25 / 07 / 2024

binalarda eerji tasarrufu

binalarda eerji tasarrufu

Thyssekrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, yapı endüstrisinin son dönemdeki gündem maddeleri arasında yer alan yeşil bina konsepti ve binalarda enerji tasarrufu sağlanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Doğalgaz faturaları nasıl azaltılır?

Türkiye yeni yıla enerji fiyatlarındaki artışla girdi.  İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, 1 Ocak 2020 tarihi itibari ile yürürlüğe giren Enerji Kimlik Belgesi (EKB) zorunluluğunun orta vadede binalarda enerji tasarrufu sağlanması hususunda ciddi bir katkı sağlayacağını söyledi. 

Geberit'ten yüksek binalarda yer tasarrufu için SuperTube! 

İsviçreli sıhhi tesisat devi Geberit, yüksek binalarda yer tasarrufu sağlayan SuperTube sistemi ile binalarda hem yatayda hem de dikeyde daha fazla yaşam alanı sunuyor...

Tepebaşı projesine 5 talip!

Tepebaşı Belediyesi Akıllı Kentsel Dönüşüm Projesi için ihaleye çıktı. Beş firmanın katıldığı ihale, binaların dış cephe izolasyonlarını kapsıyor. Amaç, Aşağısöğütönü'ndeki binalarda enerji tasarrufu sağlamak.

Gazbeton kullanımıyla yüzde 50 enerji tasarrufu mümkün!

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB) Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, yapı sektöründe değişim beklediklerini vurgulayarak, "Çerçevede gazbeton kullanılan binalarda yüzde 50 enerji tasarrufu sağlanabilir'' dedi.

Yeni nesil asansörler yüzde 75'i bulan enerji tasarrufu sağlıyor!

Günümüzde enerji kullanımı azaltılarak performansı artırılan yenilikçi asansörlerle binalarda hızlı ve emniyetli ulaşım sağlanırken, yüzde 75’i bulan oranlarda da enerji tasarrufu elde edilebiliyor.

DNP, Binalarda yüzde 13 enerji tasarrufu sağlayan film geliştirdi!

Japonya’nın Dai Nippon Printing Co. Ltd. (DNP) şirketi, pencereye yapıştırılınca odayı ışıklandırılan ve yüzde 13 enerji tasarrufu sağlayan film geliştirdi.

Mersin'de binalarda ısı yalıtımı semineri düzenlendi!

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) firmalarından Teknopanel sponsorluğunda, "EPS Mantolama Sistemi ile Binalarda Isı Yalıtımı ve Enerji Tasarrufu" başlıklı seminer düzenlendi.

Binalarda yüzde 50’ye yakın enerji tasarrufu mümkün!

Mersin'de düzenlenen "EPS Mantolama Sistemi ile Binalarda Isı Yalıtımı ve Enerji Tasarrufu" başlıklı seminerde, binalarda yüzde 50’ye yakın enerji tasarrufunun mümkün olabileceği vurgulandı. İşte açıklamalar...

Binalarda enerji tasarrufu nasıl sağlanır?

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Şarlı, "Eski teknolojiyi kullanan asansörleri modem sistemlerle değiştirerek güç tüketimini yüzde 70'e varan oranlarda düşürmek mümkün" dedi.

Kaliteli malzeme binalarda enerji tasarrufunu artırıyor!

'Binalarda Enerji Verimliliği ve Finansmanı' konulu toplantıda, bina yapımında kaliteli malzeme seçiminin önemli miktarda enerji tasarrufu sağlayabileceğine dikkat çekildi.

Binalarda mantolama sistemi ile enerji tasarrufu mümkün mü?

Türkiye’de yalıtım bilincinin ve yalıtım sektörünün geliştirilmesi misyonuyla faaliyet gösteren İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), binalarda ısı yalıtımı sağlayan mantolama sisteminin güvenilirliği konusunda çalışma başlattı

Binalarda enerji tasarrufu asansörlerle sağlanır!

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, yapı endüstrisinin son dönemdeki gündem maddeleri arasında yer alan yeşil bina konsepti ve binalarda enerji tasarrufu sağlanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Asansörden elektrik üretiliyor!

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, yapı endüstrisinin son dönemdeki gündem maddeleri arasında yer alan yeşil bina konsepti ve binalarda enerji tasarrufu sağlanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

binalarda eerji tasarrufu Haberi

binalarda eerji tasarrufu

Thyssekrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, yapı endüstrisinin son dönemdeki gündem maddeleri arasında yer alan yeşil bina konsepti ve binalarda enerji tasarrufu sağlanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Turgay Şarlı. iklim değişikliği ve enerji güvenliği ihtiyacı gibi nedenlerin, daha az enerji tüketilmesi yönünde bir beklentiye neden olduğunu söyleyerek, "Yapı sektörü de bu beklentinin farkında. Bugün birçok ülkede iki inşaat şirketinden biri 'yeşil bina' konusuna odaklanmış durumda' diye konuştu. 

ThyssenKrupp tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, 2050 yılına dek şehirlerde yaşayan nüfus yüzde 60 artışla 6 milyarın üstüne çıkacak. Önümüzdeki 10 yıl içinde, şehirlerin büyümesi sürerken, bina başına tüketilen enerji de bugüne kıyasla yüzde 10-20 artış kaydedecek. 


ASANSÖRDEN ELEKTRİK ÜRETİYORLAR 

Bina içinde elektrik üretebilen tek cihazın asansör olduğunu ifade eden Turgay Şarlı, "Nevv York'taki One World...