının köprü ile bağlanacağı bildirildi.

Ankara - İstanbul YHT, İzmit'te arıza yaptı!

İstanbul-Ankara hattı bugün açılan Yüksek Hızlı Tren içinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğu halde İzmit'te arıza yaptı. Başbakan Tayyip Erdoğan Bilecik’teki konuşmasının ardından YHT ile İstanbul'a doğtu yola çıktı ancak İzmit’te tren durdu.

Pendik YHT'yi bekliyor, törenden sonra 15 bin kişilik iftar yemeği var!

Ankara-İstanbul YHT hattının açılışı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle bugün Pendik’te yapılacak. Pendik Belediyesi, YHT açılışı sonrası Pendik Tren İstasyonu’nda 15 bin kişilik iftar yemeği verecek...

Ankara İstanbul YHT bileti kaç TL, istasyonları nerede, güzergahı nasıl?

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinin Eskişehir-İstanbul etabı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı... Peki Ankara-İstanbul YHT hangi saatlerde var? İstanbul-Ankara YHT hangi istasyonlarda duracak? İşte cevaplar...

Avea, Ankara-İstanbul YHT hattında da kesintisiz iletişim sağlayacak!

Avea, bugün hizmete girecek olan Ankara - İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattındaki kapsama çalışmalarını tamamlayarak; hattı, kesintisiz ses ile mobil internet iletişimi için Avealı yolcular için hazır hale getirdi.

YHT'ye bağlanacak otobüs hatları!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( İBB ) İETT Genel Müdürlüğü, İstanbul-Ankara arasındaki mesafeyi 3,5 saate indirecek Yüksek Hızlı Tren ( YHT ) hattına entegre edilen otobüs hatlarını belirledi.

Ankara-İstanbul YHT hattı bugün açılıyor!

Ve Ankara İstanbul arasındaki Yüksek Hızlı Tren ( YHT ) seferlere başlıyor... 3 bin davetlinin katılımıyla gerçekleşecek hattın resmi açılışı bugün saat 18:30’da İstanbul’da gerçekleşecek...

bilecik yht tünel açma makinesi Haberi

bilecik yht tünel açma makinesi



Bilecik’te Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı inşaat çalışmaları sırasında çöken tünelin altında kalan 33 milyon Euro değerinde olduğu belirtilen tünel açma makinesi 5 yıldır çıkartılamadı. 26 Nolu tünel yapımının geçici olarak askıya alındığı, bu bölgeye başka bir yerden hat döşendiği, bunun da YHT’nin hızını bu bölgede geçerken 70 kilometreye kadar düşüreceği belirtiliyor.


2009 yılında, Bilecik-Bozüyük arasındaki Ahmetpınar Köyü mevkiinde 6,2 kilometre uzunluğunda yapılması planlanan 26 No’lu YHT Hattı Tüneli’nin henüz birinci kilometresi açıldığı sırada göçük meydana geldi. tünel açma makinesi de göçüğün meydana geldiği tünelin içinde kaldı. 33 milyon Euro değerinde olduğu belirtilen TBM adlı tünel açma makinesi bugüne kadar çıkartılamadı. Göçük nedeniyle YHT hattının bu bölgedeki güzergahı da değiştirildi.


YHT hattı çalışmasını sürdüren inşaat firmasının göçük altında kalan makinenin çıkartılması...