06 / 05 / 2024

BİMTAŞ planlama

BİMTAŞ planlama

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın belirlediği İstanbul için rezerv alanların planlama yetkisi, Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BİMTAŞ’a verildi...

MTA Türkiye'nin diri fay hattı haritası güncellendi! Risk haritasında hangi bölgeler var?

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de yurt genelinde sarsıntılar sürüyor. Türkiye'yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler ile ilgili olarak MTA Jeoloji Etütleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda deprem bölgesinde yürütülen arazi çalışmaları yer aldı.

MTA'dan Türkiye'nin diri fay hattı haritası! Hangi iller riskli?

Dün gece Çınarcık açıklarında meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki deprem İstanbul'da hissedildi. Daha sonra da Gümüşhane'de 4.3 büyüklüğünde deprem oldu. Meydana gelen peş peşe depremler sonrası MTA'nın diri fay hattı tekrar gündeme geldi. İşte deprem riski haritası ve haberin detayları...

Büyük konut sitelerinde arsa payına göre ortak giderler nasıl hesaplanır?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova, büyük konut sitelerinde arsa payına göre ortak giderin nasıl hesaplanacağını kaleme aldı. İşte Zeynel Kayınova'nın o yazısı...

Büyük depremlerin ardından çok ilginç olay! O göl nasıl oluştu?

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri ile Hatay merkezli depremlerin fay hattı üzerindeki incelemelerini tamamlayan Maden Tetkik Arama (MTA) ekipleri, bölgedeki ilginç bir gelişmeyi böyle aktardı.

Timur Planlama Ve Proje Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Timur Planlama Ve Proje Geliştirme Anonim Şirketi Şişli'de Erden Timur, Cihan Barış Soydan, Bülent Öztürk ve Murat Döker ortaklığında kuruldu.

İsrail, Doğu Kudüs'te 3 bin 557 haneli yeni yasa dışı yerleşim inşasını onayladı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi Bölge Planlama ve İnşa Komitesi, işgal altında olan Doğu Kudüs'te toplamda 3 bin 557 haneli yasa dışı Yahudi yerleşim yeri inşasına onay verdi.

İstanbul’da 35 bin konut yenilenecek!

İBB iştirakleri; KİPTAŞ, İstanbul İmar A.Ş. ve BİMTAŞ'ın bulunduğu Şehircilik Grubu'nun koordine ettiği İstanbul Yenileniyor Platformu'nda İstanbul'da bütün yenileme başvurularının tek bir merkezde toplanıyor. Peki platform nasıl işliyor?

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarında yeni dönem başladı. KİPTAŞ, İstanbul İmar A.Ş. ve BİMTAŞ’ın ortaklığıyla start verilen "İstanbul Yenileniyor" uygulaması kapsamında başvurular sona erdi. 

Endeksa'dan İstanbul Yenileniyor uygulamasına destek!

İBB, KİPTAŞ ve BİMTAŞ' ortaklığında hayata geçirilen ve riskli konutların dönüştürülmesini amaçlayan “istanbulyenileniyorcom” platformuna Endeksa'dan destek geldi.

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanıyor!

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanması için yeni çalışmalar hayata geçmeye devam ediyor. KİPTAŞ ve BİMTAŞ’ın ortaklığı ile gerçekleşen “İstanbul Yenileniyor Platformu”nda yeni dönem kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aktarıldı.

Goat Planlama Danışmanlık Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Goat Planlama Danışmanlık Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Büyükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Şahin tarafından kuruldu.

Megapol Proje Şehir Planlama İnşaat Gayrimenkul Enerji Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Megapol Proje Şehir Planlama İnşaat Gayrimenkul Enerji Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün Büyükçekmece’de 200 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Topkapı Deprem Parkı için 616 bin 100 TL'lik proje ihalesi!

İBB şirketi BİMTAŞ, 7 Mayıs 2020’de Topkapı Deprem Parkı projesinin hazırlanması hizmet alımı ihalesi gerçekleştirdi. 616 bin 100 TL maliyeti olan ihaleyi Aytaç Mimarlık Mühendislik şirketi aldı. Topkapı Deprem Parkı 215 metrekare alanda kurulacak...

BİMTAŞ planlama Haberi

BİMTAŞ planlama

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın belirlediği İstanbul için rezerv alanların planlama yetkisi, Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BİMTAŞ’a verildi. Geçmişte delindiği iddialarıyla tartışılan İstanbul Çevre Düzeni Planı'nı da İstanbul Büyükşehir Belediyesi revize edecek.


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantılarında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında planlamayla ilgili protokol yapılması için Başkan Kadir Topbaş’a yetki verildi. Protokol kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın daha önce İstanbul’da belirlediği rezerv alanların planlama yetkisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden Boğaziçi İnşaat Müşavirlik A.Ş (BİMTAŞ) tarafından yapılacak.


PLANLARDA REVİZE

BİMTAŞ, geçmiş yıllarda delindiği iddialarıyla çok tartışılan 1/100 bin ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı’nı da revize edecek. Çok yakın bir zaman sonra imzalanacak olan protokolle BİMTAŞ; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bilgisi dâhilinde planlama alanında araştırma, analiz, sentez ile imar...