16 / 05 / 2024

Bilirkişi ve Eksper Listelerini Düzenleme Usul ve Esasları Yönetmeliği

Bilirkişi ve Eksper Listelerini Düzenleme Usul ve Esasları Yönetmeliği

Oda ve Borsalarda Hakem, Bilirkişi ve Eksper Listelerini Düzenleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik, 12 Eylül 2005 tarihinde Pazartesi günü 25934 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Ebrar Sitesi B Blok davasında bilirkişi raporu paylaşıldı...

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremde Ebrar Sitesi B Blok'un yıkılması ve 109 kişinin hayatını kaybetmesi ile ilgili 7 sanık hakkında 22 sene altışar aya kadar hapis istemi ile dava açıldı. Buna göre, olayın bilirkişi raporunda binadaki kolon ve kirişlerin yetersiz olduğu belirtild

44 kişiye mezar olmuştu! İşte Kahramanmaraş'taki Saitbey Sitesi’nin 'intihar' gibi bilirkişi raporu!

6 Şubat tarihindeki depremlerde Kahramanmaraş'ta yıkılan ve 44 kişiye mezar olan Saitbey Sitesi'nin bilirkişi raporunda imar suçu ortaya çıktı. İşte o rapordaki detaylar...

89 kişiye mezar olmuştu: Galeria Sitesi'nin projelere aykırı inşa edildiği kapsamlı bilirkişi raporunda!

Diyarbakır'da, 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 89 kişinin yaşamını yitirdiği siteye ilişkin kapsamlı bilirkişi raporu hazırlandı.

Diyarbakır'da Depremde Yıkılan Galeria Sitesi İçin Bilirkişi Raporu Tamamlandı: Çökmenin nedeni belli oldu!

Diyarbakır'da, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 89 kişinin hayatını kaybettiği siteye ilişkin bilirkişi raporu tamamlandı.

Kanal İstanbul'da şok gelişme! Mahkeme resmen karar verdi! Keşif ve bilirkişi incelemesi yapılacak!

Kanal İstanbul projesinin dayanağı olan imar planı değişikliği ve “rezerv yapı alanı” kararlarına karşı açılan davada mahkeme ara kararını açıkladı. İşte dev proje ile ilgili o son dakika gelişmesi...

Mehmet Taş'tan 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' haberi için tekzip!

35 yıldır inşaat mühendisliği ve gayrimenkul değerlendirme uzmanlığı alanında bilirkişilik yapan Mehmet Taş, 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' başlıklı haber ile ilgili tekzip yayınladı.

Sakarya'daki havai fişek fabrikasının bilirkişi raporu tamamlandı: Tedbir yok!

Sakarya Hendek'te 3 Temmuz'da 7 kişinin yaşamını yitirdiği, 127 kişinin yaralandığı havai fişek fabrikasındaki patlamayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporu bitti. Raporda, tüzüğe aykırı olarak depolama ve üretim yapıldığı, gereken önlemlerin alınmadığı belirtildi.

Kanal İstanbul davasında 10 bin TL'lik bilirkişi incelemesi!

Halkın Kurtuluş Partisi'nin (HKP) Kanal İstanbul projesine karşı açmış olduğu davada, mahkeme keşif ve bilirkişi incelemesi için 10 bin TL fiyat istedi.

Salda Gölü'nde bilirkişi heyetinden inceleme!

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü için Koruma İmar Planları'nın iptali amacıyla açılan davada bilirkişi heyeti, dün yerinde keşif ve incelemelerde bulundu. Beyaz Adalar kısmındaki keşif ve inceleme sırasında bazı vatandaşlar "Salda Gölü'ne dokunma" dövizleri açtı.

Kanal İstanbul'un ÇED raporunun iptal başvurusu için bilirkişi incelemesi kararı!

Halkevleri'nin çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul ÇED raporunun iptal edilmesi ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davada mahkeme, keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdi.

Kanal İstanbul projesi için bilirkişi keşif yapacak!

İstanbul 10. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul projesi için keşif ve bilirkişi incelemesi kararı verdi...

İnşaatı çöken Gaziantep Akkent Camisi’nin bilirkişi raporu açıklandı!

Gaziantep’teki Akkent Camisi’nin inşaatında çalışan mühendis Korkut Küçükcan’ın çöken ahşap iskelenin altında kalıp ölümüyle ilgili hazırlanan bilirkişi raporu, ihmaller zincirini ortaya çıkardı. Teçhizatın işlevini yitirdiği ve çivilerin paslandığı kaydedildi.

SİT statülerine bilirkişi itirazı!

Birinci derece doğal ve arkeolojik sit alanı olan Patara ile Fırnaz Koyu’nda statü değişikliğine, mahkemenin talebi üzerine rapor hazırlayan bilirkişi heyeti itiraz etti. 

Bilirkişi ve Eksper Listelerini Düzenleme Usul ve Esasları Yönetmeliği Haberi

Bilirkişi ve Eksper Listelerini Düzenleme Usul ve Esasları Yönetmeliği

Yönetmelik

             

Sanayi ve Ticaret Bakanlığından:


Oda ve Borsalarda Hakem, Bilirkişi ve Eksper Listelerini Düzenleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

             Amaç

             Madde 1 — Bu Yönetmeliğin amacı, oda ve borsa üyelerinin aralarında veya yapmış oldukları sözleşmelerde yer alması halinde bu sözleşmelerle ilgili olarak çıkan ihtilafların çözümünde görevlendirilecek veya mahkemeler tarafından istenecek hakem ve bilirkişiler ile 18/5/2004 tarihli ve 5174 sayılı Kanunun 26 ncı ve 51 inci maddelerinde öngörülen bilirkişi, eksper, analiz ve kapasite raporlarının tanziminde görevlendirilecek eksperlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

             Kapsam

             Madde 2 — Bu Yönetmelik, oda ve borsaları...