29 / 04 / 2024

bina yıkımlar müteahhitlik uzmanlığı

bina yıkımlar müteahhitlik uzmanlığı

Kentsel dönüşüm ve diğer yıkımları gerçekleştirebilmek için "yıkım işleri müteahhitliği” altyapısı oluşturulacak. Söz konusu altyapı için şu anda taslak oluşturuldu. 

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Bursa 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tamamlandı!

Bursa'da hayata geçirilecek olan 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesinde "çürük" binaların yıkımları tamamlandı. Verilen detaylara göre yıkılan binalardaki beton eksikliği ve demirdeki kalitesizlik hem yüklenici firma yetkililerini hem de mülk sahiplerini şaşırttı.

Cumurbaşkanı Erdoğan: Depremde 912 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 bin 181 bina yıkıldı! 

Cumurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ilde etkili olan depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Depremde 912 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 bin 181 bina yıkıldı" diye konuştu. İşte ayrıntılar...

İnşaat devi 2 milyar lira borçla battı! Dünyada en büyük 250 müteahhitlik şirketi arasındaydı

Bir zamanlar yurtdışında gerçekleştirdiği projelerle dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması arasına giren Kayı İnşaat ve grup şirketi Bilyap için iflas kararı verildi.

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bina yıkımlarında, akredite kuruluşlardan alınmış "uygun test raporlu" toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar kullanılabileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Kocaeli'de 489 bina yıkıldı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin derinden etkilediği Kocaeli'de kentsel dönüşüm kapsamında 489 bina yıkıldı...

Çamlıca Camisi Çevresi Dönüşüm Projesi 2. Etap için yıkımlar başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan Çamlıca Camisi Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etap için yıkımlar başladı...

Kocaeli Cedit'te yıkımlar başladı!

Kocaeli’nin en önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkımlar başladı. 

Binaların yıkım kaosu sona eriyor!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz, bina yıkımlarını kaleme aldı. İşte Kiraz'ın o yazısı...

Bina yıkımlarında yeni dönem 2022'de başlıyor!

1999 depreminin ardından tartışılmaya başlanan ve 2010 yılından sonra hızlandırılan kentsel dönüşüm çerçevesinde Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 700 bin bina yıkıldı. Bütün bu sürecin sonunda yıkımlara ilişkin yönetmelik bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Clb Proje İnşaat Danışmanlık Ve Müteahhitlik Limited Şirketi kuruldu!

Clb Proje İnşaat Danışmanlık Ve Müteahhitlik Limited Şirketi Kadıköy’de 50 bin TL sermaye bedeli  ile Nuri Çelebi ve  Aslıhan Çelebi Altay tarafından kuruldu.

Okmeydanı kentsel dönüşüm projesinde yıkımlar başladı!

İstanbul Okmeydanı'nda vatandaşların uzun zamandır beklediği kentsel dönüşüm projesi sonunda başladı. Proje çerçevesinde gerekli önlemler alınarak yıkımlar başladı. 

bina yıkımlar müteahhitlik uzmanlığı Haberi

bina yıkımlar müteahhitlik uzmanlığı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ülke genelinde yıkımları gerçekleştirebilmek için "yıkım işleri müteahhitliği” altyapısı oluşturuldu. Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre; söz konusu yıkım işleri “Y1”, “Y2” ve “Y3” şeklinde sınıflandırılacak. Yıkım işleri için yetkilendirilecek uzmanların son 5 yıl içerisindeki yıkım işlerine bakılacak.

Teminat ile yapılacak 

Yıkım işlerinde yetkilendirilecek müteahhitlerden yetki belgesi verilmesi sürecinde teminat istenecek. Teminat miktarı, yapı sınır bedelinin birim maliyeti üzerinden müteahhitin sınıfına göre belirlenecek. “Y1” grubu müteahhitler, iş deneyimi 150 bin metrekare yapı inşaat alanını geçenler arasından olacak. Bu grupların iş makinası kullanması ve inşaat mühendisi çalıştırması gerekecek. “Y2” grubu müteahhitlerde ise 50 bin metrekare inşaat alanı ekipman ve bir inşaat mühendisi şart koşulurken "Y3” grubu yıkım müteahhitlerinde yalnızca ekipman şartı aranacak. 

Patlayıcı izinleri 

“Y3” grubundaki yıkım müteahhitleri bina yüksekliği 17.50...