28 / 04 / 2024

bina vergisi tanımı

bina vergisi tanımı

Emlak Vergisi Kanunu gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan binalar bu Kanun hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Peki kanunen hangi yapılar "bina" olarak nitelendiriliyor? İşte emlak vergisi bina tabiri...

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Daştan Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Daştan Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Harun Daştan tarafından kuruldu.

Seat’tan müjde üstüne müjde! İbiza ve Arona’dan sonra Tarraco’ya da zam gelmedi!

Seat’tan müşterilerine eylül ayında peş peşe müjde geldi. Seat, eylül ayında güncellediği fiyat listelerine göre İbiza ve Arona’nın ardından Tarraco modeline zam yapmadı.

Tepe Bina Yönetimi Mühendislik Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Tepe Bina Yönetimi Mühendislik Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Murat Duraker ve Serap Gürel ortaklığında kuruldu.

Tanım değişti çok sayıda şirket KOBİ statüsüne geçti!

Yüksek enflasyon nedeniyle bilançoları şişen ve KOBİ olmaktan çıkan şirketler, yeniden bu tanım içerisine alınırken bu kapsamda olmayan bir çok şirket de KOBİ unvanı kazandı. Gözler, bankaların kredi verme konusunda nasıl bir bilanço tanımı yapacağına çevrildi.

KOBİ yönetmeliği güncellendi: Tanım değişti, limitler yükseltildi

Türkiye'deki küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) tanımı, nitelikleri ve sınıflandırılması hakkında belirleyici bir adım atıldı. KOBİ'leri düzenleyen yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak değiştirilerek yenilendi. 

ING Bank'tan müşterilerine büyük fırsatı

Özel bankalar arasındaki kredi kampanyası yarışı devam ediyor. ING Bank'tan da müşterilerine yönelik önemli bir kredi kampanyası fırsatı geldi. Vatandaşların nakit ihtiyacına bir nebze de olsa fayda sağlayacak kampanyanın detayları haberimizde...

Milyonlarca emekli bu haberi duyunca zil takıp oynayacak! Akbank'tan mükemmel hamle

Milyonlarca emekli arda arda müjdeli haberlerle seviniyor. Bir müjdeli haber de  Akbank'tan geldi. Akbank emekli promosyon rakamlarını yenilediğini ilan etti. İşte güncel emekli promosyonları

Halkbank'tan flaş açıklama geldi. Halkbank müşterileri acil olarak baksın

Halkbank'tan müşterileri için önemli bir kedi paketi geldi. Halkbank 120 ay vadeli arsa kredisi verecek. Maksimum 10 milyon TL verilecek. İşte detaylar...

ING Bank'tan müşterilerine acil resmi duyuru geldi... İNG müşterileri acil baksın

ING Bank'tan müşterilerine yönelik çok önemli bir açıklama geldi. İNG Bank borç kapatma kredisi başladı. İşte banka tarafından yapılan çok önemli duyurunun detayları...

Denizbank'tan mükemmel atak! Bu promosyon tutarına 'yok artık' diyeceksiniz

EYT ile alakalı bütün eksikler giderilirken EYT yasası ile alakalı şekillendirmeler tamama ererken bankalarda müşteri çekmeyi amaçlayarak promosyon tutarlarını güncelliyorlar. Bir güncellemede Denizbank'tan geldi. Banka 10 bin TL vereceğini ilan etti ve şartları açıkladı.

BOTAŞ’tan müjdeli haber! Doğal gaza indirim geldi!

BOTAŞ’tan doğal gazla ilgili büyük müjde geldi. Edinilen son dakika bilgisine göre BOTAŞ, sanayide kullanılan doğalgaza indirim yapıldığını duyurdu. Gelen indirim haberinin ardından birçok vatandaş, arama motorlarında 'Doğalgaza indirim mi yapıldı? diye araştırmaya başladı.

Vakıfbank'tan çok önemli bir açıklama geldi... Vakıfbank müşterileri baksın

Kamu bankaları arasında önemli bir yeri olan Vakıfbank'tan müşterilerini yakından ilgilendiren bir açıklama geldi.

bina vergisi tanımı Haberi

bina vergisi tanımı

Emlak vergisi bina tabiri!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan binalar bu Kanun hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Peki kanunen hangi yapılar "bina" olarak nitelendiriliyor? Emlak vergisinde bina nedir?


Bina Tabiri

Bu Kanundaki bina tabiri, yapıldığı madde ne olursa olsun, gerek karada gerek su üzerindeki sabit inşaatın hepsini kapsar. Bu Kanunun uygulanmasında Vergi Usul Kanununda yazılı bina mütemmimleri de bina ile birlikte nazara alınır.


Yüzer havuzlar, sair yüzer yapılar, çadırlar ve nakil vasıtalarına takılıp çekilebilen seyyar evler ve benzerleri bina sayılmaz.


Yukarıda yer alan kanun maddesinden de anlaşıldığı üzere sabit inşaatın hepsini kapsıyor. Buna karşın yüzer havuzlar, sair yüzer yapılar, çadırlar ve nakil vasıtalarına takılıp çekilebilen seyyar evler ve benzerleri bina olarak nitelendirilmiyor.


Mükellefiyetin Başlaması ve Bitmesi


Bina vergisi mükellefiyeti;

a) 33...