02 / 05 / 2024

bina yönetiminin görevi

bina yönetiminin görevi

Bina yönetici seçimi genel kurul toplantılarında yapılıyor. Bina yöneticisi, bina dışından da seçilebiliyor. Kat malikleri tarafından seçilen yöneticinin taşınmaz ve bina üzerinde sorumlulukları oluyor. Peki, Bina yöneticisinin görevleri nelerdir?

Beklenen büyük İstanbul depremi fazla uzakta değil! Naci Görür yine uyardı: 10 bin bina yıkılsa, 400 bin insan ölebilir!

Yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili uyarılarını yineledi. Görür, 7.6 büyüklüğünde deprem beklendiğini belirtti ve "İstanbul’da 1 milyon 100 bin bina var. 10 bin bina yıkılsa, 400 bin insan ölebilir" dedi. 

Emir Grup Tesis Bina Yöntemi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Emir Grup Tesis Bina Yöntemi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Güzel tarafından kuruldu.

Tepe Bina Yönetimi Mühendislik Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Tepe Bina Yönetimi Mühendislik Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Murat Duraker ve Serap Gürel ortaklığında kuruldu.

Kent Life Bina Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Kent Life Bina Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Pendik’te  50  bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Tekin tarafından kuruldu.

Sultangazi'deki riskli bina demir direkle güçlendirildi!

Sultangazi'de yıkılma tehlikesi bulunan 6 katlı bir bina demir direkle güçlendirildi. Vatandaşlar bu önleme tepki gösterdi.

Artvin'de sel sonrası 39 bina yıkıldı!

Artvin'de hafta içi meydana gelen yağışlar nedeniyle yaşanan sel felaketleri nedeniyle Arhavi ilçesinde 39 bina yıkılırken 1459 bina hasar gördü.

Bina yönetim planı örneği!

Kanun kapsamında bina yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlayan bir sözleşme hükmüne sahip olurken, apartmanın yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini gösteriyor. Peki bina yönetim planı nasıl hazırlanıyor? İşte bina yönetim planı örneği...

Kocaeli'de depremde hasar gören 3 bina yıkıldı!

Kocaeli Karayakuplu ve Belen mevkisinde 1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi'nde hasar gören 3 bina yıkıldı...

Kocaeli'de 1999 depreminde zarar gören 2 bina yıkıldı!

Kocaeli'de, 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Marmara Depremi'nde ağır hasar gören 2 bina yıkıldı...

Kahan Mimarlık İnşaat Mobilya Dekorasyon Gıda Otomotiv Bina Yön.Spor Sal.San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Kahan Mimarlık İnşaat Mobilya Dekorasyon Gıda Otomotiv Bina Yön.Spor Sal.San.Ve Tic.Ltd.Şti. Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Kadir Aksoy tarafından kuruldu.

Çeşme'de sit alanında inşa edilen taş bina yıkıldı!

Çeşme'de deniz kenarı ve Sit Alanı'na inşa edilen taş bina yıkıldı. Bina sahibi G.S.E'ye kararı gönderen belediye ekipleri, bir ay içerisinde karara uyulmaması üzerine iş makineleri aracılığıyla binanın yıkımını tamamladı.

Rize'de riskli iki bina yıkıldı!

Rize'de daha önce yaşanan sel ve heyelanda hasar gören ve riskli olduğu için tahliye edilen iki katlı bina yıkıldı.

Giresun'daki selde 17 bina yıkıldı, 361 bina hasar gördü!

Giresun'da meydana gelen sel sonucu 3'ü Dereli'de, 4'ü Doğankent'te, 10'u Yağlıdere'de olmak üzere 17 bina yıkıldı, bu üç ilçede toplamda 361 bina hasar gördü.

bina yönetiminin görevi Haberi

bina yönetiminin görevi

Bina yöneticisinin görevleri!

Bir anagayrimenkulde en az sekiz bağımsız bölümün bulunması durumunda söz konusu taşınmaz üzerinde yönetiminin kurulması zorunlu oluyor. Bina yöneticisi kat malikleri genel kurul toplantısında seçiliyor. Bina yöneticisi olarak atanacak kişi bina içinden seçilebildiği gibi, bina dışından da seçilebiliyor. 


Bina yönetiminin üç kişiden oluşması gerekiyor. Anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetiliyor ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartı ile, bu kurul tarafından kararlaştırılıyor. Alınmaması gereken kararlar hakkında yöneticinin kat maliklerine başvurması gerekiyor. 


Yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenleniyor. Yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlayan bir sözleşme niteliği taşıyor. Bu planda bulunmayan durumlar söz konusu olduğu zamanlarda kat malikleri genel kurul toplantısında kararlar veriliyor.  Kat malikleri genel...