07 / 01 / 2025

binalarda amortisman oranları

binalarda amortisman oranları

Binalarda amortisman nedir, amortisman oranları ne ifade ediyor? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Çatı ve binalarda yapılacak tadilat ve yalıtımlar faturayı yarıya düşürecek!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, ”Çatı ve binalarda yapılacak tadilat ve yalıtımlar faturaları yüzde 50'ye ulaşan oranlar indirecek" dedi.

Kira gelirinde amortisman indirimi!

Amortisman, binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesi olarak tanımlanıyor. Peki, kira gelirinde amortisman indirimi nasıl yapılır? İşte amortisman indirimi..

Amortisman oranları 2016!

Binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine amortisman deniyor. Peki, amortisman oranları nelerdir? İşte amortisman oranları 2016..

Binalarda çekme mesafesi nedir?

Bina inşaatları çekme mesafesine göre konumlandırılarak inşa ediliyor. Binalarda çekme mesafesi hesaplamaları İmar yönetmelikleri ile belirlenen oranlar dahilinde yapılıyor. Peki, binalarda çekme mesafesi nedir?

Amortisman 2015 oranları!

Bir gayrimenkulün yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine amortisman deniyor. Amortisman oranları her yıl belirleniyor. İşte, amortisman 2015 oranları!

Amortisman hesaplama yöntemleri!

Amortisman binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesi olarak biliniyor. Peki, amortisman hesabı nasıl yapılır? İşte, amortisman hesaplama yöntemleri!

Binalarda amortisman oranı 2015!

Duran binalarda aşınma ve eskime nedeniyle oluşan değer düşüşüne amortisman deniyor. Amortisman hesabında kullanılacak olan oranlar devlet tarafından her yıl belirleniyor. İşte, binalarda amortisman oranı 2015!

Amortisman sınırı 2015!

Amortisman duran binalarda aşınma ve eskime nedeniyle oluşan değer düşüşü olarak tanımlanıyor. Amortisman oranı ise,yıpranma payı olarak biliniyor. İşte, amortisman sınırı 2015!

Amortisman oranları 2015!

Amortisman değer kaybı olarak biliniyor. Amortisman oranı ise yıpranma payı anlamını taşıyor. Amortisman oranları her yıl yeniden belirleniyor. İşte, amortisman oranları 2015!

Amortisman ayırma sınırı nedir?

Binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine amortisman deniyor. Peki, amortisman ayırma sınırı nedir? 2015 amortisman oranları..

Amortisman hesaplama yöntemleri nelerdir?

Taşınmazda yer alan bir malın yıpranması ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan sebeplerden dolayı eskimesi amortisman olarak ifade ediliyor. Amortisman hesaplaması, amortisman oranları üzerinden yapılıyor. Peki, amortisman hesaplama yöntemleri nelerdir?

Amortisman nerelerde kullanılır?

Amortisman binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden dolayı eskime nedeniyle değişerek değerinin düşmesi amortisman payı olarak ifade ediliyor. Peki, amortisman nerelerde kullanılır?

Amortisman hesabı nasıl yapılır?

Taşınmazlar üzerinde duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine amortisman deniyor. Amortisman her yıl belirlenen oranlar üzerinden hesaplanıyor. Peki, amortisman hesabı nasıl yapılır?

binalarda amortisman oranları Haberi

binalarda amortisman oranları

Amortisman nedir?

Amortisman, binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesini ifade ediyor. Amortisman oranı ise, yıpranma payı anlamına geliyor.


Değer kaybı olarak da nitelendirilen amortisman için devlet tarafından her yıl sonunda, bir sonraki yıla ilişkin amortisman hesaplamalarına dahil edilecek tutarlar belirleniyor. Belirlenen bu tutarlara ise amortisman sınırı deniyor.


Söz konusu amortisman sınırı, genellikle fatura düzenleme sınırıyla aynı sınırlarda oluyor. Amortisman oran hesaplamalarında KDV tutarı hariç tutuluyor. Bu tutar her yılın sonun VUK Tebliğleri ile ilan ediliyor.


VUK’un 315. maddesine göre mükellefler, amortismana tabi iktisadi kıymetler için Maliye Bakanlığınca iktisadi kıymetlerin faydalı ömürleri dikkate alınarak tespit ve ilan edeceği oranlar üzerinden amortisman hesaplaması yapmaları gerekiyor.


Amortisman Ayırma Şartları

İşletmede bir yıldan fazla kullanılabilir olması

Yıpranmaya, aşınmaya veya kıymetten düşmeye maruz...