13 / 05 / 2024

bina risk ölçümü

bina risk ölçümü

Kocaeli Yer ve Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şerif Barış, Türkiye'nin halen depreme hazırlıklı bir ülke olmadığını depreme dayanıklı binalar inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 2023'ün son çeyreğinde yüzde 7.9 arttı!

2023'ün son çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreği ile kıyaslandığında yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 7,9, daire sayısı yüzde 16,0 ve yüzölçümü yüzde 8,8 yükseldi. İşte son dakika rakamlar...

Manisa'daki 103 bin bağımsız bölümün risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle şehirdeki 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Bakan Özhaseki: Türkiye'de 6 milyon bağımsız bölüm risk altında!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Türkiye genelinde 6 milyon bağımsız bölümün risk altında olduğunu söyledi.

Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar?

Jeofizik mühendislerinden "binalarda risk tespiti" uyarısı geldi. Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar? İşte uzaman isimden dikkat çeken açıklama...

Depreme dayanıklı bina nasıl anlaşılır? Eviniz depreme dayanıklı mı değil mi? Herkes hemen bunlara baksın! 

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler, Türkiye'nin riskini yeniden gündeme getirdi. Depreme dayanıklı bina nasıl anlaşılır? Eviniz depreme dayanıklı mı değil mi? Herkes hemen bunlara baksın! 

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

Yapı denetim sistemi ile 898 bin bina depreme karşı güvencede! Tam 6,6 milyon bağımsız bölüm denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 2011 yılında hayata geçirilen "yapı denetim sistemi" kapsamında bugüne kadar 898 bin bina, 6,6 milyon bağımsız bölümün denetlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Emlak Katılım'dan gayrimenkul sektörünü destekleyici projeler!

Gayrimenkul sektöründe piyasa yapıcı kurum olmak, kentsel dönüşümle ilgili finansal çözümler sağlamak ve sektörün gelişimine destek olmak üzere oluşturduğu ürünlere her geçen gün yenilerini ekleyen Emlak Katılım, Bina Tamamlama Sigortası ürününü geliştirdi.

Ev alacaklara 'Bina Tamamlama Sigortası' müjdesi!

Türkiye Emlak Katılım Bankası, hem inşaat firmalarını hem konut sahibi olacakları korumak için Türkiye Sigorta işbirliği ile Bina Tamamlama Sigortası ürününü hizmete sundu.

Maden kalitesi bina sağlığı için önemli!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Aydın Dinçer binaların hammaddesinin maden olduğunu belirterek maden kalitesinin bina sağlığını etkilediğini dile getirdi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden bina risk tespiti çağrısı!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında vatandaşlara, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın lisans verdiği büro ve yapı denetim firmalarına “bina risk tespiti” yaptırmalarını söyledi. 

İzmir'de 141 bin bağımsız bölümün hasar tespit çalışmaları tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de şu ana kadar 22 bin binada, 141 bin bağımsız bölümün hasar tespit çalışmalarını tamamladıklarını dile getirerek, ağır hasarlı, acil ve yıkık bina sayısının 180 olduğunu açıkladı.

Giresun'da ağır hasarlı 98 bina ve 178 bağımsız bölüm acilen yıkılacak!

Giresun'da hasar tespit çalışmalarını dün itibarıyla tamamladıklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bin 85 binada 3 bin 850 bağımsız bölümün incelemesini arkadaşlarımız detaylı şekilde yaptılar'' diye konuştu.

bina risk ölçümü Haberi

bina risk ölçümü

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm sürecini hızlandıracak, riskli binaları öncelikli olarak dönüştürecek projesiyle ilgili İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada,  “90 günlük sürecin başladığı 20 Şubat 2019 tarihli yazımızla Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlıklar ve ilçe belediyelerine bildirilmiştir” denildi. Bu açıklama sonrası gözler yeniden İstanbul’un mevcut yapı durumuna çevrildi.

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Kocaeli Yer ve Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şerif Barış, Kartal'da çöken bina sonrasında yeniden gündeme gelen yapı denetimleri ile ilgili çarpıcı açıklamarda bulundu. 

Sözcü Gazetesi'nden Uğur Enç'in haberine göre Türkiye'nin halen depreme hazırlıklı bir ülke olmadığını söyleyen Barış, depreme dayanıklı binalar inşa edilmesi gerektiğini altını çizdi.

Şerif Barış şu acı tespitlerde bulundu; “Yapı denetim işleri de artık iyice sulandırıldı. Yapı denetim firmasını aradığınızda ‘ucuz mu...