04 / 05 / 2024

bina mantolama tasarruf

bina mantolama tasarruf

Akmut Yapı Limitet Şirketi’nin sahibi İmam Akmut, tekniğe uygun yapılmış bir mantolamanın binalarda yüzde 50’ye varan tasarruf sağladığını söyledi...

Bina mantolama zorunlu mu?

Mantolama Yasası ile inşaat alanı 1000 metrekareden fazla binalarda Enerji Kimlik Belgesi şartı aranıyor. Peki bina mantolama zorunlu mu? Binalarda mantolama yasası neyi ifade ediyor? İşte tüm merak edilenler...

Kale Mantolama'dan avantajlı ısı yalıtımı!

Kale Mantolama, kışın ısıtma, yazın da soğutma amacıyla yapılan harcamaları azaltarak yüzde 50’ye varan oranlarda tasarruf sağlıyor.

Kamunun yeni bina yatırımlarına izin verilmeyecek!

Başbakan Binali Yıldırım, kamu harcamalarına yönelik tasarruf tedbirlerine yönelik soruya, "Kamu olarak tasarrufta örnek olacağız. Önce kendimizden başlayacağız. Araç alınmasına, yeni bina alınmasına, yapılmasına, kiralanmasına mecburiyet olmadıktan sonra izin vermeyeceğiz." dedi.

Kale Yapı ile binalarda yüzde 50’ye varan tasarruf sağlayın!

Kale Yapı'nın binalarda ısıtma ve soğutma için harcanan enerjide yüzde 50’ye varan tasarruf sağlayan tasarımı ‘Kale Mantolama’, aynı zamanda yangın ve ses yalıtımına da katkıda bulunarak sağlıklı yaşam alanları sunuyor.

Kale Mantolama ile yüzde 50’ye varan tasarruf!

Her türlü iklim ve olumsuz hava koşullarına karşı 10 yıl ürün, 2 yıl uygulama garantisi sunduğu mantolama sistemi ile binaları koruma altına alan Kale Mantolama, yüzde 50’ye varan tasarruf sağlıyor.

Mantolama yazın da tasarruf sağlıyor!

Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada binalarda mevsim gözetmeksizin ısı yalıtımı (mantolama) yapılmasının önemine dikkati çekti.

Mantolama tasarruf sağlar mı?

Adana Bölge Gazetesi'nin yazarlarından Mustafa Baygın bugünkü yazısında Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'ya mantolama sektöründeki sorunlar hakkında çağrıda bulundu. İşte o yazı...

Persan bina yalıtımında yüzde 50 tasarruf sağlıyor!

PERSAN Çatı, Cephe, Yalıtım Sistemleri, tarımdan gıdaya birçok sektörde kullanılan perlit madenini yalıtım malzemelerine uyarlıyor ve böylece ek yalıtım malzemesine ihtiyaç duyulmadan bina yalıtımında yüzde 50 tasarruf sağlanıyor.

Mantolama yüzde 60 tasarruf sağlıyor!

Binalarda ısı sistemini sağlayan mantolama sistemi, yüzde 60 civarında tasarruf sağlıyor. Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, sistemi başından yaptıranların kazançlı çıkacağını söyledi.

TMSF'den Adana'da 13 milyon TL'ye satılık bina!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu 2.Tahsilat Daire Başkanlığı tarafından Adana İli, Seyhan İlçesi'nde bulunan bina ve depo satışa çıkarıldı. Taşınmazın toplam bedeli 13 milyon 650 bin TL olarak belirlendi.

Kale Mantolama yalıtım sektöründe yüzde 50 tasarruf sağlıyor!

Mantolama sistemi ile binaları koruma altına alan Kale Mantolama, ısıtma ve soğutma amacıyla yapılan harcamaları azaltarak yüzde 50’ye varan tasarruf sağlıyor.

Mantolama yapmak şart mı?

Günümüzün, en fonksiyonel bina ısı yalıtım sistemi olan mantolama; daire içi ve bina dış cephe mantolama sistemi olarak uygulanabiliyor. Peki, mantolama yapmak şart mı?

Binalarda mantolama kararı nasıl alınır?

Mantolama uygulaması ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye giremiyor. Mantolama sayesinde tasarruf sağlanmış olunuyor. Peki, binalarda mantolama kararı nasıl alınır?

bina mantolama tasarruf Haberi

bina mantolama tasarruf

Akmut, “Mantolama yapılmış binalarda ısı dengeli bir şekilde dağıldığı için yoğuşma ve hava akımı olmaz bu sayede konforlu bir yaşam alanı elde edilmiş olur. Yakıt tüketimini azalttığı için çevrenin korunmasına katkı sağlar. Binanın dış duvarlarında beton içindeki donatıları erozyona karşı koruyarak bina ömrünü uzatır.” dedi


Mantolamanın binalar için büyük önem taşıdığını vurgulayan İmam Akmut, “2003 yılında İzosan ısı yalıtım ticari şirketini kurduk. Bölgedeki açığı kapatmak adına çok mücadele veren İzosan 2011 yılına kadar bu isimle devam etti. 2011 yılında Akmut Yapı Ltd. Şti. olarak isim değiştirdi. Halen inşaat sektöründe cephe kaplama iç dekorasyon, izolasyon, zemin kaplama, boya uygulama ahşap kaplama tadilat işleri yapmaktadır. Adana'da bulunan firmamız yılların vermiş olduğu tecrübeye dayanarak iş potansiyelini maksimum oranda yükselterek kendi sınıfında lider bir...