11 / 05 / 2024

bilirkişisinin yetkisini aşması

bilirkişisinin yetkisini aşması

Listelere kaydedilmiş kişiler arasından görevlendirilmiş olan bilirkişilere görevi için öncelikle yemin verdiriliyor. Ancak, görevlendirildikleri her dava veya işte ayrıca yemin verdirilmiyor. Peki, bilirkişinin yetkileri nelerdir?

Konut GYO'ları kira talebinin arzı aşmasıyla gelişim sağlıyor!

Konut GYO'ları kira talebinin arzı aşması ile birlikte gelişim sağlamaya devam ediyor. 

Borsa İstanbul'da panik havası! Borsa açılışta devre kesti

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 6,38 düşüşle 4.489,58 puandan başlarken, değer kaybının yüzde 5'i aşması nedeniyle Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi devreye sokuldu.

Depremlerde yıkılan Diyar Galeria Sitesi'nin bilirkişi raporu açıklandı! Galeria Sitesi neden yıkıldı? Kimler kusurlu?

Diyarbakır’da depremde iki bloğu yıkılan, 89 kişinin yaşamını yitirdiği Diyar Galeria sitesiyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen soruşturma çerçevesinde ek bilirkişi raporu tamamlandı. Peki Galeria Sitesi neden yıkıldı?

Rekabet Kurulu'ndan zincir marketlere uyarı yağdı! Uyarılara uymayanların ikinci bir şube açması yasaklanacak!

Rekabet Kurulu tarafından zincir marketlere özel üretilen ambalajlara dikkat ve açılışlar için mesafe uyarısı geldi. Uyarılara uymayanlara yaptırımlar uygulanacak.

Dünyaca ünlü kuruluştan ürküten deprem raporu! Ekonomik bilançosu ağır olacak, kayıp 4 milyar doları aşabilir!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’den ülkemizde yaşanan ve Suriye’yi de etkileyen deprem felaketi ile ilgili ürkütücü tahminler geldi. Tahminlere göre sigortalanabilir kaybın milyar dolarları aşması bekleniyor.

Ekonomist Selçuk Geçer çılgın dolar tahminini açıkladı! Doları tutana aşk olsun! Dolar bu kadar olacak

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolar kurunun 17 lirayı aşması ile önümüzdeki günlerde doların kaç lira olacağını açıkladı...

Space İstanbul 5. ofisini Zekeriyaköy’de açtı!

Filiz Çakmur ve Şeli Elvaşvili'nin 2006'da kurduğu Space İstanbul Gayrimenkul, 5.ofisini Zekeriyaköy’de açtı. Şeli Elvaşvili ve Filiz Çakmur,  Zekeriyaköy şubesinin kapılarını açmasıyla başlayan ilgiden çok memnun olduklarını belirtti.

Goldman Sachs: Türkiye'de enflasyon Şubat'ta yüzde 50'yi aşacak!

Goldman Sachs yaptığı açıklamada, Şubat'ta enflasyonun yüzde 50 seviyesini aşmasını ve 2022 yılının sonuna kadar bu seviyelerde kalmasını beklediklerini belirtti.

Dünya ekonomisi 2022 yılında 100 trilyon doları aşacak!

Ekonomi ve İş Araştırması Merkezi’ne göre, dünya ekonomisinin 2022 yılında 100 trilyon doları aşması bekleniyor.

Büyükçekmece Pınar Mahallesi kıyı şeridinin imara açılması geri çekildi!

İBB yönetiminin Büyükçekmece Pınar Mahallesi kıyı şeridini imara açması öneren teklifi, mecliste  AK parti ve MHP grupları tarafından verilen 'hayır' oyları ile geri çekildi. 

İzzet Öztürk: Kanal İstanbul su kaynaklarında krize yol açmayacak!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzet Öztürk, Kanal İstanbul projesiyle ilgili "Kanal İstanbul'un su kaynaklarında krize yol açması mümkün değil" açıklamasında bulundu. 

Kripto para piyasası 1 trilyon doları aştı!

Bitcoin'in 37 bin doları aşmasıyla birlikte piyasa değeri 700 milyar doları geçti. Kripto para piyasasının değeriyse 1 trilyon dolar eşiğini aşarak önemli bir kilometre taşını geride bırakmış oldu.

RTÜK'ten uluslararası sosyal platformlara ofis açma çağrısı!

Dünyaca ünlü eğlence platformu Netflix'in Türkiye'de ofis açma kararı sonrasında; Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Türkiye'de faaliyet gösteren diğer platformlara ofis açması yönünde çağrıda bulundu.

bilirkişisinin yetkisini aşması Haberi

bilirkişisinin yetkisini aşması

Bilirkişinin yetkileri nelerdir?

Hakim veya savcının hukuki bilgisi dışında, çözümü uzmanlık, özel veya teknik bilgi gerektiren durumlarda bilirkişiye başvuruluyor. 


Listelere kaydedilmiş kişiler arasından görevlendirilmiş olan bilirkişilere, il adli yargı adalet komisyonu huzurunda, “Bilirkişilik görevimi sadakat ve özenle, bilim ve fenne uygun olarak, tarafsız ve objektif bir biçimde yerine getireceğime, namusum, şerefim ve kutsal saydığım bütün inanç ve değerlerim üzerine yemin ederim.” şeklindeki sözler, tekrarlattırılmak suretiyle yemin verdirilir. 


Bu bilirkişilere, görevlendirildikleri her dava veya işte ayrıca yemin verdirilmez; sadece görevlendirme yazısında, bilirkişilere önceden etmiş bulundukları yemine bağlı kalmak suretiyle oy ve görüş bildirmek zorunda oldukları hususu hatırlatılır. Peki, bilirkişilerin yetkileri nelerdir?


Bilirkişinin yetkileri

-Bilirkişi, görevini, mahkemenin sevk ve idaresi altında yürütür.


-Bilirkişi, görev alanı veya sınırları hakkında tereddüde düşerse, bu tereddüdünün giderilmesini, her zaman mahkemeden isteyebilir.


-Bilirkişi,...