02 / 05 / 2024

bilge özdemir köşe yazıları

bilge özdemir köşe yazıları

REDAC ve EMLAKCHI CONSULTANT CEO’ su Bilge Özdemir bugünkü yazısında çıplak şehirleri insanlık için giydirmeye davet etti, konu ile ilgili görüş ve düşüncelerini kaleme aldı ve önerilerde bulundu.

Pat Aerıservices Havacılık Eğitimleri ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Pat Aerıservices Havacılık Eğitimleri ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile A.M.F. Mohamed Seifelnasr, M.S.S. Mahmoud Mohamed Ramy Mamdoh H. Alkateb ve Samer Rabah ortaklığında kuruldu.

TPR Proje Danışmanlık Eğitim Organizasyon Turizm Yayıncılık GIda İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

TPR Proje Danışmanlık Eğitim Organizasyon Turizm Yayıncılık GIda İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Gökhan Ceylan tarafından kuruldu.

Nusret Gökçe'nin Mikonos'taki şubesi kapatıldı!

Yaptığı tuz dökme hareketiyle ünlenen Nusret Gökçe’ye büyük şok yaşadı. Gökçe’nin 15 gün önce Mikonos’ta açtığı restoranı 48 saat boyunca kapatıldı.

Nusret Gökçe yeni şubesini Mikonos’ta açacak!

Tuzlama hareketiyle fenomenleşen Nusret Gökçe, yeni şubesini Yunanistan’ın gözde tatil noktası Mikonos’ta açacak. Ünlü işletmeci bundan sonraki et servislerini de drone ile yapacak...

Nusret Gökçe, Las Vegas ve Los Angeles'ta restoran açacak!

Açtığı restoranlarla büyümeye devam eden Nusret Gökçe, Las Vegas'a da restoran açacağını ve hedefinde Los Angeles olduğunu söyledi. 

Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi açılıyor!

Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezinde (GUHEM) açılış için gün sayıyor.

Cemal Gökçe: Kurallara uygun olarak inşa edilen yapı çökmez!

Dün İstanbul Başakşehir’e bağlı Kayaşehir’de bir sitenin istinat duvarı çökerek bir kişinin ölümü neden olmuştu. Konu hakkında açıklama yapan İnşaat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Cemal Gökçe kurallara uygun olarak inşa edilen yapıların çökmeyeceğini söyledi. 

Nusret Gökçe, Park Hyatt otelini resmen devraldı!

Nusret Gökçe, Park Hyatt otelinin devrini gerçekleştirdi. Doğuş Holding CEO'su Hüsnü Akhan ile imzaları atan Gökçe, Instagram hesabından "Benim için hayal olan bugün gerçek olan İstanbul Park Hyatt otelin sahibi olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi...

Nusret Gökçe, Park Hyatt Maçka’yı satın alıyor!

Ünlü işletmeci Nusret Gökçe, İstanbul Maçka'da yer alan Park Hyatt oteli 50 milyon Euro karşılığında Doğuş Grubu'ndan satın alıyor.

Nusret Gökçe New York’ta yeni şube açacak!

Ünlü işletmeci Nusret Gökçe, New York’ta 2'inci şube açmak için kolları sıvadı. Nusret’in yeni mekanı için aylık 110 bin dolar ödeyeceği iddia ediliyor.

Nusret Gökçe'den yeni şirket!

Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk’in de ortaklarından olduğu ünlü et restoranı Nusr-et’in bir diğer ortağı Nusret Gökçe bugün yeni bir şirket kurdu. 

Land Roses Turizm Emlak Sağlık Eğitim Danışmanlığı Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Land Roses Turizm Emlak Sağlık Eğitim Danışmanlığı Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Mohammed F.M.  Mohammedsdek tarafından kuruldu. 

Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Limak Vakfı’nın, engelli çocuklar için inşa ettiği Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu’nu eğitime açtı

bilge özdemir köşe yazıları Haberi

bilge özdemir köşe yazıları

Eskiden Gece konduların bir tarzı, kendine özgü bir tadı vardı.  Gece kondular, sınıf farklılıkların  müstakil yaşam döngüsünde buluşma noktasıydı.


Köylerin; göç dalgalarında ve refah seviyelerinin gelir düzeyi ile yükseldiği yerleşim alanlarında köy/kırsal yaşamı “ beton ve tuğlaya “ yenik düşüyor.


Kırsallarımızda,  “  rahat yaşam; betonla yaşam “ anlamına geliyor... Geliyor gelmesine de içi onları, dışı başkalarını yakıyor.


Bina yapım kültürü; betonarmenin tuğla ile çevrelenip tepelerinde filizlenmeye hazır bekletilmesi olarak değerlendiriliyor.     . 


Ne yazik ki, köyünden, beldesine; ilçesinden, iline; şehrinden, metropolüne görüntü ayni... Çevremizde  tuğlalı , sıvalı, filizli  binaların oluşturduğu “ görüntü kirliliği “ yılların verdiği alışkanlıkla kabul ediliyor.  


Sıva ve Boya/Badana : Bu ikilinin, bina toplam maliyeti içinde değeri,  yok denecek kadar az. Ancak  bina  tamamlanınca “ sıva “ çoğu zamanda...