12 / 05 / 2024

Bina yaşı hangi konularda önemli

Bina yaşı hangi konularda önemli

Ülkemizde 1999 depreminden sonra önem kazanan bina yaşı nasıl hesaplanır? Bina yaşının önemli kriter olarak kabul edildiği hususlar nelerdir? Binanın yaşı neden önemlidir?

Forbes, Türkiye'nin en yaşanabilir şehirlerini açıkladı! Bakın ilk üçte hangi şehir var!

Finans, yatırım, endüstri ve pazarlama ağırlıklı konular içeren dünyaca ünlü Forbes dergisi, Türkiye'nin en yaşanabilir şehirlerini açıkladı. Bakın ilk üçte hangi şehir var...

Yaşar Küçükçalık nerede doğdu? Hangi şirketi kurdu? Şu an nerede çalışıyor?

Yaşar Küçükçalık kimdir? Hangi alanlarda çalıştı? Birlik Mensucat’ta ne iş yapıyor? İşte Yaşar Küçükçalık’ın biyografisi...

Sayıştay'dan son dakika açıklaması: Binlerce bina ve köprü uygunsuz yapılmış! Hangi ilde kaç bina riskli?

Pek çok şehirde can ve mal kaybına neden olan taşkınlarla ilgili Sayıştay tarafından önemli veriler aktarıldı. Peki hangi ilde kaç bina riskli? İşte Sayıştay tarafından açıklanan o rakamlar..

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımı yeni zamla tam bu kadar olacak! Hangi maaş kaç TL? Şimdi bakın!

Milyonlarca kişinin maaşını etkileyecek asgari ücret Temmuz zammı resmen açıklandı. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımı da Temmuz'da artacak. Peki hangi maaş kaç TL olacak? 

Ebubekir Tivnikli kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu? Kaç yaşında? 

Eksun Gıda Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Tivnikli kimdir? Kaç yaşında? Ebubekir Tivnikli daha evvel hangi vazifelerde bulunmuştur? Ebubekir Tivnikli'nin eğitim hayatı nasıldı?

65 yaş maaşı, engelli aylığı, kıdem tazminatı tavanı tek tek hesaplandı! Maaşlarda deprem! Hangi maaş kaç TL olacak?

65 yaş üstü aylıkları, engelli aylığı, isteğe bağlı sigorta primleri asgari ücret zammıyla tek tek artacak. Peki hangi maaş kaç TL olacak?

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler kimdir? Hangi görevlerde bulundu? Yaşar Güler’in hayatı...

Yeni Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler oldu. Yeni kabinenin açıklanmasından sonra Yaşar Güler'in hayatı, kariyeri ve hangi görevlerde yer aldığı konusu oldu.

Mikail Hıdır kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Hangi dili biliyor?

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mikail Hıdır kimdir? Kaç yaşında? Mikail Hıdır daha evvel hangi vazifelerde bulunmuştur? Mikail Hıdır'ın eğitim hayatı nasıldı?

Akaryakıtta yeni zam ya da indirim var mı? Benzin, motorin, LPG bugün hangi şehir kaç TL? Sürücüler şimdi göz atın!

Döviz ve brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmanın akaryakıt fiyatları üzerindeki yukarı yönlü yansımaları sürüyor. Peki akaryakıtta yeni zam ya da indirim var mı? Benzin, motorin, LPG bugün hangi şehir kaç TL?

İbrahim Ekşi kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu ? Kaç yaşında

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ekşi kimdir? Kaç yaşında? Prof. Dr. İbrahim Ekşi daha önce hangi görevlerde  bulunmuştur?  İbrahim Ekşi'nin eğitim hayatı nasıldı?

Dursun Yaşar Çamurali ne iş yapıyor? Hangi okuldan mezun oldu? Dursun Yaşar Çamurali nerelidir?

Servet GYO Yönetim Kurulu Üyesi Türk iş insanı Dursun Yaşar Çamurali, nerede doğru? Hangi görevlerde yer aldı? Dursun Yaşar Çamurali nereden mezun oldu? İşte merak edilenler...

Khalil El Debs kimdir? Hangi görevlerde bulundu? Kaç yaşında?

Odea Bank A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi ve Kredi Komitesi Üyesi Khalil El Debs kimdir? Kaç yaşında? Khalil El Debs daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Khalil El Debs'in eğitim hayatı nasıldı?

Edirne'de yerli hibrit ayçiçeği ekimi başladı! Yağlık ayçiçek hangi borsada bugün kaç TL oldu? Çiftçiler dikkat! 

Edirne'de "Yerli Hibrit Ayçiçeği Tohumu Ekilişlerini Artırma Projesi" çerçevesinde yüzde 90 hibeli dağıtılan tohumların ekimi yapılıyor. Peki Yağlık ayçiçek hangi borsada bugün kaç TL oldu? Çiftçiler dikkat! İşte 17 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Bina yaşı hangi konularda önemli Haberi

Bina yaşı hangi konularda önemli

Bina yaşı nasıl hesaplanır?

Ülkemizde 1999 depreminden sonra önem kazanan bina yaşı kentsel dönüşüm projelerinde, satınalma işlemlerinde ve depreme dayanıklılık hususunda oldukça önem taşıyor. 


Binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine ise amortisman deniyor.


Amortisman değer kaybı olarak da kabul ediliyor. Yıpranma payı ile aynı anlama gelen amortisman, Mükelleflerin Maliye Bakanlığınca iktisadi kıymetlerin faydalı ömürleri dikkate alınarak tespit ve ilan edeceği oranlar üzerinden amortisman hesaplaması yapmaları gerekiyor.


Emlak uzmanlarına göre alınacak evin fiyatı belirlenirken dikkat edilmesi gereken en önemli kriterlerden birisi de binanın yaşı olarak karşımıza çıkıyor. 


Binanın yaşı baza alınırken Deprem Yönetmeliği'nden önce yapılıp yapılmadığına da dikkat edilmesi gerekiyor. Bina satınalma işlemlerinde ise 50 yıllık binaların alınmaması gerekiyor. Çünkü 50 yıllık bir bina yıpranmış ve