20 / 05 / 2024

Binalara işlenmiş kitaplar

Binalara işlenmiş kitaplar

Her ne kadar yazarları ve roman kahramanlarıyla güzelleştirilen duvarlara bir itirazımız yoksa da, kitap resimleriyle dolu duvarlara kim hayır diyebilir ki? İşte huzurlarınızda dünyanın dört bir yanından, şahane duvar resimleri...

1933 yılında İstanbul'da yüksek binalara tepki! Bina kanunu çıkmalı!

1933 yılında İstanbul'da her geçen gün sayısının arttığı yüksek binalara tepkiler artmaya başlamış. Bunun önüne geçebilmek için bina kanunun çıkarılması talep edilmiş.

1939 yılında binalar için iskan kararı: Her bina için önceden iskan belgesi alınacak!

1939 yılında her yeni yapılan bina için kritik karar alınmış. Binalara yerleşilmeden önce iskan belgesinin alınması gerekliymiş.

Altın fiyatlarında yeni dönem! Sorunlar kökten çözülecek! Altını olanlar acil baksın!

Televizyonda verilen işlenmemiş altın ile kuyumculardaki işlenmiş altın fiyatları arasındaki fark nedeniyle yaşanan problemi mercek altına alan kuyumcular, tüketicinin işlenmiş altın fiyatına doğru ulaşabilmesi için mobil uygulama geliştirdi.

Binalara periyodik muayene zorunluluğu geliyor! Tüm yapılar için yeni birim oluşturulacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'deki binalar için periyodik muayene zorunluluğunun geleceğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

İşte Türkiye'de en çok satan kitaplar ve fiyatları... 

Türkiye'de en çok satan kitaplar hangileri? Bu kitapların fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Binalara gaz stop sistemi geliyor! İstanbul, Bursa ve Eskişehir için düğmeye basıldı! 3 ilde deprem önlemi!

İstanbul, Bursa ve Eskişehir'deki 1.5 milyon bina için düğmeye basıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı harekete geçti. Konutlarda bulunan doğalgaz sistemi yenilenecek. 

İzmirliler dikkat! Binaların yapı durum tespiti için başvurular başladı! Binalara deprem karnesi verilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, şehir genelindeki binaların yapı durum tespiti için başvuru süreci resmen başlatıldı. İşte ayrıntılar...

Karot testine talep katlandı! Binaya yapılacak test zarar verir mi? Karot testi binalara zararlı mı? 

Vatandaşlar karot testi yaptırarak binalarının sağlamlığını öğrenmek istiyor ancak binalardan alınacak parçanın zarar verebileceği endişesi vatandaşları tedirgin ediyor. Peki binaya yapılacak test zarar verir mi? Karot testi binalara zararlı mı? 

Depremden hasarsız kurtaran sismik izolatör ne işe yarıyor? Binalara sonradan eklenebilir mi?

Türkiye’nin 10 ilini birden vuran deprem, binaların güçlendirilmesi gerçeğini bir kez daha acı şekilde hatırlatırken, depremde iki kamu hastanesinin ayakta kalmasını sağlayan sismik izolatör, en çok araştırılan konular arasında. Peki sismik izolatör nasıl çalışıyor, ne işe yarıyor?  

Kitap fiyatları ne durumda? İşte en çok satan kitaplar ve 1 Ocak 2023 fiyat listesi...

Artan kağıt maliyetleri nedeniyle kitap fiyatları da oldukça artmıştı. Peki  1 Ocak 2023 itibariyle en çok satan kitaplar hangileri ve fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

İdefix'ten çocuk kitaplarında 150 TL ve üzerine 15 TL indirim! İşte 14 Ekim 2022 fiyat listesi

İdefix 150 TL ve üzeri çocuk kitabı alışverişlerinde 15 TL indirim uyguluyor. Peki çocuk kitaplarının fiyatları ne kadar? İşte detaylar..

Mercedes C serisinde son dakika! Resmen belli oldu! İşte 28 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Sportif tasarımı modern lüksle buluşturan Mercedes C-Serisi, dış tasarımı, azaltılmış hatları ve titizlikle elde işlenmiş yüzey vurgularıyla dikkat çekiyor. Peki Mercedes C-Serisi fiyatlarına zam geldi mi? Yeni Mercedes C Serisi ne kadar? İşte 28 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur?

Yıkılma ya da ağır hasar görme ihtimali olan binalara riskli yapı deniyor. Yetkili kuruluşlar tarafından inceleme işlemi yapıldıktan sonra binanın riskli yapı olup olmadığı belirleniyor. Peki, riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur? İşte tüm merak edilenler...

Binalara işlenmiş kitaplar Haberi

Binalara işlenmiş kitaplar


Her ne kadar yazarları ve roman kahramanlarıyla güzelleştirilen duvarlara bir itirazımız yoksa da, kitap resimleriyle dolu duvarlara kim hayır diyebilir ki? İşte huzurlarınızda dünyanın dört bir yanından, şahane duvar resimleri!



San Francisco'da bir duvar resmi:Gabriel Garcia Marquez'in Yüzyıllık Yalnızlık,J.D. Salinger'ın Çavdar Tarlasında Çocuklar,Cervantes'ten Don Kişot ve Douglas Adams'dan Otostopçunun Galaksi Rehberi'nden derlenen bir çizim.




Pittsburgh'da bir duvar resmi.



Fontainebleau, Fransa'da bir duvar.



Portland Üniversitesi'nde bir garaj duvarı.



Bir binanın girişindeki merpenler!



Bir başka iç açan duvar resmi de Chicago'dan.