07 / 05 / 2024

binalarda mantolama şart mı

binalarda mantolama şart mı

Günümüzün, en fonksiyonel bina ısı yalıtım sistemi olan mantolama; daire içi ve bina dış cephe mantolama sistemi olarak uygulanabiliyor. Peki, mantolama yapmak şart mı?

Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üç depremde de yıkılmayan binayı inceledi ve binalarda kullanılan yöntemi İstanbul'da da hayata geçirileceğini söyledi. Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı!

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı! İşte Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Kurucu Başkanı Tekin Saraçoğlu'nun o açıklamaları...

Binalarda Enerji Yönetmeliği değişti: Enerji verimliliği artıyor!

Binalarda enerji yönetmenliğinde yaşanan gelişmeler hakkında konuşan İZODER Başkanı Emrullah Eruslu önemli bilgiler verdi.

Ukrayna'da yeni binalarda daire fiyatları değişti!

Ukrayna'da son 10 yıl içerisinde yeni yapılan binalarda daire fiyatları gittikçe artıyor. LUN portalı kurucu ortağı Andrey Mima son 10 senelik daire fiyatlarının verilerini paylaştı. 

Bina mantolama zorunlu mu?

Mantolama Yasası ile inşaat alanı 1000 metrekareden fazla binalarda Enerji Kimlik Belgesi şartı aranıyor. Peki bina mantolama zorunlu mu? Binalarda mantolama yasası neyi ifade ediyor? İşte tüm merak edilenler...

Nazmi Durbakayım: Otopark şartı konut fiyatlarını düşürebilir!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, otoparklarda yeni düzenleme yaparak binalarda otopark alanı ayrılması şartının konut fiyatlarını düşüreceğini söyledi. 

Yeni binalarda yeşil dönüşüme start verildi!

Suyun tasarruflu kullanılması tüm dünyanın gündeminde yer alırken, buna yönelik uygulamalar da gün geçtikçe artıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni binalarda yağmur sularının toplanıp kullanılmasını zorunlu tuttu...

Bina artçı depremde yıkılırsa DASK ne olur?

Asıl depremde yıkılmayan binalar artçı depremde hasar görebiliyor hatta yıkılabiliyor. Peki, artçı depremde yıkılan binalarda nasıl yol izlenmeli? Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Erol Ulusoy, DASK hakkında bilinmesi gereken kritik noktaları açıkladı. 

Elazığ'daki binalarda düz inşaat demiri kullanımı yıkımı artırdı mı?

Türkiye Çelik Üreticileri Birliği Derneği Genel Sekreteri Mehmet Veysel Yayan, Elazığ'daki binalarda nervürlü demir yerine düz inşaat demiri kullanıldığını ve bu durumun hasarı arttırdığını söyledi...

Bakanlık riskli bina avında!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Silivri’de geçtiğimiz gün meydana gelen  5.8’lik deprem sonrasında riskli binalarda denetimleri artırdı...

Binalarda mantolamayla enerji tüketimi azalacak!

Binalarda mantolama çalışması enerji tüketimini yüzde 30 düşürüyor. Enerji Verimliliği Eylem Planı'na göre, Türkiye’nin yıllık doğalgaz faturası mantolamayla 13,7 milyar dolardan 10 milyar dolara inecek.

Samsun İlkadım'da metruk binalara sıkı takip!

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, metruk binalarda incelemelerde bulundu. Tok, binalarda tedbirlerin artıralacağını söyledi.

6 ilde binalarda enerji verimliliği semineri düzenlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, binalarda enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik, farklı iklim bölgelerini temsilen 6 ilde seminerler düzenlenecek.

binalarda mantolama şart mı Haberi

binalarda mantolama şart mı

Mantolama yapmak şart mı?


Günümüzde ısı yalıtımı için apartman yaşantısında, ısı yalıtımı üzerine ortak karar verilemediği durumlarda, daire sahiplerinin en azından kendi dairelerine içeriden mantolama yapmakla ısı yalıtımı sorununa çözüm getirebiliyor. 


Mantolama kısa bir ifadeyle binaların giydirilmesi işlemi olarak ifade ediliyor. Tanım olarak, “ısı yalıtımını sağlamaya yarayan işlem” denilebiliyor. Isı yalıtımı ise, farklı sıcaklıktaki iki ortam arasındaki ısı transferini engellemek amacıyla yapılan işlemlerin bütünü olarak tanımlanabiliyor. Bu işlem sırasında, ısı transferini azaltmayı sağlayan malzemelere ise, ısı yalıtım malzemeleri ismi veriliyor.


Binaların mantolama işlemi ise, genel olarak dış cephenin işlem görmesi nedeniyle, dış cephe mantolama adı altında inceleniyor. İçinde yaşanılan yapıların dış duvarına uygulanan ısı yalıtım işlemleri ve bu işlemlerin bütününden oluşan sisteme, dış cephe mantolama adı veriliyor. 


Bu uygulama ile, binanın içindeki hava...