20 / 07 / 2024

bina temeli

bina temeli

Eryap A.Ş.’nin, TNS Araştırma Şirketine yaptırdığı, “Türkiye’de Yalıtım” konulu araştırmada, ülkemizde yalıtım konusunda konutlarda yaşayanların sıkıntıları ve binalar hakkında mevcut durum ile ilgili oldukça önemli sonuçlar ortaya çıktı...

Ankara'da temeli kayan 8 katlı bina tahliye edildi!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde inşaat çalışmaları nedeniyle temelinde boşluk oluşan ve istinat duvarının bir kısmı yıkılan 8 katlı bina, çökme tehlikesi nedeniyle boşaltıldı. 

Gaziosmanpaşa’da toprak kayması nedeniyle bir bina tahliye edildi!

Gaziosmanpaşa’da temeli yeni atılan bir inşaatta yaşanan toprak kayması sebebiyle bir bina tahliye edildi...

Kayseri Etnospor ve Okçuluk Merkezi tesislerinin temeli atıldı!

Kayseri Etnospor ve Okçuluk Merkezi tesislerinin temeli atıldı, merkezde atların barınacağı bina, iki ayrı tribün, açık manej sahası ve sosyal tesis bulunacak.

Yunusemre'deki 2 binanın temeli kaydı!

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bulunan bir apartman inşaatının temel kazısında, yan tarafında bulunan iki binanın temeli kaydı. Olay sonucunda bina sakinleri tahliye edildi. 

NEVESOB ek bina inşaatının temeli atıldı!

AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divan Üyesi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz, NEVESOB ek bina inşaatı temel atma törenine katılım gösterdi.

Sütlüce'de yıkılan bina ile ilgili ilginç detay!

Beyoğlu’nda temeli olmayan 4 katlı bina yıkıldı. Binanın 2005 yılındaki fotoğrafına ulaşıldı. 3 katlı olan binanın 4 kata çıkmış olması dikkatleri çekti.

KBÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun temeli atıldı!

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun temeli atıldı. Bina 14 milyon TL bedelle inşa edilecek. 

Ümraniye'de 2B tapulamada ilk ruhsatlı bina temeli atıldı!

Ümraniye Belediyesi tarafından 2B tapulama çalışmalarından sonraki ilk ruhsatlı ek binanın temeli atıldı.

ABD'de Şubat ayında 1.29 milyon evin temeli atıldı!

ABD Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre; temeli atılan bina sayısı Şubatta %3 artarak 1.29 milyon adet oldu. Bu, 4 ayın en yüksek seviyesi oldu. Bu konudaki tahmin, %1.4 artıştı.

Adıyaman Çelikhan Emniyet Amirliği'nin temeli atıldı!

Adıyaman'da Çelikhan İlçe Emniyet Amirliği hizmet binasının temeli atıldı. Mevcut bina, 1993 yılında yapıldı. Yapının geçen yıl depreme dayanıksız olduğu belirtildi.

1946 yılında Edebiyat Fakültesi'nin temeli atılmış!

1946 yılında Laleli'deki Edebiyat Fakültesi'nin temeli atılmış. Yangın sonucu kül olan Zeynep Hanım Konağı'nın yerine yapılacak bina, üç bloktan ibaret olacakmış ve 6 milyon liraya mal olacakmış.

Kepez Kuzeyyaka'da aile sağlığı merkezinin temeli atıldı!

Kepez Kuzeyyaka Mahallesi’nde Aile Sağlığı Merkezi’nin temeli bölgede bina sahiplerinin imar planlarına itirazıyla 7 ay gecikmeyle atıldı. Törende konuşan Başkan Hakan Tütüncü, “Hizmeti engelleyenleri Allah’a havale ediyorum” dedi.

1955 yılında Levent Mahallesi 4'üncü kısım inşaat temeli atılmış!

11 Ekim 1955 yılında Levent 4. kısım inşaat temeli atılmış. İlk harcı Maliye Bakanı Hasan Polatkan koymuş. 80 adet blok bina, 345 lojman ve tüm binalar 20 milyon liraya mal olacakmış.

bina temeli Haberi

bina temeli

Eryap CEO’su ve XPS-Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, yapılan anketin sonuçlarının, ortalama bina yaşının 20 yıl olmasına rağmen Türkiye’de hane halkının yarısından fazlasının evlerinde ısı kaybı, rutubet ve su sızıntısı yaşadığını ortaya koyduğunu belirtirken, “Asıl önemli olan, halkın yarısından fazlası binasının temelini hiç kontrol ettirmemiş ve bilgisi yok. Yaklaşık üçte ikisi deprem kuşağında olan Türkiye’de, bina ömrünü ve insan hayatını doğrudan etkileyen su ve yangın yalıtımının öncelik sırasında son iki sırayı alması oldukça düşündürücü” dedi.


Eryap CEO’su ve XPS-Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, düzenlediği basın sohbet yemeğinde, yalıtım konusundaki bilgisizlik ve insanların oturdukları konutları hakkındaki ilgisizliğinin anket ile ortaya çıktığını belirterek, “Türkiye’de binalar temelden duvarlara, ıslak zeminlerden çatıya kadar çeşitli yalıtım sorunları yaşıyor” dedi.


Eruslu, anket hakkında...