17 / 05 / 2024

bina yaşının önemi

bina yaşının önemi

Konut kredisi alırken, kentsel dönüşüm projelerinde ve satınalma işlemlerinde önemli bir kriter olarak karşımıza çıkan bina yaşı önemli mi? Bina yaşı neden önemli?

Apartmanlarda dönüşüm ve güçlendirme çıkmazı: Ödeme olmadan yapılsın, evim büyüsün, tahliye olmasın...

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra deprem dayanıklı binaların önemi yeniden anlaşıldı. Ancak şimdi de apartmanlarda dönüşüm ve güçlendirme çıkmazı yaşanıyor. İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik, X sosyal medya hesabından yaşananları paylaştı. İşte detaylar...

Kentsel dönüşümde yeni model: Bina tamamlama sigortası ve sigortalı kentsel dönüşüm devreye giriyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrası kentsel dönüşümün önemi bir kez daha anlaşıldı. Ülke genelinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Belediyeler tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında İstanbul Şişli Belediyesi, yeni bir model geliştirdi. İşte ayrıntıla

Yapı denetiminde yaş sınırı değişti! 75 yaşını dolduran şantiye şefi olamayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yönetmeliğine göre, 2024 yılı itibarıyla 75 yaşını dolduran teknik personel, şantiye şefi olamayacak.

Zeytinyağı ve pirina yağının analiz metodunda değişiklik

Zeytinyağı ve pirina yağının analiz metotlarında Avrupa Birliği (AB) normlarına göre yeni bir düzenlemeye gidildi. Böylece, Resmi Gazete' de yayımlanan tebliğe göre, zeytinyağı ve pirina yağının analiz metotlarında düzenleme gerçekleşti.

Büyükçekmece'de deprem hazırlığı: 3 bin bina dönüşecek! 

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde son 10 senede 1052 bina yıkıldı. Dönüşüm çalışmaları kapsamında 138'i acil olacak şekilde 3 bin binanın dönüştürülmesi planlanıyor...

Migros indirime doymuyor! Ayçiçek yağı fiyatını duyanlar akın etti

Ayçiçek yağında çılgın indirim Migros'tan geldi. Ayçiçek yağının satış fiyatı 119 TL'ye geriledi. İnternet üzerinde indirim takip eden vatandaşa müjdeli haber Migros'tan yapılırken, hangi marka indirime girdi merak ediliyor. İşte indirime ait merak edilen tüm ayrıntılar.

Türkiye Taşkömürü personel alımı yapıyor! 35 yaşını geçmeyen herkes başvursun! Başvuruları sakın kaçırmayın

Türkiye Taşkömürü Kurumu personel alımı yapacağını duyurdu. 35 Yaşını geçmeyen herkes başvuru yapabilirken, başvuru şartları merak ediliyor. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvurular başladı mı? İşte Türkiye Taşkömürü Kurumu personel alımı ayrıntıları...

O markette ayçiçek yağına çılgın indirim yapıldı! 4 Litre teneke ayçiçek yağı 119 TL'ye düştü

Ayçiçek yağında bomba indirim Onur marketten yapıldı. 4 litre teneke ayçiçek yağının satış ücreti 119 TL'ye kadar geriledi. İşte ayçiçek yağında indirim yapan Onur market ve indirimin ayrıntıları.

Ayçiçek yağına ard arda indirimler geliyor! Migros'ta ayçiçek yağının 1 litresi 33,90 TL'den satışta

Ayçiçek yağı ücretlerinde meydana gelen zamlı aşama sonrasında pek çok vatandaş zorlu zamanlardan geçerken, ayçiçek yağı ücretlerine gelen zamlar vatandaşların geçim mücadelesi ile karşı karşıya kalmasına sebep olmuştu.

A101'den ayçiçek yağına bomba indirim! Kârlı çıkmak isteyen erken kalksın

Ayçiçek yağında bomba indirim A101'den geldi. 4,5 litre ayçiçek yağının satış ücreti 129 TL'den satışa çıktı. İşte indirime ait merak edilen tüm ayrıntılar.

A101'de 1 Litre Ayçiçek Yağının fiyatı 27 TL'ye düştü! Raflar boşalmadan yetişin

Ayçiçek yağı ücretlerinden ayçiçek yağına bomba indirim yapıldı. 1 Litre ayçiçek yağının satış ücreti 27 TL'ye kadar düştü. En çok zam gelen ürünler arasında olan ayçiçek yağlarına gelen indirimler vatandaşı sevindirmeye yetiyor. İşte indirime ait detaylar.

Destek ödemelerine yenisi eklendi! 18 yaşını dolduranlara 3.038 TL ödeme! Başvuruyu yapan ödemesine kavuşuyor!

18 yaşını dolduranlar destek ödemesinden faydalanabilir. 3.038 TL ödeme için hemen başvuru yapın. İşte detaylar!

A101 çılgın indirimlerine devam ediyor! Ayçiçek Yağı 134 TL'den satışta

Ayçiçek yağında mükemmel indirim bu kez A101'den geldi. A101 market zinciri Komili 5 litre ayçiçek yağını %8'lik bir indirimle, 5 Litre Komili Afiyetlik Ayçiçek Yağı 134 TL'den satışa çıkardığını ilan etti. İşte indirime ait merak edilen tüm ayrıntılar.

bina yaşının önemi Haberi

bina yaşının önemi

Bina yaşı önemli mi?

Konut kredisi alırken bankalar konutu ipotek altına aldığından dolayı hiç bir banka sağlam olmayan konuta kredi vermek istemiyor. 


Konut kredisinde bina yaşı bankalar arasında 20 ile 25 yıl arasında değişiklik gösteriyor. Bina yaş sınırlaması bankadan bankaya değiklik gösterebiliyor. 


Kentsel dönüşüm projelerinde bina yaşı ise, eski, sağlam olmayan ve yaş sınırlaması doldurmuş binalar yıkılarak yeniden inşa ediliyor bu yüzden önem taşıyor. 


Satınalma işlemlerinde ise, 50 yaşını doldurmuş binaların satın alınmaması gerekiyor. Çünkü 50 yıllık bir bina eskimiş ve sağlamlığını kaybetmiş oluyor.


Burada dikkat edilmesi gereken bir başka husus ise binanın Deprem Yönetmeliği'nden önce mi sonra yapıldığı oluyor. 


Satın alacağınız, konut kredisi kullanacağınız ya da binanızın kentsel dönüşüm projeleri kapsamında olup olmadığını merak ediyorsanız taşınmazın bağlı olduğu belediyeye tapu bilgileriniz ile gitmeniz yeterli...