17 / 06 / 2024

binalarda verimli enerji kullanım planı nedir

binalarda verimli enerji kullanım planı nedir

Tüketicilerin çamaşır makinelerinden alışık olduğu ‘enerji sınıflaması’ binalar için zorunlu. Binanın enerji planı yoksa yapı izni yok. Türkiye’de 8 milyon binanın sadece 220 bini bu sınıfa girebiliyor

1400 büyük bina, neredeyse sıfır enerjili binalar konseptine geçti!

1400 bina, "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" (nSEB) konseptine geçiş yaparak, 1 Ocak'tan itibaren 5 bin metrekareden büyük binalarda yenilenebilir enerji kullanımını zorunlu hale getiren düzenlemeye uydu. Bu düzenleme, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirildi.

5 bin metrekareden büyük toplam 1.400 bina 'Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar' konseptine geçti!

5 bin metrekareden büyük binalarda yenilenebilir enerji zorunluluğu getiren düzenleme kapsamında toplamda 1.400 bina, "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" (nSEB) konseptine geçti.

Ev alacaklara yeni müjde! İklime duyarlı, enerji verimli konutlar geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yaptığımız her konutu, enerji verimli, iklime duyarlı ve yüzde yüz sıfır atık hassasiyetiyle inşa edeceğiz” diye konuştu.

Bina ruhsatlarında yeni dönem başlıyor! 1 Ocak'tan itibaren resmen değişecek! 

Binalarda yenilenebilir enerji zorunluluğu 1 Ocak tarihinde resmen başlıyor. 1 Ocak 2023'ten itibaren bu koşullara göre hazırlanmayan binalar için ruhsat düzenlenemeyecek. İşte ayrıntılar...

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'ndeki değişiklik neleri etkileyecek?

Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı yaptığı açıklamada Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ndeki değişiklikleri ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte Ilıcalı'nın o açıklamaları...

Binalarda Enerji Yönetmeliği değişti: Enerji verimliliği artıyor!

Binalarda enerji yönetmenliğinde yaşanan gelişmeler hakkında konuşan İZODER Başkanı Emrullah Eruslu önemli bilgiler verdi.

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31755 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Binalarda enerji performansı yönetmeliği resmen değişiyor!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu Binalarda enerji performansı yönetmeliği ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Tayfun Küçükoğlu: Binalarda enerji verimliliği için kullanıcılar teşvik edilmeli!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu Enerji Verimliliği haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız” dedi.

Tayfun Küçükoğlu: Enerji verimli ve güvenli yapılara sahip olmamız şart!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği), ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, güvenli ve enerji verimli yapıların artırılması gerektiğini kaydetti.

Binalarda enerji verimliliği nasıl yapılmalı?

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, “Binalarda ve Sanayide Enerji Verimliliği” temalı bir webinar gerçekleştirdi. Etkinlikte, sanayide ve binalarda enerji verimliliği sağlanması amacıyla atılması gereken adımlar değerlendirildi. 

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği ile ilgili soru önergesi verildi!

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği kapsamında kayıtlı olan binalara dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

ÇEDBİK Binalarda Cam Filmi Uygulamaları ve Enerji Verimliliğine Katkısı Semineri 28 Ekim'de!

ÇEDBİK, seminer etkinliklerine kaldığı yerden devam ediyor. Dernek 28 Ekim'de Binalarda Cam Filmi Uygulamaları ve Enerji Verimliliğine Katkısı Semineri düzenliyor.

binalarda verimli enerji kullanım planı nedir Haberi

binalarda verimli enerji kullanım planı nedir

Binaların enerji tüketimleriyle ilgili belge düzenlemeleri için zorunlu. Proje halindeki binalar, verimli enerji kullanımı için plan hazırlanmaması halinde yapı izni de alamayacak. Kamu kurumları da 2 yıl içinde Enerji Kimlik Belgesi (EKB) almak zorunda. Şu ana kadar EKB alanlar yüzde 2’de kaldı.


Türkiye’de 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu’na göre mevcut binaların 2017 yılına kadar Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alması zorunlu. EKB, binalarda enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasını, enerji israfının önlenmesini, binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, sera gazı salımı seviyesi, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren bir belge.


Son güne kalacak

Ancak resmi rakamlar Türkiye’nin enerji verimliliği konusunda çok yavaş yol aldığını ortaya koyuyor. BES Enerji ortaklarından Serkan Emin, Türkiye’de 8 milyondan...