09 / 05 / 2024

bilgi edinme hakkı kanunu

bilgi edinme hakkı kanunu

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetimleri ve bilgi edinme kanunu" kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

Kardeşler arasında hisseli tapu devri nasıl yapılır? Kardeşe verilen tapu bozulur mu?

Tapu konusundaki bilgiler, tapu sahibi kişilerce önemsenmektedir. Özellikle hisseli tapular mevzu bahis olduğu zaman bu konuda eğer kişinin pek bir bilgisi yok ise hemen bilgi edinme eğilimi içine girilir. İşte bu konuda araştırılanlar!

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31391 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması planlanıyor.

Taşınmaz ticareti bilgi sisteminde yenilik!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik çerçevesinde emlak işletmelerinin yetki belgesi süreçlerini yönettiği Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi de güncellendi. 

Hakkâri Yüksekova'da 5 yıldızlı otel inşa ediliyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde Hakkari'de devam eden yatırımlar hakkında bilgi verdi. Kente yapılan yatırımlar arasında 5 yıldızlı otel inşası da bulunuyor.

İstanbul Barosu'nda kiralık sosyal tesis krizi!

Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu, “gece kulübü” skandalında üye avukatlara bilgi vermeyen İstanbul Barosu ile ilgili kararını aldı. Kurul, sosyal tesisin gece kulübü işletmecisine ne zaman, nasıl ve ne kadara kiralandığına ilişkin bilgilerin başvurucu avukata verilmesine karar verdi. 

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında 3194 sayılı İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması, arazi ve arsa düzenleme işlemlerine karşı açılan davaların hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulabilmesi amaçlanıyor.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun bugünkü 31045 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Süleyman Soylu konteyner kent hakkında bilgi verdi!

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum katıldı. Soylu ve Kurum Elazığ depremi sonrası yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu...

9 maddede site yönetimleri ve bilgi edinme kanunu!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetimleri ve bilgi edinme kanunu" kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Ürdün'den Gazzelilere mülk edinme izni!

Geçici pasaporta sahip, mukim olan ve vatandaşlık hakkına sahip bulunmayan Gazzeli aile reisleri, mülk edinme hakkından yararlanabilecek.

Mustafa Yeneroğlu'ndan otomatik bilgi paylaşımı uygulaması açıklaması!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, otomatik bilgi paylaşımı uygulaması hakkında bazı açıklamalar yaptı.

bilgi edinme hakkı kanunu Haberi

bilgi edinme hakkı kanunu

Bazı malikler, Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde, site yönetimlerinden uzun dilekçelerle, uygulamaya ilişkin tasarruflarda bilgi istemekte, site yönetimleri ise bu dilekçelere cevap vermekten işle güçle uğraşmakta ve kendini güvende hissetmemekte ve bir çok sitede yönetici adayı dahi bulunamamaktadır.

Bu durumda kalan, site yönetimleri de, yalnızca  hizmeti değil yönetimi de taşere ederek sorumluluktan kurtulma yoluna gitmektedir ki site  kat malikleri hiçbir zaman yönetim sorumluluğundan kurtulamaz.

Site yönetimleri, kat malikleri kurullarını mevzuata uygun olarak oluşturdukları sürece hukuki kaygı taşımamalıdır. Çünkü, sitelerin tüzel kişiliği yoktur. Siteler özel veya tüzel, kamu kurum veya kuruluşu değildir.

“Bu Kanun; kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının faaliyetlerinde uygulanır.” (Bilgi Edinme Kanunu madde-2)

1.    Siteler, kat maliklerince yönetilir ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak üzere, bu...