04 / 05 / 2024

bina teknik şartname örneği

bina teknik şartname örneği

Mantolama teknik şartname örneği haberimizde yer alıyor. Mantolama tekniği ile binalarımızın ömrü uzuyor. Ayrıca doğru yapılan mantolama ısı yalıtımı ile evlerimizde kullandığımız enerjiden de tasarruf etmiş oluruz...

Türkiye'de 27 bin bina kimlik aldı! Peki süreç nasıl başladı, sistemin avantajları neler? İşte ayrıntılar...

Binaların teknik ve genel bilgilerine kolayca erişilerek izlenebilmesi amacıyla hayata geçirilen Bina Kimlik Sistemi (BKS) aracılığıyla Türkiye'de 27 bin binaya kimlik belgesi verildi. Peki süreç nasıl başladı? Sistemin avantajları neler? İşte detaylar...

Bina Kimlik Sistemi sorgulama 2021!

Binada yaşayanların nüfus bilgilerinden binanın teknik özelliklerine kadar pek çok bilgiyi bir araya toplayacak Bina Kimlik Sistemi devreye alınıyor. Peki Bina Kimlik Sistemi sorgulama nasıl yapılır? İşte Bina Kimlik Sistemi sorgulama 2021...

Bina Kimlik Sistemi nedir 2021?

Binada yaşayanların nüfus bilgilerinden binanın teknik özelliklerine kadar pek çok bilgiyi bir arada toplayacak bina kimlik belgesi uygulamaya alınıyor? Bina Kimlik Sistemi nedir 2021? İşte tüm merak edilenler...

Bina Kimlik Sistemi Nisan'da hayata geçiyor!

Binada yaşayanların nüfus bilgilerinden binanın teknik özelliklerine kadar pek çok bilgiyi bir arada toplayacak bina kimlik belgesi sistemine Nisan ayında geçiliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sisteme yılsonuna kadar 100 bin konutun girmesinin planlandığını söyledi.

Samsun'da tahliye edilen 9 katlı bina 30 santimetre yan yattı!

Samsun'da zemininde oluşan eğim nedeniyle yıkılma riski bulunduğu tespit edilerek tahliye edilen 9 katlı bina 30 santimetre yan yattı. Apartmanda, İnşaat Mühendisleri Odası uzmanlarınca teknik inceleme yapıldı.

Samsun'da istinat duvarı çöken bina sağlam çıktı!

Samsun’da stinat duvarı çöken binanın temelinde yapılan teknik incelemelerde hasar olup olmadığı incelendi. İstinat duvarının yeniden inşa edilmesi, bina sahipleri evlerine yeniden taşınabilecek.

Yıldız Teknik Üniversitesi’ne millet bahçesi yapılmasına öğrencilerden tepki!

Yıldız Teknik Üniversitesi’ne inşa edilecek millet bahçesi için 14 milyon TL harcanacak. Bazı ağaçlık bölgelere bina yapılması planlanan projeye öğrenciler büyük tepki gösteriyor.

Avcılar’da 24 yıllık bina mühürlendi!

Avcılar’da bir binada oturanlar, 26 Eylül’de yaşanan deprem sonrası belediyeye başvurup apartmanlarının incelenmesi talebinde bulundu.  Yapılan teknik analizde,  yapının sarsıntı olmadan bile çökebileceği ortaya çıkınca bina mühürlendi…

Karbon elyaflı bina depreme daha dayanıklı!

Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Dowaksa firması tarafından bina onarım ve güçlendirmelerinde karbon elyaf kullanımına yönelik yürütülen proje başarıyla tamamlandı..

DASK Depreme Dayanıklı Bina Yarışması'nda Erzurum Teknik Üniversitesi 1. oldu!

2019 DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın birincisi belli oldu. Bu yıl beşincisi düzenlenen yarışmanın galibi Erzurum Teknik Üniversitesi ilan edildi.

ETÜ'ye "Çevre Dostu Bina" sertifikası verildi!

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi binasına "Çevre Dostu Bina" sertifikası verildi...

Rize Sivil Havacılık Lisesi için yeni bina yapılacak!

Rize’nin Pazar ilçesinde Sivil Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşa edildi. 2018 – 2019 eğitim öğretim yılında hizmete açılacak okul için bina yapılacak. 

Bursa'da dinamitle yıkımda erken patlama şoku!

Bursa Osmangazi'deki SGK'nın kullanılmayan binasının bugün yapılacak yıkımda fiyasko yaşandı. Bina teknik arıza nedeniyle dinamitlerin patlamasına rağmen yıkılmadı. 

bina teknik şartname örneği Haberi

bina teknik şartname örneği


Mantolama teknik şartname örneği!


Mantolama teknik şartname örneğini vermeden önce mantolamanın ne olduğundan amacından ve nasıl yapıldığından bahsetmekte fayda var. Mantolama basit olarak, dışarıdaki ısıyı içeriye sokmadan, içerideki ısıyı korumak amacı ile yapının bir bakıma manto içine alınması yani ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanmasına deniyor. 


Teknik olarak ise ısı yalıtımı, herhangi bir ısı köprüsü oluşmayacak şekilde, gerekli ısı izolasyon katsayısına ulaşmak için bina dış yüzeylerine yapılan ısı izolasyonu şeklinde tanımlanıyor.


Mantolama, sadece kışın içerideki sıcak havanın dışarı çıkması anlamına gelmiyor. Aynı zamanda yaz aylarında da içerideki soğuk havanın dışarı çıkmasına engel oluyor ve iç kısımların ısı kaybını da azaltıyor. Mantolama dediğimiz sistem günümüzün en yaygın ısı yalıtım sistemi olarak biliniyor.


Dış cephe mantolaması iyi olan bir yapıda ısıtma ve soğutma için kullanılan enerjinin...