07 / 05 / 2024

binalarda yürüyen merdiven olurmu

binalarda yürüyen merdiven olurmu

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Prof.Dr. Dilek Aslan, bir binanın 'yaşlı dostu' olabilmesi için; binada asansör, yürüyen merdiven, geniş kapı girişleri ve uygun işaretlenmelerin bulunması gerektiğini söyledi...

İstanbul'daki kentsel dönüşüm için öneri! Binalarda izolatör kullanımı teşvik edilmeli!

Deprem İzolasyon Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emre Özcanlı,  dünyada en fazla kullanılan deprem izolatörü olduğuna dikkati çekerek, kentsel dönüşüm projelerinde binalarda izolatör kullanımının önemine değindi.

Binalarda yönetici ve denetçi görevleri nasıl bırakılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yönetici ve denetçi görevlerinin nasıl feshedilebileceğini kaleme aldı. 

Avcılar'da bakımsızlıktan çürüyen ev için yıkım kararı!

Avcılar'da 8 senedir ev sahiplerine ulaşılamayan ve bakımsızlıktan çürüyen apartman için yıkım kararı alındı Yıkım ihale yoluyla gerçekleşecek.

Yalova Valiliği Yürüyen Köşk arazisinin Millet Bahçesine dönüştürüleceği iddiasını yalanladı!

Yalova Valiliği yaptığı açıklamada Millet Bahçesi olarak hizmete açılacak olan taşınmazın Yürüyen Köşk arazisinde kaldığı iddiasının gerçekleri yansıtmadığını bildirdi.

Binalarda Otopark Yönetmeliği'nin yürürlüğe giriş tarihinin uzatılması talebi TBMM'de!

Binalarda Otopark Yönetmeliği'nin yürürlüğe giriş tarihinin uzatılması talebine ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yürüyen Köşk'te bakım çalışmaları tamamlandı!

Yalova'daki Yürüyen Köşk belediye tarafından bakıma alınmıştı. Köşkteki bakım çalışmaları tamamlandı. 

Yalova'daki Yürüyen Köşk bakıma alındı!

Yalova'daki Yürüyen Köşk Yalova Belediyesi tarafından bakım ve onarıma alındı. Köşk'teki çalışmalar bir hafta sürecek. 

İstanbul'un dik yokuşlarına yürüyen merdiven geliyor!

İBB, İstanbul’un yaya yokuşları için önemli bir proje hayata geçiriyor. Özellikle engelli ve yaşlıları mutlu edecek projeyle yokuşlara yürüyen merdiven yapılacak. İhaleye açılan proje ilk etapta Beyoğlu, Fatih ve Eyüp’teki 3 yokuşta başlatılacak.

İstanbul İmar Yönetmeliği yürürlükte!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul İmar Yönetmeliği'ni bugünkü Resmi Gazete'de yayımladı. Yönetmeliğe göre 4 katlı binalarda asansör zorunlu olacak. 

Asansör ve yürüyen merdiven seminerleri başlıyor!

Konut, AVM ve ofis gibi yaşam alanlarında sıklıkla kullandığımız asansörler ve yürüyen merdivenler için seminerler başlıyor.

Otis Türkiye, ‘Fabrika Emniyet Günü’nde farkındalık yarattı!

Otis Türkiye, İstanbul’daki asansör ve yürüyen merdiven fabrikasında gerçekleştirilen ‘Emniyet Günü’ne, çalışanların eş ve çocuklarını davet ederek emniyet konusunda farkındalık yarattı.

Schindler Group sektöre nitelikli eleman kazandırıyor!

Asansör ve yürüyen merdiven üretici olan Schindler Group, Schindler Eğitim Merkezi ile de sektöre nitelikli eleman kazandırmayı hedefliyor. Firma, profesyonel bir müzik stüdyosunu eğitim merkezine kurdu.

Schindler Türkeli yatırım için harekete geçiyor!

Dünyanın en büyük büyük asansör ve yürüyen merdiven üretici olan Schindler Türkeli yatırım için harekete geçti. Türkeli, 300’den fazla asansör, 160 yürüyen bant ve 160 yürüyen merdiven üretecek.

binalarda yürüyen merdiven olurmu Haberi

binalarda yürüyen merdiven olurmu


Yaşlı Dostu Şehirler (Age Friendly Cities) yaklaşımının dünyada onlarca şehirde benimsendiğini belirten Prof. Dr. Aslan, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından 2005 yılında gündeme taşınan yaklaşımının; bir kentte, bölgede benimsenmiş ve temel ilkelerinin uygulanıyor olması o toplumda yaşlıların toplumsal yaşama güvenle, sağlıklı bir şekilde sürekli katılımının sağlanması anlamına geldiğini dile getirdi. Dünya Sağlık Örgütü Yaşlı Dostu Şehirler yaklaşımının bir dizi uygulamayı öngördüğünü belirten Prof. Aslan, "Ev koşulları yaşlıların kendi alıştıkları ortamlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri temel amaç olmalıdır. Bu amacın temel gerekçesi, yaşlıların kendilerini bu ortamlarda daha güvende hissetmeleridir. Temel kimi hizmetlerin onların evlerine kadar ulaştırılması değerlidir. Ev içi dekorasyon, planlama da yaşlıların ev içinde yaşamlarını bağımsız sürdürebilmeleri için özen gösterilmesi gerekli diğer konular arasındadır. Ulaşım; yaşlı bireylerin bağımsız yaşamlarını sürdürebilmeleri için...