27 / 04 / 2024

Bina tadilatı tasdikli projeye göre mi yapılır

Bina tadilatı tasdikli projeye göre mi yapılır

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '1’inci kat hizasında zemindeki dükkanların üstünde çıkma bulunmakta. Bu çıkma sanki 1’inci kat dairelerin balkonunun devamı gibi görünmektedir. Biz bu alanları balkonlarından ayıran bir duvar koyabilir miyiz?' sorusunu yanıtladı.

Avcılar’da balkonu çöken 4 katlı bina mühürlendi!

Avcılar'daki 4 katlı bir binanın 2. Katında tadilat yapıldığı sırada evin balkonu çöktü. Yaşanan olaydan sonra bina tedbir amaçlı mühürlendi. Yaralanan ev sahibine ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı

Çatı katı evlerde tadilat yapılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde çatı katı evlerde tasdikli projeye uygun tadilat yapılıp yapılmayacağını kaleme aldı. 

Apartman yöneticileri hangi durumlarda tadilat parası toplayabilir? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, bina yöneticisinin her ay binada bir tadilat olduğunu öne sürerek para toplandığını, tadilat için fiyat tekliflerinin kendileriyle paylaşılmadığı ucuz fiyat tekliflerinin kabul edilmediğini apartman sakinlerinin ne yapabileceği sorusu soruldu.

Bina tadilatında yöneticinin tercih hakkı var mı? 

Posta yazarı Tamer Heper, 'Dairemde meydana gelen zararı ve çatının tadilatını nasıl yaptırırım? Yöneticinin 55 daireli sitede istediği blokları ayırma hakkı var mı?' sorularını yanıtladı.

Bina tadilatı elde mevcut tasdikli projeye göre mi yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '1’inci kat hizasında zemindeki dükkanların üstünde çıkma bulunmakta. Bu çıkma sanki 1’inci kat dairelerin balkonunun devamı gibi görünmektedir. Biz bu alanları balkonlarından ayıran bir duvar koyabilir miyiz?' sorusunu yanıtladı.

Peker GYO Heinsberg binasının tadilatını yaptıracak!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Heinsberg bina daire içi ve dış cephe tadilat işlemleri için Herrn Christian Wotzka şirketi ile sözleşme imzalayacak. 

Peker GYO, ECO CITY BAU ile anlaştı!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Almanya Heinsberg'deki bina tadilatı için ECO CITY BAU ile anlaştı...

Türk Kızılayı'ndan Ankara'da bina tadilat ihalesi 11 Ekim'de!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Etimesgut İlçesi'nde Gayrimenkul İşletme ve Değerlendirme Faaliyet Alanı Koordinatörlüğü binasının tadilat ve onarımı için ihale düzenliyor...

Halk GYO Salıpazarı binasının tadilat ruhsatını aldı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın portföyünde yer alan "Salıpazarı Bina"sı için tadilat ve fonksiyon değişikliği ruhsatı alındı.

FETÖ'nün Şanlıurfa'daki dershanesi bilim merkezi oldu!

Şanlıurfa'da, FETÖ'nün daha önce dershane olarak kullandığı bina, tadilatın ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bilim merkezi olarak faaliyete açıldı.

Kocaeli Darıca'daki kaçak bina mühürlendi!

Ak Parti Darıca İlçe Başkanlığı'nın yönetiminde Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı olan Sezai Ata, kendisine ait çay bahçesi için 'basit tadilat' izni alarak kaçak bina yaptı. Gelen şikayetler üzerine kaçak yapı mühürlendi.

TİKA Makedonya'daki 2 okulda tadilat ve ek bina yapacak!

TİKA Makedonya'daki Gostivar'da bulunan Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulunun mevcut binasının tadilatı ve ek bina inşasını öngören projenin protokolü TİKA ve okul yetkililerince imzalandı.

Nişantaşı'nda tadilat yapılan bina çöktü!

Nişantaşı'nda, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımı gerekleştirilen ve bir süre önce boşaltılan binanın içinde çökme meydana geldi. Tadilat yapılan binanın çökmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Bina tadilatı tasdikli projeye göre mi yapılır Haberi

Bina tadilatı tasdikli projeye göre mi yapılır

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Binamız 13 katlı olup her katta iki daire vardır. 1’inci kat hizasında zemindeki dükkanların üstünde çıkma bulunmakta. Bu çıkma sanki 1’inci kat dairelerin balkonunun devamı gibi görünmektedir. Ancak bilindiği gibi bu alanlar ortak alandır. Müteahhit inşaat sırasında bu alanları 1’inci kat balkonlarından ayıran bir duvar koymamıştır. Şimdi biz böyle bir duvar koyabilirmiyiz?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Binamız 13 katlı olup her katta iki daire vardır. 1’inci kat hizasında zemindeki dükkanların üstünde çıkma bulunmakta. Bu çıkma sanki 1’inci kat dairelerin balkonunun devamı gibi görünmektedir. Ancak bilindiği gibi bu alanlar ortak alandır. Müteahhit inşaat sırasında bu alanları 1’inci kat balkonlarından ayıran bir duvar koymamıştır. Şimdi biz böyle bir duvar koyabilirmiyiz? ● B.T.

Artık...