29 / 04 / 2024

Bina yönetiminde kaç kişi olur

Bina yönetiminde kaç kişi olur

Bilindiği üzere bir binada sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölümün olması durumunda, orada bina yönetiminin kurulması mecburi oluyor. Peki bina yönetimi kaç kişiden oluşur? İşte yanıtı...

Bina ve tesis yönetiminde acil yapılması gerekenler!

İTU İşletme Mühendisi, İAU Emlak Yönetimi mezunu, İSG Uzmanı, Kat milkiyeti ve Yönetim Mevzuat Danışmanı ve Eğitmeni Bilirkişi Ozan Özen, bina ve tesis yönetiminde sektörün önünü açacak çözümleri açıkladı. Özen, "Bina ve Tesis Yöneticiliği başlığında da yapılacaklar listesi hep artıyor" dedi.

Kahan Mimarlık İnşaat Mobilya Dekorasyon Gıda Otomotiv Bina Yön.Spor Sal.San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Kahan Mimarlık İnşaat Mobilya Dekorasyon Gıda Otomotiv Bina Yön.Spor Sal.San.Ve Tic.Ltd.Şti. Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Kadir Aksoy tarafından kuruldu.

Kuruçeşme'de kaçak bina yıkıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü tarafından Kuruçeşme'de kanuna aykırı bina yıkım kararı alındı. Bina encümen kararına istinaden yıkıldı.

Sakarya Adapazarı'nda 3 katlı bina yıkıldı!

Sakarya’nın Adapazarı İlçesi'nde belediyenin kaçak yapı olarak belirlediği 3 katlı bina yıkıldı. Bu kapsamda yapılan çalışmalara mahalleli tepki gösterdi.

Yıllık kira artışı yüzde kaç?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile anlaşılan kira bedeline sene sonunda zam yapılıyor. Zamlı kira bedeli bir kira dönemi boyunca ödeniyor. Peki, yıllık kira artışı yüzde kaç oranında yapılır?

Toplu Yapı ve Bina Yöneticiliği Sertifika Programı 13 Şubat'ta başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Toplu Yapı ve Site Yöneticisi (Bina Yöneticiliği) Sertifika Programı 13 Şubat -28 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Siemens, Desigo Bina Yönetimi Platformu'nu tanıttı!

Siemens, Desigo Bina Yönetimi Platformu’nun yeni versiyonunu ve kompakt oda modüllerini iş ortaklarına tanıttı. Katılımcılar konusunda merak ettiklerini uzmanlara sorma ve DXR2 uygulamalarının demosunu inceleme imkânı buldu.

Gaziosmanpaşa'daki dönüşümde bin 510 bina yıkıldı!

Şu günlerde Gaziosmanpaşa denince ilk akla gelen kentsel dönüşüm...Şantiyeye dönen ilçede bir yandan yıkımlar, diğer taraftan inşaatlar sürüyor. Peki çalışmalar ne aşamada? Şimdiye dek kaç bina yıkıldı, kaç bina yapıldı?

İstanbul'da hangi metronun yüzde kaçı hangi yıl bitecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 2015-2019 Stratejik Planı'na göre 2015-2019 yılları arasında raylı sistem projelerine 21,5 milyar TL harcanacak. Peki İstanbul'da hangi metronun yüzde kaçı hangi yıl bitecek?

Aralık ayında kiraya yüzde kaç zam yapılır?

Taşınmaz mal kiralayan ve kira sözleşmesi yenilenen kiracılara zam yapılıyor. Kira zammı hesaplamalarını etkileyen ÜFE oranlarını her ay TÜİK açıklıyor. Peki, Aralık ayında kiraya yüzde kaç zam yapılır?

Konut kredisi erken ödeme cezası yüzde kaç?

Tüketici, konut finansmanı kuruluşuna borçlandığı tutarın tamamını veya bir taksit tutarından az olmamak üzere herhangi bir tutarı vadesinden önce ödeyebiliyor. Peki, konut kredisi erken ödeme cezası yüzde kaç?

Kasım ayında kiraya yüzde kaç zam geldi?

Kira sözleşme süresinin dolması halinde herhangi bir fesih bildiriminde bulunulmamışsa sözleşme yenilenmiş oluyor. Yenilenen sözleşmelerde ise kiraya zam yapılıyor. Peki, 2015 Kasım ayında kiraya yüzde kaç zam geldi?

Apartman yönetiminde kimler bulunur?

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartman yönetiminde kimler bulunur?

Bina yönetiminde kaç kişi olur Haberi

Bina yönetiminde kaç kişi olur

Bina yönetimi kaç kişiden oluşur?

Bilindiği üzere bir binada sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölümün olması durumunda, orada bina yönetiminin kurulması mecburi oluyor. Peki bina yönetimi nasıl seçilir? Bina yönetimi kaç kişiden oluşur? Gibi sorularınızın yanıtı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor.


Kanuna göre, her yıl yapılan kat malikleri kurulu toplantısında bina yöneticisi atanıyor. Kat maliklerinin oyları ile belirlenen yöneticiler, eski yöneticiler olabiliyor.


Yönetime birden fazla kimsenin atanması ile, apartman yönetim kurulu oluşturulmuş oluyor. Peki "Bina yönetimi kaç kişiden oluşur?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Apartman ve site yönetim kanununa göre apartman yönetimi kurulu, en 3 kişiden oluşuyor. Bina yönetimi atanması ile ilgili hükümeler aşağıda sıralanıyor:


KMK: Madde 34 

Kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirler; bu...