09 / 01 / 2025

binalarda tasarruf

binalarda tasarruf

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda tasarruf yapılmasına ilişkin bir önerisini kaleme aldı. 

Modern asansörler yüzde 70 enerji tasarruf sağlıyor!

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, "Doğru fonksiyon ve özelliklere sahip asansörleri seçmek, hız ve erişim kolaylığını artırırken, enerji tüketimini azaltıyor" dedi.

Cemitherm binalarda yüzde 60 enerji tasarrufu sağlıyor!

Avrupa’nın önemli yapı kimyasalları markasından Cermix'in CERMITHERM dış cephe ısı yalıtım sistemleri markası, Türkiye’de üretilip Avrupa’ya da ihraç ediliyor

Binalarda tasarruf için kentsel dönüşüm fırsatı değerlendirilmeli!

İZODER, iklim değişikliğiyle mücadele amacıyla ve binalarda enerji verimliliğinin sağlanması için “Tek yol U dönüşü” hareketine start verdi.

Binalarda tasarruf için deniz suyu kullanılsın önerisi!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda tasarruf yapılmasına ilişkin bir önerisini kaleme aldı. 

Bireysel tasarruf ile binalarda enerji israfı önlenebilir!

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Fatih Akgül, konutlarda tasarruf yaparak enerji israflarının yüzde 50'ye kadar düşebileceğini dile getirdi. 

Kentsel Dönüşüm Planı’yla 500 milyon dolarlık tasarruf!

Kentsel Dönüşüm Planı’nın ülke ekonomisine de ciddi katkı sunacağını söyleyen Baymak CEO’su Ender Çolak, “Yapılacak yeni binalarda kullanılacak enerji verimliliği yüksek ürünler sayesinde Türkiye, yılda yaklaşık 500 milyon dolarlık tasarruf edebilir” dedi.

Eski binalarda enerjiden 2 milyar dolar tasarruf edilebilir!

Danfoss Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Levent Taşkın: "Türkiye'deki eski binaların hepsinde akıllı ve enerji verimliliği yüksek ısıtma-soğutma sistemleri kullanılsa yılda 2 milyar dolar tasarruf edilecek." dedi.

Kale Yapı ile binalarda yüzde 50’ye varan tasarruf sağlayın!

Kale Yapı'nın binalarda ısıtma ve soğutma için harcanan enerjide yüzde 50’ye varan tasarruf sağlayan tasarımı ‘Kale Mantolama’, aynı zamanda yangın ve ses yalıtımına da katkıda bulunarak sağlıklı yaşam alanları sunuyor.

Mantolama yüzde 60 tasarruf sağlıyor!

Binalarda ısı sistemini sağlayan mantolama sistemi, yüzde 60 civarında tasarruf sağlıyor. Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, sistemi başından yaptıranların kazançlı çıkacağını söyledi.

Binalarda mantolama kararı nasıl alınır?

Mantolama uygulaması ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye giremiyor. Mantolama sayesinde tasarruf sağlanmış olunuyor. Peki, binalarda mantolama kararı nasıl alınır?

Capatect ile doğalgazda 2 milyar metreküp tasarruf!

Son 10 yılda 83 milyon metrekare yalıtım uygulaması yapan Capatect, yalıtım yaptığı binalarda yüzde 50 daha az enerji tüketilmesini sağlayarak, 2 milyar metreküp doğalgaz tasarruf ettirdi.

Mantolama bina ömrünü uzatıp tasarruf sağlıyor!

Akmut Yapı Limitet Şirketi’nin sahibi İmam Akmut, tekniğe uygun yapılmış bir mantolamanın binalarda yüzde 50’ye varan tasarruf sağladığını söyledi...

Isı pay ölçüm sistemiyle yüzde 40 tasarruf sağlanabilir!

Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği ( ETADER ) Başkanı Zafer Yavuztürk "Isı pay ölçüm sistemine geçilen binalarda yüzde 40'a varan oranlarda da tasarruf sağlanabiliyor" dedi.

Eski binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu?

Binalarda ısı kayıplarının azaltılması ve enerji tasarrufu sağlanabilmesi için mantolama işlemi yapılıyor. Bu sayede ısı enerjisinden tasarruf edilebiliyor. Peki, eski binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu?

Nazım Yavuz: Çatı tadilatı ile yüzde 50 tasarruf sağlanabilir!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, çatı ve binalarda yapılacak tadilat ve yalıtımlar ile enerji faturalarında yüzde 50’ye varan oranda tasarruf sağlanabileceğini söyledi...

binalarda tasarruf Haberi

binalarda tasarruf

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda tasarruf yapılmasına ilişkin bir önerisini yazdı. "Bugün yine bir sohbet yazısı yazmaya karar verdim. Bunun nedeni de Meclis Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu’nun raporu. Rapor iklim değişikliğine vurgu yaparak su tasarrufu için getirdiği bazı önerilerle birlikte, şunu diyor: “Yeni binalara yağmur sularını dairelerin tuvalet sifonlarına aktaracak tanklar yerleştirilmesi.” Yani kabul edilen o ki tuvalet rezervuarları fazla su harcama nedeni. Ben de iki yazımda bunlara karşı önlem alınması gerektiğini ifade etmiştim. Özellikle umumi tuvalet rezervuarları bakımsızlık nedeni ile 24 saat su akıntısına neden olmaktadır. Bu giden su da içme suyudur" değerlendirmesinde bulunan Tamer Heper'in yazısının devamı şu şekilde:

***

Benim önerim şudur, tekrar edeyim: Şehrimizin (İstanbul) Avrupa yakasının üç tarafı deniz, Asya...