29 / 04 / 2024

Bina yönetiminde kimler görevli

Bina yönetiminde kimler görevli

Bilindiği üzere bir binada sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölümün olması durumunda, orada bina yönetiminin kurulması mecburi oluyor. Peki bina yönetimi kaç kişiden oluşur? İşte yanıtı...

Bina ve tesis yönetiminde acil yapılması gerekenler!

İTU İşletme Mühendisi, İAU Emlak Yönetimi mezunu, İSG Uzmanı, Kat milkiyeti ve Yönetim Mevzuat Danışmanı ve Eğitmeni Bilirkişi Ozan Özen, bina ve tesis yönetiminde sektörün önünü açacak çözümleri açıkladı. Özen, "Bina ve Tesis Yöneticiliği başlığında da yapılacaklar listesi hep artıyor" dedi.

İstanbul'da olası bir depremde 100 bin bina yıkılacak!

Deprem Yüksek Mühendisi Cüneyt Tüzün, olası İstanbul depreminde beklenen hasarlarla ilgili konuştu. Tüzün, "100 bin bina yıkılacak, 100 milyar doları yutacak" ifadesini kullandı.

Meltem Bina Yönetimi'nin unvanı değişti!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) iştiraki Meltem Bina Yönetimi A.Ş. genel kurul sonucu hakkında açıklama yaptı.

Dms Bina Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Dms Bina Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Umut Dermesin tarafından kuruldu. 

Bina yıkımlarında yapılan asbest incelemeleri mecliste!

Bina yıkımlarında asbest yönünden inceleme yapılıp yapılmadığına ve asbestli olduğu saptanan binalar meclis gündeminde taşındı..

Brn Bina Yönetimi İnşaat Ve Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Brn Bina Yönetimi İnşaat Ve Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Buket Baran, Cihan Baran, Emirberki Baran ve Can Baran ortaklığında kuruldu. 

3G Bina Yönetim Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

3G Bina Yönetim Hizmetleri Limited Şirketi 60 bin TL sermaye ile Ahmet Tahir Gürsoy, Girol Gürsoy, Ayşe Gülen Gürsoy ve Mehmet Sarıga ortaklığında kuruldu. 

Kocaeli'de bir yılda 177 metruk bina yıkıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentsel yenileme kapsamında çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Kocaeli'de bir yılda 177 metruk bina yıkıldı.  

9 maddede site yönetiminde temel beklentiler!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetiminde temel beklentiler" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

Esas Gayrimenkul' yönetiminde yeni isimler!

Esas Gayrimenkul'ün üst düzey yönetiminde iki atama gerçekleşti. Gayrimenkul fırsatlarını yakından takip eden şirketin yeni bağımsız yönetim kurulu üyeleri Alison Rehill Erguven ve Cenk Arson oldu.

13 maddede site yönetiminde aidat!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetiminde aidat" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

Site yönetiminde denetim mantığı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetiminde denetim mantığı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

Site yönetiminde kurullar!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetiminde kurullar" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

Bina yönetiminde kimler görevli Haberi

Bina yönetiminde kimler görevli

Bina yönetimi kaç kişiden oluşur?

Bilindiği üzere bir binada sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölümün olması durumunda, orada bina yönetiminin kurulması mecburi oluyor. Peki bina yönetimi nasıl seçilir? Bina yönetimi kaç kişiden oluşur? Gibi sorularınızın yanıtı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor.


Kanuna göre, her yıl yapılan kat malikleri kurulu toplantısında bina yöneticisi atanıyor. Kat maliklerinin oyları ile belirlenen yöneticiler, eski yöneticiler olabiliyor.


Yönetime birden fazla kimsenin atanması ile, apartman yönetim kurulu oluşturulmuş oluyor. Peki "Bina yönetimi kaç kişiden oluşur?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Apartman ve site yönetim kanununa göre apartman yönetimi kurulu, en 3 kişiden oluşuyor. Bina yönetimi atanması ile ilgili hükümeler aşağıda sıralanıyor:


KMK: Madde 34 

Kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirler; bu...