18 / 05 / 2024

bina elektrik sistemleri

bina elektrik sistemleri

Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Remzi Çınar, Türkiye'de son 20 yılda meydana gelen yangınların çıkış sebepleri incelendiğinde en büyük oranı yüzde 30 sigara ve kibritten oluştuğunu söyledi..

Meos Endüstriyel Otomasyon Mühendislik Güç Sistemleri Ve Bina Teknolojileri San.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Meos Endüstriyel Otomasyon Mühendislik Güç Sistemleri Ve Bina Teknolojileri San.Tic.Ltd.Şti. Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Mehdi Mengutaycı tarafından kuruldu.

Türkmen 34 Yapı Sistemleri Metal Otomotiv Elektrik Elektronik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Türkmen 34 Yapı Sistemleri Metal Otomotiv Elektrik Elektronik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Tohtazhan Allakulıyeva tarafından kuruldu.

Gürce İnşaat Metal Elektrik Soğutma Ve Havalandırma Sistemleri Taşımacılık Sanayi Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Gürce İnşaat Metal Elektrik Soğutma Ve Havalandırma Sistemleri Taşımacılık Sanayi Ticaret Ltd.Şti. bugün Beylikdüzü'nde İsmail Ayan tarafından kuruldu.

Metas Bina Yönetimi Ve Elektronik Sistemleri Limited Şirketi kuruldu!

Metas Bina Yönetimi Ve Elektronik Sistemleri Limited Şirketi bugün 10 bin TL sermaye bedeli ile İshak Beşmart tarafından kuruldu.

Sıfır enerji bina sistemleri dünyada ivme kazanıyor!

Sıfır enerji bina sistemleri insan geleceğini tehdit eden enerji kaynaklı karbondioksit emisyonlarının azaltılmasında çözüm olacak.

Kaan Group Elektrik Elektronik Bilgisayar Sistemleri Gıda İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kaan Group Elektrik Elektronik Bilgisayar Sistemleri Gıda İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Çekmeköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Özgelen tarafından kuruldu.

Mavi Hibrit Grup İnşaat Ve Elektrik Elektronik Sistemleri Limited Şirketi kuruldu!

Mavi Hibrit Grup İnşaat Ve Elektrik Elektronik Sistemleri Limited Şirketi bugün 50 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Tardis Güvenlik Sistemleri Ve Bina Teknolojileri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tardis Güvenlik Sistemleri Ve Bina Teknolojileri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Turgut Öztürk tarafından kuruldu.

Ciel Yapı Metal Elektrik Dış Cephe Ve Otomasyon Sistemleri Limited Şirketi kuruldu!

Ciel Yapı Metal Elektrik Dış Cephe Ve Otomasyon Sistemleri Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Gökhan Ay, Muhammet Balçın ve Yunus Emre Erol ortaklığında kuruldu.

Akiş GYO Kadıköy'deki binasının tadilatı için Bartek Elektrik ile anlaştı!

Akiş GYO'nun maliki bulunduğu İstanbul İli, Kadıköy İlçesi'nde çok katlı mağaza niteliğindeki binanın elektrik tesisat işleri için yapılan ihale sonucunda  Bartek Elektrik Sistemleri Sanayi ve Ticaret ile anlaştı.

Eas Enerji Sistemleri Elektrik Taahhüt Otomasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eas Enerji Sistemleri Elektrik Taahhüt Otomasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Erşan Adıman tarafından kuruldu.

Bina yükseklikleri serbest olarak belirlenemeyecek!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk 7 maddesi kabul edildi. İmar planlarında bina yükseklikleri serbest olarak belirlenemeyecek...

Legrand Türkiye'den 5.5 milyon Euro’luk yeni fabrika!

Bina, elektrik ve dijital altyapılar için ürün ve sistemler üreten Fransız devi Legrand Grup, Türkiye’de bulunan yatırımlarına devam ediyor. dönemdeki ekonomik dalgalanmalara rağmen yeni İnform fabrikasını 5.5 milyon Euro’luk bir bütçeyle hayata geçiren Legrand, Türkiye’deki yatırımını artırma hedef

bina elektrik sistemleri Haberi

bina elektrik sistemleri

SON yıllarda tarihi binalar, hastaneler gibi kamu alanları, alışveriş merkezleri ve lokanta benzeri kamuya açık yerlerde, endüstriyel tesislerde çıkan yangınların daha çok gündem oluşturmaya başladığını ifade eden Çınar, binalarda alınan ya da alınmayan güvenlik tedbirleri ve yangına müdahale yöntemleri sorgulanırken, yangın sebebi olarak 'elektrik kontağı' açıklamalarının çokça duyulur olduğunu bildirdi. Açıklanamayan tüm yangınlar için genel bir tabir olarak 'Yangın elektrik kontağından çıkmış' ifadelerinin kullanılmasının doğru olmadığını belirten Çınar, "Yangınlarda elektrik kontağının arkasına gizlenerek sorumluluklardan arman birçok yetkilinin veya kurumun aslında çok basit tedbirle can ve mal güvenliği noktasında büyük işler yapabileceğini görmekteyiz. 


Elektrik yangınlarında alçak gerilim dağıtım sisteminin doğru ve güvenilir olması, yangın tehlikesi açısından bakıldığında elektriğe bağlı yangınların daha az olması için sadece ilk tedbirdir. Bina ve tesislerde elektriğe...